به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن با حضور در برنامه گفتگوی خبری شبکه خبر که در آخرین ساعات پایانی شنبه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پخش شد از برخی اقدامات وزیر ارتباطات گلایه کرد و برخی از عملکردهای این وزارتخانه را به چالش کشید.
عدم بهرهبرداری از زیرساختهای مورد نیاز فناوری ۳G
وی با اشاره به اینکه رشد روز افزون ICT در کشور موجب بالا رفتن سطح توقعات مردم شده است، خاطرنشان کرد: در راهاندازی برخی فناوریهای نوین مانند نسل سوم خدمات ارتباطی یا همان 3G وزارت ارتباطات کلیه ابعاد مورد نظر در مورد این تکتولوژی را در نظر نگرفت.
نعمتی ادامه داد: در راهاندازی اینترنت 3G گفته شد که وزارت ارتباطات همه زیرساختها و بسترهای لازم برای این فناوری را راهاندازی نکرده بود و اختلالات به وجود آمده در ارائه این فناوری خود گواه روشنی بر تایید چنین مدعایی است.
اختلاف ۱۳ میلیونی در هزینه اینترنت مردم و ISP ها
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود به اختلافات فاحش میان هزینه پرداختی اینترنت توسط مردم و ISP ها اشاره کرد و توضیح داد: هر STM1 در پشت مرزها ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار خریداری میشود که این رقم برای اپراتورهای اینترنتی ۲۷ میلیون و برای مصرف کننده ۴۰ میلیون تومان تمام میشود که این اختلاف قیمت کاملا روشن بوده و جای بحث دارد.
وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده اینترنت ایران نسبت به سایر کشورها گرانتر است، تاکید کرد: هر STM۱ در کشورهای عراق، آذربایجان و افغانستان به ترتیب ۱۲، ۱۴ و ۲۷ میلیون تومان است که فاصله قابل توجهی در این حوزه با کشور ما دارند.
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تنها راهحل رفع ابهامات قیمتی پهنای باند
نعمتی به ارائه راهکاری برای حذف اختلافات قیمتی در خرید و فروش پهنای باند اشاره کرد و یادآور شد: بهکارگیری بخش خصوصی و استفاده از توان و ظرفیت این حوزه میتواند نقش به سزایی در کاهش قیمت تمام شده پهنای باند و اینترنت مصرفی مردم ایجاد کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از اختصاص ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار ماده واحده ای به زیرساخت خبر داد و گفت: از این مبلغ تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان جذب شده است و مابقی آن معطل است که انتظار میرود این رقم نیز جبران شود.
کاهش ۲۳۰ میلیارد تومانی اعتبارات شبکه ملی اطلاعات
وی در ادامه به اعتبارات در نظر گرفته شده برای شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته مبلغ ۱۲۳۰ میلیارد تومان برای این منظور در نظرگرفته شده بود که به علت تعلل در اجرای این مهم این اعتبار در سال جدید به ۱۰۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.
نعمتی مجموع اعتبارات وزارت ICT را ۲ درصد از کل بودجه عنوان کرد و تاکید کرد: این رقم در سالهای گذشته عددی نزدیک به ۷ دهم درصد بوده است.
عقبماندگیهای وزارت ارتباطات در اجرای برنامه پنجم توسعه
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تعلل در راهاندازی دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات را از کاستیهای عملکرد وزارت ارتباطات عنوان کرد و یادآور شد: برخی عقبماندگیها در اجرای برنامه پنجم توسعه مانند رشد نرخ GDP، دسترسی ۶۰ درصد خانوارها به اینترنت و اینترنتی شدن ۱۰۰ درصد کسبوکارها از دیگر ضعفعای عملکردی وزارت ارتباطات است.
وی همچنین در واکنش به اظهار نظر وزیر ارتباطات که بودجه لازم برای اجرای شبکه ملی اطلاعات را ۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرده بود، خاطرنشان کرد: بوجه تقریبی ۱۲ هزار میلیاردی برای این پروژه معقول به نظر میرسد.
نعمتی حضور بخش خصوصی را در اجرا و پیشبرد پروژههای کلان لازم و ضروری عنوان کرد.
ضرورت اجرای کار فرهنگی در بحث تلفن همراه
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بخش پایانی صحبتهای خود در مورد موضوعات فرهنگی تلفن همراه نیز تاکید کرد: تلفنهای همراه موجی از اطلاعات برنامهریزی نشده با خود به همراه آوردهاند که بسیاری از آنها تعمدا برخلاف هنجارهای ما بوده و همین امر ضرورت توجه به کارهای فرهنگی را بیش از پی پررنگ میکند؛ که در صورت انجام کارهای فرهنگی میتوانیم آسیبهای این ابزارها را به فرصت تبدیل کنیم.