امیر محبیان در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به اینکه چه قدرتمندترین افراد و چه ضعیفترین باید در قوه قضاییه احساس امنیت کنند، اظهار داشت: افراد نه این ترس را داشته باشند که مبادا به خاطر شناخته شده بودن به آن ها ظلم شود نه انتظار داشته باشند که به خاطر شناخته شده بودن به آن ها امتیاز ویژه ای داده شود. قوه قضاییه متاسفانه تاکنون نتوانسته است به دلایل مختلف تصویری فراگیر از این گونه عدالت را ارائه کند.
وی افزود: در برابر حکم قضایی باید هیچ تفاوتی ما بین چهره های شناخته شده و توده های مردمی که پشتوانه و نام معروفی ندارند وجود داشته باشد. در نظام اسلامی شاخصه و علامت ویژه اسلامی بودن نظام ما به ویژه در نظامی که اقتدا به امیر المومنین می کنند بحث عدالت است؛ قوه قضاییه پیشانی نظام است، دستگاه قضا باید از هرگونه حرکتی که شائبه سیاسی بودن و خروج از عدالت داشته باشد خودداری کند.
محبیان در خصوص تاثیر فشارهای وارده بر روی قاضی پرونده مهدی هاشمی، خاطرنشان کرد: قاضی در صدور حکم باید دستش باز باشد. مسئولان قوه قضاییه نباید قبل از رسیدگی به یک پرونده که هنوز در حوزه اتهام است نه در حوزه ثبوت جرم حکمی صادر کنند یا موضعی بگیرند، چرا که حکم آن ها پیشاپیش برای افکار عمومی منتقل می شود؛ یعنی افکار عمومی احساس می کنند که حکم اصلی صادر شده، و در مقابل نیز خواص حق ندارند اعمال فشار کنند که شواهد و اسناد و مدارک لازم را نادیده بیانگارند.
وی همچنین در خصوص وظایف فضای مجازی و رسانه ها، بیان کرد: رسانه ها باید کمک به اجرای عدالت کنند نه به صدور حکم قبل از حکم قاضی یعنی حکم محکومیت افراد را هرکس که باشد پیش از صدور امضا کنند و چنان فضاسازی کنند که قاضی نتواند عدالت را با سبک خاصی اجرا کند چه له افراد باشد چه علیه شان؛ بنابراین رسانه ها باید دست عدالت پرور نظام باشند نه آنکه حکم صادر کنند.
روزنامه نگار و تحلیل گر مسائل سیاسی، گفت: انتظاری که از قوه قضاییه در برخورد با پرونده های کوچک و بزرگ می رود این است که با عدالت کامل نه مقهور نام بزگ متهم شود؛ نه به دلیل بزرگ بودن نام افراد علیه آن ها موضع بگیرد.
محبیان در خصوص رئیس قوه قضاییه و چهرهایی که در قوه مسئولیت مهم و جدی دارند، تصریح کرد: اینان باید همیشه بدانند که در جایگاه قضاوت نشسته اند و قاضی القضات به شمار می روند، سخن آن ها له یا علیه افراد قبل از آنکه حکمی صادر شده باشد ناخودآگاه فشاری را به قاضی وارد می کند یعنی باید مسئولان قوه قضاییه از ورود له یا علیه در مورد هر پرونده ای و اظهار نظر در مورد آن قلبا و ایجابا خودداری کنند.
وی افزود: لذا به اعتقاد من باید مسئولان قوه قضاییه بسیار هوشیار باشند که رسانه ها یا جریانات سیاسی آن ها را به دالان های اظهارات سیاسی سوق ندهند و هرچه آن ها سیاسی تر یا سیاست زده دیده بشوند در ذهن مردم از عدالت به دور خواهد بود و این شایسته قوه قضاییه نیست و طبیعتا تلاش شان این است.