به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دولت طبق قانون ملزم به حذف یارانه دهکهای پردرآمد جامعه و افراد ثروتمند شده است و باید این یارانه طبق مصوبه مجلس به افراد با درآمد پایین و به اصطلاح دهکهای درآمدی پایین تخصیص داده شود و در کنار آن صرف بخشهای تولیدی، سلامت و رفاه میشد، اما با وجود الزام قانون و وعدههای فراوان برای حذف یارانه اقشار پردرآمد تاکنون اقدام عملی مؤثری صورت نگرفته و مسئولان دولتی تنها به ارائه آمارهایی مبنی بر امکان حذف پرداخته و هنوز عزم جدی برای این امر مهم در میان مسئولان دولتی وجود ندارد.
در شرايطي كه مطالبات براي حذف افراد پولدار از ليست يارانه بگيران نقدي در حال افزايش است، سرپرست كميته امداد امام خمني "ره" خبر داده است كه ۷۰۰ هزار نفر از یارانه بگیران کشور نه تنها نیازمند نیستد، بلکه در فهرست حامیان این نهاد هستند.
حسین انواری روز پنجشنبه در آیین خودکفایی و کاریابی پنج هزار خانواده تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان اين خبر را داده و افزوده است: وقتی دولت اعلام کرد که افراد متمکن از دریافت یارانه انصراف دهند،به یک باره همه نیازمند شدند. انواري در شرايطي اين خبر را اعلام كرده كه در سوي ديگر، رييس ديوان محاسبات هم آمارهاي جديدي را درباره تعداد يارانه بگيران كشور اعلام كرده است.
امین حسین رحیمی ديروز طي سخناني پيش از خطبه هاي نماز جمعه تهران گفت: حذف ۱۰میلیون نفر پردرآمد که هیچ نیازی به یارانه نقدی ندارند ۵۴۰۰ میلیارد تومان به درآمد دولت کمک می کند که این پول می تواند به ارتقای نظام سلامت کمک کند. وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۷۶میلیون و ۵۰۰هزار نفر یارانه دریافت می کنند،اظهار داشت: قانون هم برای حذف پردرآمدها تکلیف کرده و دولت باید برای این مهم همت کند.
روحاني: شناسايي ثروتمندان ممكن نيست
در کش و قوس چگونگی حذف یارانه اقشار پردرآمد حسن روحانی رئیس جمهور از عدم امکان حذف یارانه به دلیل عدم امکان شناسایی ۸۰ میلیون نفر تأکید میکند و از طرفی هم توانایی عدم امکان حذف یارانه افراد را تشریح کرده است.
روحانی گفته است بخشی از اقشار یارانهبگیر را که شامل ۵۰ درصد از مردم میشود، را میتوان به راحتی کشف کرد، اما اگر یارانه یک عده را قطع کنیم، امکان دارد برخی با درآمد بالا هنوز در شمار افراد یارانهبگیر باشند؛ ما یک سیستم اطلاعاتی جامع کامل برای ۸۰ میلیون جمعیت ایران نداریم. میگویند آن کسی که خارج است یارانه به او ندهیم، کسانی که خارج هستند چند دسته میشوند، یک عده مریض بوده و رفتهاند خارج، یک عده رفتهاند برای کار، یک عده دانشجو هستند و رفتهاند برای تحصیل تا برگردند و یک عده هم ساکن خارج هستند.
روحانی علاوه بر این، نگرانی دیگری برای حذف اقشار پردرآمد جامعه مطرح کرده و میگوید: برخی اعلام میکنند که افراد با درآمد بالای ۳ میلیون یارانه نگیرند، اولاً از کجا این ۳ میلیون درآمد دارد، بیشتر ندارد و کمتر ندارد، علاوه بر این، حقوق ۳ میلیونی در تهران چطور، در روستا چطور، در مرکز شهر و یا در مرزها چطور تعیین میشود، یک عده افراد معلول در خانوار دارند، نمیشود یک معیار کامل گذاشت و هر کاری کنیم در آن نقص و عیب دارد.
نوبخت: به راحتي مي توان ۱۰ ميليون يارانه بگير را حذف كرد
در کنار این اظهارنظرها وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اعلام کرده که ۵۰ درصد از یارانهبگیران قابل شناسایی هستند و بانکهای اطلاعاتی برای شناسایی در حال جمعآوری است.
از طرفی هم محمد باقر نوبخت معاون برنامهریزی رئیسجمهور در برخی اظهارنظرهای خود اعلام کرد که به راحتی میتوان ۱۰ میلیون نفر از یارانهبگیران را حذف کرد و اطلاعات آنها به طور کامل شناسایی شده است.
در این زمینه، اظهارنظرهای ضد و نقیض از سوی مسئولان دولتی مبنی بر حذف یارانه اقشار پردرآمد یک نوع بیبرنامگی و عدم وجود عزم جدی برای این کار دارد و معلوم نیست چرا برخی مسئولان دولتی با وجود بانکهای اطلاعاتی برای حذف یارانه ۱۰ میلیون نفر هنوز اقدام عملی انجام ندادهاند.
یوسفیان ملا: دولت می ترسد با حذف یارانه نقدی رای از دست بدهد
در این میان، عزت الله یوسفیان ملا، نماینده مردم آمل در مجلس و عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی معتقد است، هدئفمندی یارانه ها سیاسی شده و این سیاسی شدن باعث می شود کارکردهای مهم و اقتصادی این طرح تحت الشعاع قرار گیرد.
این نماینده مجلس درباره دلایل دولت برای عدم حذف یارانه نقدی بی نیاز ها و عدم شناسایی پر درآمدها می گوید: فکر نمی کنم شناسایی افرادی که اعضای هیات مدیره کارخانه ها، سهام داران، مدیران ارشد و افرادی با درآمد بالا که حکم کارگزینی دارند، کار سختی برای دولتی ها باشد و در واقع یک استعلام از دستگاه های دولتی از یک صبح تا بعد از ظهر همه این افراد را مشخص می کند. از سوی دیگر شناسایی وارد کنندگان ، پزشکان متخصص پر درآمد، طلا فروشان، نمایندگان مجلس و وزاریی که یارانه می گیرند هم کار سختی برای دولت نیست اما این کار انجام نمی شود.
یوسفیان ملا تاکید می کند: بنابراین می شود نتیجه گرفت شناسایی این قشر از افراد جامعه که تعدادشان هم کم نیست و به مرز بیش از ۱۰ میلیون نفر هم می رسند بسیار برای دولت ساده است اما دولت به دلیل ترس از کم شدن محبوبت و رای آوری خود و نزدیکانش در انتخابات های آینده، این شناسایی و حذف را انجام نمی دهد.
منبع: جهان