احمد رضوانی، دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان، در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، در رابطه با ماجرای انتخاب سفیر ایران در سازمان ملل بیان داشت: در بحث سفیر سازمان ملل و نحوه انتخاب خوشرو برای این سمت، طبیعی بود که دولت روی عدم تائید ابوطالبی مانور نداد.
وی افزود: کسانی که این موضوع را دنبال میکنند از جمله قشر دانشجو دیدند که در این موضوع وعده ای که آقای روحانی داده بود در بحث بازگشت اعتبار به پاسپورت ایرانی و سیاه نمایی از اقدامات دولت گذشته به مرحله عمل نرسید و جلوهای از واقعیتهای دولت یازدهم نمایان تر شد.
دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه بیان داشت: در زمینههای مختلف به نظر میرسد که رئیس دولت واقعیتها را دقیق تر از گذشته لمس کرده و استراتژیهایی که دولت تدبیر و امید تا امروز در پیش گرفته است، تا حدودی برای همگان مشخص شده است.
رضوانی تاکید کرد: بحث پاسپورت و اینکه عزت را به پاسپورت ایرانی برمیگردانند هم یکی از همین زمینهها است و در حالی که آقای روحانی قبل از انتخابات به زعم خود وعده داد که عزت را به پاسپورت ایرانی برمیگرداند؛ حتی با شیوه خودشان که فکر میکردند رویکرد و نگاهی خاص در بحث تعامل با دنیا دارند، محقق نشد.
میخواهند تعامل از سر ضعف با غرب را با قدرت مآبی و سخنوری در داخل بپوشانند
وی در ادامه با اشاره به رویکرد سیاست خارجه دولت تدبیر و امید گفت: بحث تعامل با دنیا بحثی نیست که بخواهیم آن را زیر سوال ببریم و قطعا هم رهبری تاکید کرده اند و هم امر معقولی است؛ اما شیوه ی تعامل دولت روحانی برخلاف شیوه تعامل دولت قلب، یک تعامل عزتمندانه نبوده و یک تعاملی است که همه میدانند از سر ضعف و خود کم بینی است که البته میخواهند ضعف خودشان را در داخل با یک قدرت مآبی و سخنوری بپوشانند.
بازگشت عزت به پاسپورت ایرانی یکی دیگر از وعده های عملی نشده دولت یازدهم
دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه تصریح کرد: این عزت پاسپورت ایرانی و بحث سفیر سازمان ملل یک معیار خوبی برای ما است، اولا اینکه به مردم وعدههای غیر واقعی داده اند و بعد از یک سال و نیم که از دولت گذشته است، بسیاری از وعدههایی که در زمان اخذ رای به مردم دادند، در عرصه عمل با شیوهای که در پیش گرفتند تحقق پیدا نکرده است.
رضوانی گفت: موضوعی که رئیس دولت در عرصه سیاست خارجی عنوان میکند و معتقد است که در تمامی عرصههای آن می توان اصلاحاتی ایجاد کرد تا معضلات حل شود و مشکلات در این حوزه را نه در عملکرد دشمنان ما بلکه در روش دولتی قبلی میدیدند، زیر سوال رفته است.
مشکل از رفتار دولت قبل نیست، دشمنان ما بی منطق و مستکبر هستند
وی ادامه داد: در حال حاضر ما میبینیم که مشکل از نوع سیاست نیست، مشکل از این نیست که دولت قبلی عزتمندانه کار می رده و تسلیم زیاده خواهی نمیشده است؛ بلکه به این دلیل است که دشمنان ما منطقی نیستند و دارای یک نفس مستکبر اند. ما مستکبر بودن دشمن را به عینه در قضیه انتخاب سفیر در سازمان ملل دیدیم.
اگر از ماجرای خوشرو درس نگیریم، تحقیرها ادامه خواهد داشت
دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان بیان داشت: امیدواریم که رئیس جمهور از این موضوع درس بگیرد و بداند وقتی با یک مجموعه غیر منطقی و خود برتربین مواجه هستیم، عقل حکم میکند در مقابل آن از موضع ضعف وارد نشویم، چرا که طبیعی است که این امر باعث افزایش زورگویی دشمن میشود. ما در دولت یازدهم در صحنه عمل این چنین مسائلی را دیدیم و تحقیرها همچنان ادامه خواهد داشت.
رضوانی با اشاره به عدم وجود موضع عزت مندانه در سیاست خارجی دولت یازدهم تاکید کرد: اگر در زمان باقیمانده از دولت یازدهم سیاست خارجی به همین ترتیب ادامه داشته باشد، تحقیرها نیز بر جای خود خواهد بود و البته بیشتر نیز میشود، ما در یک سال و نیم گذشته کم تحقیر نشدهایم.
انگار برخی در این دوران زندگی نمی کنند
وی افزود: دولت باید یک تغییر شیوه و یک تغییر دیدگاهی در ارتباط با سیاست خارجی داشته باشد و در عین حال که تعامل با دنیا را دنبال میکند، توجه داشته باشند که برخی از دولتها، دولتهای مستکبر هستند و متناسب با رفتار خوشان باید با انها برخورد کرد. این مهمترین درس ماجرای سفیر ایران در سازمان ملل است.
دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: اگر کسی هنوز هم در این مسئله تردید داشته باشد که امریکاییها و غربیها اهل منطق هستند، باید واقعا شک کنیم که این شخص در زمان و عصر ما زندگی میکند یا خیر، چراکه امروز دیگر همه فهمیدهاند آمریکاییها موجودات بی منطق و مستکبری هستند.
در روابط دیپلماتیک هر حرکت کوچکی حامل پیام است
رضوانی با اشاره به کنایه رئیس جهمور و سخنگوی دولت در مورد بی اشکال بودن پیاده روی ظریف و جان کری تاکید کرد: مطرح شدن این بحثها توسط اقای نوبخت و رئیس جمهور عجیب است، در عرصه سیاست خارجی که گفته میشود نحوه نشستن و دست دادن افراد و سران نسبت به یکدیگر خودش حامل پیام است و حتی بسیاری از مسائل جزئی در عرصه دیپلماسی حائز اهمیت است، چه طور میشود که مسئله پیاده روی با وزیر شیطان بزرگ را نادیده بگیریم.
پیاده روی با شیطان بزرگ علاقهمندان به انقلاب را ناامید کرد
وی تصریح کرد: آقای نوبخت یا روحانی خودشان را جای فردی بگذارند که علاقهمند به انقلاب اسلامی است و بعد از 36 سال؛ چه واکنشی خواهند داشت وقتی میبیند در جمهوری اسلامی و در حکومتی که میگوید من پرچمدار اسلام هستم، به پیامبر اسلام (ص) توهین شده است و در شرایطی که خیلی از کشورها و مردم در حال راهپیمایی و تظارهرات علیه نشریه فرانسوی و حامیان آن هستند، وزیر امور خارجه ایران به دیدار فابیوس رفته و با جان کری به پیاده روی میرود و لبخند میزند.
دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان بیان داشت: در سیاست خارجی جزئی تر از این حرکت ها و رفتارها حامل پیام است و اصلا این رفتار بازتاب خوبی از جهموری اسلامی و انقلاب اسلامی که داعیه دار مبارزه با استکبار است را به همراه نداشت.
آمریکایی ها از پیاده روی ژنو هدف خاصی داشتند
رضوانی گفت: به عقیده بنده جان کری و دولت مردان آمریکا این حرکت را سرسری نمیدانند و حساب شده کار میکنند. در این پیاده رویها، میخواهند نشان بدهند ایران که روزی پیشتاز مبارزه با استکبار بوده، با ما قدم میزند و پای میز مذاکره آمده است و از منشها و حرفهای قبلی نیز خبری نیست.
وی افزود: کاش مسئولان سیاست خارجی و دیپلمات های ما به اندازه طرفهای غربی میدانستند حتی این حرکات جزئی نیز حامل پیام است. در مذاکرات هستهای قبلی در زمان دکتر جلیلی، حتی سر محل مذاکره بحث بود و خود اینکه مذاکره در عراق برگزار شود و یا اینکه در چه تاریخی برگزار شود، همگی برای غربیها حامل پیام است.
دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان در پایان تاکید کرد: هیچ بهانه جویی و هیچ چیزی بالاتر از اینگونه صحبتها نیست. این دولت جواب قانع کنندهای برای افکار عمومی دنیا که این نحوه تعامل و حرکات را میبینند، ندارد و حداقل اینکه چنین توجیهات برای ما دانشجویان پذیرفتنی نیست.