به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، ابوالفضل فتح اللهی در گفتوگویی اظهار کرد: هر سال تعدادی سهمیه برای کارگران ساختمانی در سراسر کشور در نظر گرفته میشود ولی از آنجا که در برخی استانها ظرفیت کارگران ساختمانی بالا است و میزان سهمیه بیمهای که اختصاص مییابد به تناسب آن نیست لذا درخواست کردیم که این سهمیه برداشته شود.
به اعتقاد وی در صورت تفکیک و تقسیمبندی استانها، میزان سهمیه باید بر اساس ظرفیت اشتغال هر منطقه و تعداد کارگران ساختمانی آن استان تعریف شود و انجمنها و تشکلهای کارگری در این زمینه نظارت داشته باشند.
وی با بیان اینکه سهمیه سال 94 کارگران ساختمانی تاکنون اعلام نشده است، افزود: متاسفانه شاهد هستیم که برخی افراد که کارگر واقعی ساختمان نیستند با معرفی خود از مزایای بیمه تامین اجتماعی استفاده میکنند در نتیجه سهمیه به کارگران واقعی تعلق نمیگیرد، از سوی دیگر در بعضی از استانها سهمیهای که اختصاص مییابد به نصف کارگران ساختمانی آن تعلق نمیگیرد.
فتح اللهی تاکید کرد: علیرغم آنکه قانون بیمه کارگران ساختمانی صراحتا اعلام میکند که همه کارگران باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند ولی سازمان تامین اجتماعی با وجود داشتن اعتبار، سهمیهبندی بیمه کارگران ساختمانی را دنبال میکند که مطابق قانون نیست.
وی درعین حال اعمال بیمه بیکاری برای کارگران ساختمانی را خواستار شد و گفت: بیمه بیکاری، عمده مشکل کارگران ساختمانی است و اگر دولت سه درصد سهم خود را پرداخت و بیمه بیکاری را برای کارگران ساختمانی منظور کند بخش اعظمی از کارگران ساختمانی از تسهیلات و مزایای بیمه بیکاری بهرهمند میشوند.
نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور اضافه کرد: پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی قبلا از محل ارزش افزوده شهرداریها بود اما چون بار مالی برای دولت داشت به روال سابق که پرداخت از محل پروانههای ساختمانی بود، تغییر پیدا کرد منتها با مصوبه جدید ، پرداخت حق بیمه به جای متراژ ساختمان بر اساس ارزش ملک صورت میگیرد.
وی در پایان از طرح موضوع افزایش پایه سنواتی و بن خواربار کارگران در جلسه آینده شورای عالی کار خبر داد و گفت: هنوز به عدد و رقم خاصی در این زمینه نرسیدهایم اما این افزایش قطعا اتفاق خواهد افتاد.
منبع: بازارخبر