به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، به همت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی چهارمین جلسه از سلسله نشستهای تخصصی صنایع دریایی با موضوع روشها و مشکلات تامین مالی در صنایع دریایی با هدف شکل گیری بحثهای تخصصی مشکلات تامین مالی در صنایع دریایی میان مدیران سازمانهای مرتبط با حوزه دریا و انعکاس مناسب آن در رسانههای کشور برگزار شد.
در این نشست محمدسعید سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی، با اشاره به نقش آسیبشناسانه این ستاد اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستادهای آن نقش یک کاتالیزور و تسهیل کننده بین دستاوردهای علمی کشور با دستگاههای اجرایی را ایفا میکنند تا بتوانند با شناسایی مشکلات موجود در حوزههای مختلف، دستاوردهای موجود در ستادها را به توانمندیهای صنعتی و تولیدی در کشور تبدیل کنند تا ارزش افزوده ایجاد شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی دو عامل را در سیاستگذاریها و تصمیم گیریهای این ستاد موثر دانست و گفت: کسب اطلاعات دقیق و آگاهی از این حوزه اولین گام جهت کسب موفقیت است و در نهایت باید به معیارها و روشهای استنتاج توجه کنیم تا بر اساس آنها تصمیمات لازم را اخذ کنیم. بنابراین برای ارائه راه حل در حوزه دریا ابتدا لازم است تا شناخت لازم را از این حوزه کسب کنیم تا در اشتغالزایی را نیز به دنبال آورد.
وی افزود: در راستای گام دوم نیز جلساتی را پی ریزی کردهایم که با حضور مدیران سازمانهای مرتبط با حوزه دریا برگزار میشوند و تبادل نظرات انجام میشود.ما در این حوزه دارای یک بازار حدود یک میلیارد دلاری در سال هستیم که یک درصد بازار جهانی را تشکیل میدهد. ما به طور عملی نیازمند یک سند و چشم انداز و نقشه راه برای این صنایع دریایی هستیم تا اهداف و اقدامات لازم در این حوزه در آن قید شود.
سیف نظرات سایر اعضا مبنی بر داشتن یک شرکت لیزینگ دریایی که همه اعضا اعم از سازندگان، مصرف کنندگان و بانکها و... در آن شرکت داشته باشند تصدیق کرد و گفت: ایجاد مکانیزمهای تخصصی و همکاری بانکهای تخصصی نیز میتواند راهکار مناسبی برای حل مشکلات مالی صنعت دریا باشد و ستاد دریایی در این حوزه چنانچه محصولات داخل کشور نیاز به گواهینامه داشته باشند هزینههای لازم را متقبل میشود.