به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، همایش پويش ملي مبارزه با سرطان با حضور نمایندگانی از دستگاهها، نهادها و ارگانهای شهرستان ایلام امروز با حضور هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سالن جلسات ستاد دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
راضی ناصری فر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این همایش بیان داشت: رعایت نکات علمی در زندگی روزمره باعث مصون ماندن از ابتلا به سرطان میشود، رژیم غذایی مناسب و جلوگیری از چاقی و اضافه وزن زمینههای ممانعت از ابتلاء به سرطان را افزایش میدهد. تمام انواع دخانیات مانند سیگار، پیپ، قلیان و سیگار میتوانند در ایجاد این بیماری مؤثر باشند و نکتهی قابل توجه این است که این بیماری میتواند در افرادی که در معرض دود سیگار دیگران هستند نیز ایجاد شود.
وی یکی از عوامل ابتلا به سرطان را علاوه بر عوامل محیطی، استعداد ژنتیکی در افراد بیان کرد و گفت: نیمی از سرطانها با درمان مناسب علاج خواهند شد، داشتن تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب، نگه داشتن وزن در حالت ایده آل، عدم مصرف دخانیات، محافظت بدن در برابر عفونتها و حفاظت پوست در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر هستند. داشتن زندگی سالم به لحاظ روانی، معنوی و اجتماعی و رعایت کردن اصول ایمنی در منزل و محیط کار نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام آگاهی بخشی به جامعه و خصوصاً قشر دانش آموز در خصوص پیشگیری از ابتلاء به سرطان را بسیار حیاتی و مهم برشمرد و افزود: اگر انتظار داشته باشیم که در آینده از میزان ابتلا به سرطان بکاهیم باید دانش آموزان امروز را در خصوص پیشگیری از سرطان آموزش دهیم و اطلاعات لازم را در این رابطه را به آنها منتقل کنیم.
در ادامه علی دل پیشه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: اگر چه سرطان در ایران در مقایسه با آمارهای جهانی روند نگران کننده ای ندارد، اما در سطح کشور نسبت به گذشته رگههایی از نگرانی به دلیل افزایش بروز سرطانها دیده میشود، یکی از دلایل مهم و تاثیر گذار در بروز سرطان، عوامل محیطی هستند چرا که تاثیر متقابل ژنها و محیط میتوانند به تولید بیماری منجر شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به عوامل دخیل در بروز سرطان اشاره کرد و افزود: عواملی محیطی همچون آب و هوا، خشکی، رطوبت نسبی، میزان بهره مندی از نور خورشید، سلامت آب، غذا، تغذیه، مکانیسم غذاخوردن، سموم و آفت کشهای بخش کشاورزی و غیره میتوانند در بروز سرطان موثر باشند. مدرسه به عنوان مکان آموزش و تعلیم به دانش آموزان نقشی مهم و برجسته دارد چرا که از همین سنین پایین باید با بیان اهداف حوزه سلامت، ترویج مصرف مواد غذایی سنتی در خانوادهها و عدم گرایش این قشر به سمت استفاده از فست فودها و غذاهای آماده، پیشگیری از سرطان آغاز شود..
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تغییرات در سبک زندگی را از عوامل مهم در بروز سرطان عنوان کرد و افزود: زندگی ماشینی و رفاه طلبی ما را به سوی ابتلا به بیماریهای غیر واگیر پیش میبرد. در استان ایلام برای اولین بار بخش خون و سرطان در راستای ارائه خدمات به بیماران سرطانی در بیمارستان آیت اله طالقانی به بهره برداری رسید و توانسته است رضایتمندی این قشر را بدست آورد، تحمیل هزینههای گزاف به بیماران، سفر به استانهای دیگر و اقامت همراهان ایشان از جمله مشکلاتی بود که قبل از احداث این مرکز بر دوش بیماران سرطانی سنگینی میکرد، خوشبختانه با کمک و مساعدت خیرین نیکوکار در استان، یک مرکز اقامتی در کنار بیمارستان آیت اله طالقانی احداث خواهد شد تا به مشکلات بیماران و همراهان آنان پایان دهد.
وی به نقش فرهنگیان و به ویژه معلمان و دست اندرکاران حوزه تعلیم و تربیت در ترویج و تحقق اهداف سلامت اشاره کرد و ابراز داشت: استفاده از توان و ظرفیت این عزیزان برای ترویج سبک زندگی مناسب و انتقال مفاهیم سلامت به قشر دانش آموز یکی از نقاط قوت و مثبت در پیشگیری و مبارزه با بیماری سرطان خواهد بود. برگزاری اینگونه همایشها با حضور مسئولان و مدیران و دست اندرکاران دیگر دستگاهها میتواند در تحقق اهداف و برنامههای این حوزه نقش داشته باشند.