به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از وزارت ورزش، علیرضا رشیدیان خاطرنشان کرد: جوان بودن جمعیت کشور نه آسیب بلکه فرصت است وخیل نیروهای جوان تحصیلکرده آماده کار ثروت بسیار بزرگی برای کشور محسوب می شود اما در صورتی که مدیریت نشود این فرصت تبدیل به آسیب خواهد شد. هرچند در برنامه های بلندمدت تاکنون نگاه جامعی به امور جوانان نشده است اما لازم است در برنامه ششم توسعه دولت و به خصوص وزارت ورزش وجوانان توجه جدی به این مهم داشته باشد وسرفصل خاصی در حوزه اجتماعی بنیان نهد.
وی باتاکید براین که مباحث مطرح شده در جلسات ستاد برآسیب هاو راهکارها تاکید داشته است سایت اوقات فراغت را که توسط اداره کل ورزش وجوانان طرح ریزی شده ویترینی از استعدادها و توانمندی دستگاه ها برای کمک به پربار شدن اوقات فراغت جوانان دانست و گفت: در حال حاضر و باتوجه به مشکلات موجود درجامعه وخطرات درکمین جوانان، خانواده ها به راحتی اجازه حضور جوانان در گروه ها و برنامه های گروهی را صادر نمی کنند این سایت می تواند مرجعی رسمی جهت معرفی برنامه های و فعالیت های مورد اعتماد به خانواده ها باشد.
وی از مدیرکل ورزش وجوانان استان به عنوان دبیر ستاد خواست نسبت به برگزاری جلسات کارشناسی با دفتر امور اجتماعی استانداری اقدام کند تا جلسات بعدی ستاد بدور از بحث های خام و طوفان فکری به ارائه برونداد مفید و مصوبات کاربردی و قابل پیگیری منجر شود.
رشیدیان بحث سرمایه و اعتماد اجتماعی را مورد توجه قرار داد و گفت: اطلاع رسانی و ارتباط مناسب دستگاه ها با مردم با توجه به جمعیت مخاطب باید در دستور کار همه اعضاء شورا قرار گیرد. ضمن اینکه هر چند از نظر آمار موالید جایگاه خوبی در کشور داشته ایم اما معضل شوم طلاق که زیبنده شهر مشهد نیست باید از طریق مقولات فرهنگی در مبحث تحکیم خانواده کنترل شودو البته نگاه به افراد مطلقه باید با کار فرهنگی اصلاح شود تا امکان ازدواج سالم پس از طلاق از دیدگاه اجتماعی تسهیل شود.
وی راه اندازی کلینیک خشم را برای شهر مشهد ضروری دانست و گفت: شهرداری مشهد به تازگی فرهنگسرای سلامت را راه اندازی کرده است که برای آغاز کار این کلینیک می توان از امکانات آن فرهنگسرا استفاده کرد. همچنین در خصوص تامین مکان مناسب به عنوان سمن سرا نیز پیگیری های لازم صورت خواهد گرفت هرچند جهت آماده سازی مکانی درخورشان نیاز به کمک های اعتباری وزارت ورزش وجوانان است.
استاندار خراسان رضوی بااشاره به حضور خیرین توانمند در استان، حضور فعال و چشمگیر آنان در برنامه های سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت را مورد توجه قرار داد و گفت: لازم است در جلساتی با خیرین استان سمت و سوی مشخصی برای ایشان جهت ورود به بحث ازدواج تعیین شود.
در این جلسه ایرجی پور، نماینده نیروی انتظامی با ارائه آمارتحلیلی افزایش جرائم و آسیب های اجتماعی، کاهش سن مجرمین را مورد اشاره قرار داد و گفت: در جرائمی از جمله تخلفات رانندگی، ایجاد آلودگی صوتی، نزاع خیابانی، مصرف مشروبات الکلی، مصرف روانگردان ها، زورگیری و تجاوز به عنف نقش جوانان بسیار پررنگ است. ضمن اینکه افزایش خشونت دربین جوانان در دو شاخه تاثیر داشته است که در شاخه اول خشونت به سمت خود شخص یا خانواده وی برگشته و در شاخه دوم برونداد این خشونت معطوف به جامعه و منجر به بروز جرائم شده است.
وی خاطرنشان کرد: در ضرب و جرح ها، سرقت های مسلحانه، جیب بری و مصرف مشروبات الکلی بیشترین آمار مجرمین ابتدا مربوط به رده سنی 18 تا 24 سال و پس از آن مربوط به رده سنی 25 تا 34 سال است.
مرتضوی، معاون امور پیشگیری دادگستری استان نیز با تاکید براینکه رویکرد جوانان و نوجوانان با ویژگی ها و تمایلات رده سنی آن ها تطابق دارد گفت: کاهش سن مجرمین حتی در جرائم خشن مشهود است و اولین راهکار کاهش این آمار کار فرهنگی است. در این میان نقش خانواده و کارکرد فرهنگی و اجتماعی آن مغفول مانده و نیازمند کارکارشناسی است.
وی از جرائمی چون اعتیاد، سرقت، ضرب و جرح و تصادفات از جمله ده جرم رایج تر در بین جوانان یاد کرد و در دعواهای حقوقی به آمار بالای پرونده های طلاق، مهریه، نفقه، جهیزیه و ... اشاره کرد.