به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، در این کنفرانس علاوه بر محققین ایرانی مقیم ترکیه، محققین ایرانی از کشورهای روسیه، فرانسه، هندوستان، هلند و ایران نیز مقالات علمی مختلف خود را ارایه کرده اند.
در مراسم افتتاح این کنفرانس «ابراهیم حقیقی» دبیر انجمن علمی، فرهنگی دانشجویان ایرانی مقیم ترکیه طی سخنانی گفت: پنجمین همایش علمی دانش آموختگان ایرانی مقیم ترکیه با هدف شناسایی توانمندیهای علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان ایرانی در ترکیه، ارایه نتایج و کارهای پژوهشی انجام شده و در حال اجرا، مطرح کردن آخرین تحولات و دستاورهای مهم علمی و فناوری دانشجویان و همچنین بحث در مورد برنامه ریزی های پژوهشی و همکاری های مشترک بین دانشگاهها و موسسات پژوهشی ترکیه و ایران برگزار می گردد.
وی با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار در حال حاضر 4 هزارو 691 دانشجوی ایرانی در ترکیه اشغال به تحصیل دارند، گفت: 60 درصد از این عده در مقاطع فوق لیسانس و دکتری و 40 درصد نیز در مقطع لیسانس مشغول تحصیل هستند.
حقیقی با اشاره به حمایت های مقام معظم رهبری از تشکل های دانشجویی داخل و خارج از کشور گفت: حمایتهای مقام معظم رهبری از برگزاری کنفرانس های علمی همانند این کنفرانس زمینه رشد و تعالی علمی و شکوفایی استعدادهای نهفته دانشجویان ایرانی را فراهم می سازد.
در این نشست حجت الاسلام محمدعلی نظام زاده نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه خواستار معرفی پیشرفت های ایران از سوی دانشجویان ایرانی به جوامعی که در آنها زندگی می کنند، شد و گفت: جامعه ایرانیان مقیم خارج با آشنایی با فرهنگ جامعه میزبان می توانند از این مساله بهره برداری نیک بکند و همچنین می تواند زمینه انتقال فرهنگ ایرانی - اسلامی به جوامع میزبان را نیز فراهم آورد.
علیرضا بیگدلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا نیز در پیامی به این کنفرانس گفت: مردمِ ایران با پیشینه غنی فرهنگی اکنون بهار رشد را در استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی تجربه می کنند و ایران بار دیگر رسالت تاریخی را در دوران گذار درک نموده و همچون جلودار غافله تحول منطقه خود از جمله در حوزه علوم و فنون در حرکت است.
وی افزود: دانشجویانِ ایرانی خارج کشور، بارزترین نمایندگان ایران و پرچمدار محیط علمی و پژوهشی کشورمان در خارج هستند و امروز در دوران گذار، درک تحولات و تغییراتِ در همه عرصه ها و آماده شدن برای مسولیت بزرگ یعنی برکشیدن ایران برای حضور مقتدر و شایسته در عرصه های علمی و فرهنگی جهانی بیش از پیش دیده می شود.
وی در پایان می افزاید: ایرانیان مقیم ترکیه و در راس آنها استادان، دانشجویان، پژوهشگران و هنرمندان ما طلایه داران این روند عزت بخش و تکیه گاهی معتبر برای کشور عزیز ما در خارج می باشند و حرکت های علمی و فرهنگی جامعه بزرگ علمی ایران در ترکیه از جمله برگزاری کنفرانس های علمی موید این ادعا می باشد.
مقالات علمی ارایه شده در این کنفرانس در رشته های مختلف علمی از جمله رشته های مختلف مهندسی؛ علوم انسانی و علوم پایه است.