به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی در همایش تمرکززدایی و ساماندهی پایتخت با اشاره به اینکه پایتخت طبیعتا از همه جهات مهم است و اهمیت سیاسی اجتماعی زیست محیطی در پایتخت کشور ما با توجه به موقعیت زلزله خیزی که دارد بیش از پیش است گفت: جمعیت آشفته بدون انسجام به همان خاستگاه های فرهنگی در حکومت های تازه تشکیل حتی با مهاجرت درونی و مهاجرت از جنوب به شمال همواره ادامه داشته و در واقع در مناطق شمالی رشد جمعیت زیادتر بوده است.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: عدم تجانس و انسجام فرهنگی یکی از مشکلاتی است که تهران از آن رنج می برد و همچنین اعتیاد و مواد مخدر نیز یکی دیگر از چالش های مهم در تهران است چرا که نوآوری های اعتیاد عمدتا از تهران شروع می شود و بیشترین جلوه های مواد مخدر در تهران است.
وی در ادامه تصریح کرد: ما در تهران حاشیه نشینی زیاد نداریم اما در واقع حاشیه نشینی ما بیشتر داخلی است و در بحث جمعیت نیز اگرچه تهران رشد جمعیت 1.7 درصدی از کل کشور را داراست اما در حاشیه های تهران رشد 4 تا 12 درصدی را شاهد هستیم که اغلب ناشی از مهاجرت جمعیت است.
سردار احمدی مقدم در ادامه بیان داشت: بحث زمین خواری نیز به دلیل افزایش جمعیت و در کنار آن تصرف زمین ها کوه ها و باغ ها یکی دیگر از چالش ها در این زمینه است که خوشبختانه با عزم مقام معظم رهبری و تذکرهای چندین ساله ایشان و ایستادگی در آن بالاخره به سرانجام رسید.
فرمانده نیروی انتظامی اظهار داشت: همچنین یکی دیگر از مشکلات شهر تهران ترافیک است که ما در تهران ده درصد جمعیت را داریم در حالی که 17 درصد وسایل نقلیه در تهران قرار دارند و این موضوع در قیاس باسال 80 که 35 درصد را تشکیل می داد نشان می دهند نسبت ها بهبود پیدا کرده است.
افزایش هزینه زندگی پایه گذار اکثر جرایم است
سردار احمدی مقدم در ادامه با اشاره به یکی دیگر از چالش های روبرو افزایش هزینه زندگی است که پایه گذار بسیاری از جرایم خواهد بود گفت: اگرچه همه این موارد وجود دارد همه ما از اینکه در تهران زندگی می کنیم شاید ناراحت باشیم اما درعین حال توان بیرون رفتن را نیز نداریم و همچون یک زندانی گرفتار آن شده ایم.
14 درصد پرونده های مفاسد اقتصادی در تهران است
وی در ادامه با اشاره به آمار برخی جرایم در تهران گفت: در سرقت 34 درصد سرقت ها در کشور در تهران رخ می دهد که این آمار در سرقت مسلحانه 7 درصد، در قتل 7 درصد و در جرایم اقتصادی 14 درصد پرونده های مفاسد اقتصادی در تهران است.
سردار احمدی مقدم تصریح کرد: همچنین 15 درصد تصادفات کشور در تهران رخ می دهد و 3.3 درصد کشته های تصادفات به تهران اختصاص دارد.
وی افزود: 14 درصد دستگیر شدگان کل کشور در تهران هستند و نرخ کشف جرم در تهران 63 درصد است که این نرخ در کشور 69 درصد است و نشان میدهد که وضعیت مطلوبی در این زمینه داریم و نیز نیروی انتظامی و پلیس تهران 10 درصد جمعیت پلیس در کشور را تشکیل می دهد که با جمعیت مرکزیت آن که حدود 8 درصد است این میزان به 17 درصد از مجموعه نیروی انتظامی می رسد.
فرمانده نیروی انتظامی اظهار داشت: ما در مسئله ارائه خدمات نیز با بحث چالش ها روبرو هستیم نظیر ترافیک و فاصله وقوع جرم که در این زمینه نیز مشکلاتی وجود دارد.
سردار احمدی مقدم در ادامه بیان داشت: اما در خصوص بحث انتقال پایتخت اگر نگاه کنیم به سایر کشورها نظیر ترکیه و آنکارا می بینیم که این امر در آن شهرها نیز محقق نشد و در واقع انتقال پایتخت کار را حل نمی کند و دستوری اتفاقی رخ نمی دهد بلکه باید بسترها را فراهم کنیم و من معتقدم اصل تمرکززدایی به معنای اخراج آدم ها و سازمان ها از پایتخت نیست و تمرکززدایی در تهران ممکن نیست الا با سیاست گذاری و استفاده بهینه از پتانسیل های خدادادی و سرمایه های انسانی کشور که به نحو احسن باید از آنها بهره برد.
سردار احمدی مقدم خاطر نشان کرد: انتقال پایتخت تاثیری در کار ما ندارد و اینکه گفته می شود تونل و مترو نسازید چرا که جاذبه جمعیتی ایجاد می کند اشتباه است که ما به هر حال باید پاسخگوی نیاز مردم تهران باشیم و هر جا جمعیت افزایش پیدا کرده است نیازهای امنیتی آن نیز اضافه خواهد شد اگرچه خوشبختانه پایتخت کشور ما به لحاظ ویژگی های امنیتی کم نظیر است و تهران از امن ترین پایتخت های دنیاست.