به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید صادق خرازی امشب در نشست خبری که در دفتر حزب ندای ایرانیان شاخه خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه تجربه کوتاهی در حوزه رسانه می دانم خود را خبرنگار می دانم گفت: چرایی و چیستی کار سیاسی در ایران از اقتضائات لازم زندگی اجتماعی و جمعی ماست رسانه رکن اصلی هوشیاری و بیداری ملت ها می باشد و بدون رسانه امکان مانور دادن در بستر کار سیاسی و اجتماعی بسیار مشکل است.
وی ادامه داد: رسانه چشم باز و هوشیار هر جامعه ای است که چنانچه بتواند موقعیت خود را اهتراز کند می تواند درست یا نادرست را تشخیص و نقش بزرگی را در اجتماع بازی کند.
سفیر سابق ایران در فرانسه ادامه داد: چنانچه تاریخ تحول رسانه در جهان را مشاهده کنیم خواهیم در دید بسیاری از تحولات اجتماعی و سیاسی ایران و جهان نقش اول را رسانه ها بازی کرده اند.
وی در رابطه با موضع خودش در مسئله ولایت فقیه نیز یادآور شد: ولایت فقیه میراث امام راحل و هزینه شهدای ماست کسانی که برای استقلال آگاهی و منافع ملی از هیچ کوششی دریغ نکردند.
وی با بیان اینکه شهدا و امام راحل سرچشمه مهربانی ها و وحدت ملت ایران بودند تصریح کرد: امروز بحث ولایت فقیه بحث فکری حوزه های علمیه نیست بلکه ولایت فقیه یک پارادایم فکری در شبستان ایران اسلامی است.
خرازی ادامه داد: ما در بستر قانون خودمان را مکلف می دانیم به اطاعت از ولایت فقیه وجایگاهی که ولایت فقیه در دیدگاه فکری ما دارد. ولایت یکی از مهم ترین ارکان اعتقادی ما مسلمانان و به ویژه شیعیان است و ولایت رمز پیوند امت و امامت می باشد.
وی با بیان اینکه نمی توان از امامت و امت سخن گفت و در نهایت حقیقت ولایت را نادیده گرفت تصریح کرد: یکی از زیبایی های واژه ولایت در سرزمین ما تجلی ثبات و امنیت پیشرفت عدالت و آزادی می باشد و اینها دیدگاه ما نسبت به مسئله ولایت فقیه است.
وی افزود: ما در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران احساس کردیم که با همکارانمان باید دست به ایجاد حزبی بزنیم زیرا یکی از مهم ترین مسائلی که می تواند پویایی و نشاط جامعه را قوی کند بستری است که بتوان در آن کار سیاسی انجام داد ما به جهانی از واقعیت ها زندگی می کنیم در دنیای واقعیت ها باید پذیرفت که هر روز و هر صبح ما با پدیده جدید مواجه هستیم که این پدیده ها می تواند جامعه ما را آب دیده کند.
مشاور ریاست جمهوری در دوران خاتمی یادآور شد: با هم فکر کردیم و به این جمع بندی رسیدیم که در چارچوب قانون کار تشکیلاتی از ضروریات امروز است به همین دلیل بعد از رسیدن به جمع بندی قرار شد که هر چه زودتر به فکر رویش نسل جوانی باشیم که در عرصه های مختلف حرف برای گفتن داشته باشد.
وی تأکید کرد: قصد ما مبارزه با نیاکانمان و نفی نقش تاریخی پدرانمان نیست هدف اصلی ما این است که در این برهه از زمان سه کار انجام دهیم اول اینکه در چارچوب قانون فعال باشیم مسئله دوم اینکه همت کنیم وحدت و میثاق دین خود را به منصه ظهور برسانیم و در نهایت بتوانیم گام های موثری برای آینده سیاسی ایران برداریم.
خرازی در ادامه خاطرنشان کرد: هر حزبی که بتواند به صورت قانونی و از مجرای قانون مجوز فعالیت اخذ کند را به فال نیک می گیریم جامعه مدنی یعنی جامعه ای که همه اقشار بتوانند با هم مشارکت داشته باشند برای ما مهم نیست احزابی که روی کار می آیند همسوی ما هستند و یا اینکه همسوی ما نیستند آنچه مهم است به وجود آمدن وحدت در بین احزاب است.
وی با اشاره به اینکه حزب ندای ایرانیان نیز مانند دیگر احزاب سیاسی در زمان انتخابات لیست خود را ارائه می دهد بیان کرد: در صورت نیاز ما نیز با سایر اصلاحات وحدت خواهیم کرد.
وی در رابطه با معاون اول ریاست جمهوری در دوران هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: بسیاری نمی دانند رابطه ما با حبیبی معاون اول ریاست جمهوری در دوران هاشمی رفسنجانی چگونه بود، حبیبی مانند پدر من بود. حبیبی چهره بسیار برجسته فرهیخته و بی بدیلی بود که ما نمی توانیم ویژگی های امثال وی را در یک جلسه مطرح کنیم.
خرازی با بیان اینکه حبیبی واسط چند نسل در ایران بود خاطرنشان کرد: حبیبی واسط بین نسل خودش و نسل دانشگاهی بود علاوه بر این وی شخصیت سیاسی، علمی و هنرمندی تمام عیار بود و هرگز کسی نمی تواند بعد علمی و فکری حبیبی را نادیده بگیرد.
وی حبیبی را فردی پرهیزگار دانست و ادامه داد: حبیبی نشان درخشان دولت هاشمی رفسنجانی و خاتمی بود ما در متن متون اسلامی داریم که یکی از مهم ترین فضایل اسلامی این است که افرادی را برای مسئولیت های مهم برگزیند که لیاقت و ظرفیت تصدی آن پست را داشته باشند.
مشاور ریاست جمهوری در دولت خاتمی ضمن اشاره به اینکه حبیبی دردانه کشور بود به طوری که امام راحل نیز به ایشان علاقه داشتند بیان داشت: ما می خواهیم در صحنه بین المللی و سیاسی ارتباط داشته باشیم برای این کار نیز برنامه ریزی خواهیم کرد باید با نهادهای بین المللی هماهنگ شد البته این مسئله یک ایده است که باید تبدیل به طرح شود منتهی نباید شتابزده عمل کرد.
وی یادآور شد: در سال های 76-77 روزی به خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و یک طرح فرهگی را ارائه دادم که ایشان پسندیدند و فرمودند در سیاست خارجی باید یک طرح عملیاتی داشته باشید طرحی که بتواند بخش عمده ای از مخاطبین راجذب کند.
خرازی ادامه داد: حوزه تمدنی ما از اسیایی مرکزی تا یمن و از حوزه هند تا قفقاز است و باید به هر قیمتی که شده است در این حوزه تمدنی فعال باشیم ما نمی توانیم این حوزه ها را نادیده بگیریم.
وی ضمن بیان اینکه کشورهای چین، هندوستان و شوروی سابق در اولویت مناسبات خارجی ما در منطقه آسیا هستند یادآور شد: با توجه به موقعیت فرانسه این کشور نیز در اولویت ارتباط گیری حزب ندای ایرانیان در صحنه بین المللی است همچنین به کشورهای لاتین نیز توجه خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه اولویت ما در سیاست خارجی هند، چین و ژاپن و روسیه است خاطرنشان کرد: اولویت ما ارتباط با کشورهای است که دارای هایتک می باشند همچنین اولویت ما با کشورهای اسلامی صاحب نفوذ است.
سفیر سابق ایران در فرانسه یادآور شد: همه این مسائل محاسبه و شناسایی شده است کار حزبی محدودیتی های دارد اما هر جا بتوانیم به نظام خدمت کنیم از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود. تمام تلاش ما این است که بتوانیم پل هایی را ایجاد کنیم که این پل ها بستری برای حل و فصل مسائل نظام باشد و هر گامی که تصور کنیم ما را به این مسیر سوق می دهد و باعث اعتلای نظام می شود برخواهیم داشت.
خرازی ضمن اشاره به این مطلب که مبانی اصلاح طلبی این است که امور را اصلاح کند گفت: تا روزی که زنده هستم برای نظام کار می کنم و چنانچه انتقادهای به بخش های از نظام دارم دلیل نمی شود که با نظام نباشم.
خرازی یادآور شد: درجامعه ای زندگی می کنیم که دوران انتقال سنت به مدرنیته را در حال تجربه هستیم و بحث های جدی را در نقد اساسی اقدامات سیاسی و فکری مشاهده گر می باشیم بنابراین جامعه مدنی باید بر ابواب مختلفش کار شود.
وی ضمن بیان این موضوع که عده ای نمی خواهند کار کنند و عده ای برای انجام کار حزبی خلق نشده اند تصریح کرد: امید است کارهای اساسی که برای حزب در نظر گرفته ایم بتواند موقعیت خوبی را برای ما پدیده آور و در این رابطه بتوانیم تجدید حیات سیاسی کنیم.
وی با بیان اینکه شورای هماهنگی اصلاحات از ما جهت شرکت در جلسات در خواست کرده است یادآور شد: با خاتمی هم فکر و نزدیک هستیم من به وجود وی افتخار می کنم.
وی با اشاره به اینکه صاحب نظرانی که در عرصه سیاسی فعال هستند در رابطه با تشکیل حزب ندای ایرانیان مورد مشورت ما قرار گرفتند خاطرنشان کرد: بحث نشاط در جوانان بحث مهمی است و هر چه که برای نشاط جوانان لازم باشدانجام خواهیم داد متأسفانه امروز جوانان ما فراموش شده اند در دولت قبل شاهد بودیم که با انتخاب چهار مشاور جوانان تصور کردند کار تمام است این در حالی است که ما باید بتوانیم و در مسیر افزایش نشاط جوانان بکوشیم.
وی افزود: باید کاری کرد که جوان ما در جامعه احساس نشاط داشته باشد و حس کند متعلق به این جامعه است و می تواند اثرگذار و الگو شود.
خرازی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با منابع مالی حزب ندای ایرانیان بیان کرد: از هیچ نهاد دولتی و حاکمیتی حتی یک ریال نیز دریافت نکرده ایم تنها هزینه حزب، دفتر، آبدارچی و منشی آن است.
سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به اینکه یکی از شرایط عضویت در حزب ندا پرداخت حق عضویت می باشد خاطرنشان کرد: جهت تأمین مالی حزب دست به چند اقدام زده ایم که یکی از آنان این است که حدود صد نفر را شناسایی خواهیم کرد که آنان پولی را در بانک بگذارند و از سود آن به حزب کمک کنند.