به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، مهناز امامدادی با اشاره به اینکه آیین نامه حمایت از بنگاه های پشتیبان کسب و کار خانگی خرد و کوچک را در معاونت اشتغال وزارتخانه تنظیم کرده ایم، گفت: خوشبختانه این آیین نامه در آذرماه در شورای عالی اشتغال به تصویب رسید. در حال حاضر برای اجرایی شدن این آیین نامه در حال تدوین یک دستور العمل جدید هستیم.
وی در بیان اهداف این آیین نامه گفت: پایدار سازی کسب و کارهای خانگی٬ خرد وکوچک از طریق تکمیل و توسعه زنجیره ارزش، توسعه ظرفیت های اشتغالزائی، ایجاد و توسعه زمینه های افزایش درآمد و بهبود معیشت افراد جامعه، تقویت فرهنگ کار جمعی٬ کارآفرینی و تولید، ارتقاء بهره وری نیروی کار و سرمایه و سوق دهی و هدایت اقتصاد غیررسمی به سمت اقتصاد رسمی از اهداف مهم این آیین نامه است.
امامدادی افزود: توسعه فعالیت های پشتیبانی و شبکه ای را فراتر از مشاغل خانگی میدانیم. گاهی در بحث مشاغل خانگی با محدودیتهایی روبرو میشدیم که بعضی از بخشی از کارها در خانه قابلیت اجرایی شدن نداشتند و این طرح کمک میکند که محدودیت پوشانده شود.
رئیس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی کشور اظهار کرد: در حال رایزنی با سایر دستگاهها هستیم که انشاءالله بتوانیم حمایت های خاصی را برای فعالیت شبکه ای داشته باشیم. تجارب نشان می دهد در قالب فعالیت های شبکه ای و پشتیبانی میتوانیم به استمرار و پایداری مشاغل امیدوار باشیم. رایزنیهایی را با صندوق کارآفرینی امید، معاونت امور تعاون داشته ایم. همچنین بادستگاه هایی مانند فنی و حرفه ای بحث آموزش را دنبال کردهایم. بر اساس آمار و اطلاعات بیش از 90درصد فعالیت ها در حوزه مشاغل و خرد و کوچک است. برای همین می طلبد که به صورت جدی تری مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه شناسایی گروه های پشتیبان با همکاری سازمان فنی و حرفه ای و صندوق مهرامام رضا(ع) و معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال دنبال می شود افزود: سقف میزان تسهیلات در زمینه فعالیت های انفرادی 5 میلیون است. اما برای فعالیت های پشتیبانی تا سقف 100 میلیون تومان متناسب با نوع طرح هایی که هست تسهیلات ارائه می شود.البته توان مدیریتی فرد پشتیبان، مدیریت طرح، توجیه فنی و اقتصادی طرح در ارائه تسهیلات بسیار مهم است.
امامدادی گفت: در طرح جدید گاهی بخشی از تسهیلات به خود بنگاه وابسته داده میشود و اینگونه نیست که همه تسهیلات به بنگاه پیشتیبان داده شود. بسته به نوع طرح دارد.
* از تسهیلات مشاغل خانگی استقبال نشد
رئیس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی، از 500 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته در کل کشور آنچنان جذبی صورت نگرفته است. با وجود نرخ بهره بالایی که این تسهیلات دارد استقبال خوبی نشده است. یکی از سیاستهای شورای عالی اشتغال رفتن بهسمت فعالیتهای گروهی و شبکهای است و مقرر شده است که از فعالیتهای انفرادی و جزیرهای که اغلب تسهیلات را به خود اختصاص داده است، فاصله بگیریم. بهدلیل عدم پایداری مشاغل و استمرار مشاغل در مشاغل انفرادی تمام سیاستها بهدنبال ایجاد شبکهها، خوشهها و فعالیتهای پشتیبانی است.برخی از استانها هنوز تسهیلات را ابلاغ نکردهاند.
وی اظهار کرد: طی چند سال گذشته در زمینه فعالیت های انفرادی اقدامات خوبی انجام شده است. خوشبختانه آمارها حاکی از آن است که انحراف وام برای اشتغال زایی بسیار اندک است. خوشبختانه بسیاری از عزیزان رضایت داشتند و این تسهیلات در راستای مشاغل خانگی انجام شده است. با توجه به عدم استفاده از تسهیلات ارزان قیمت در بحث فعالیت انفرادی برای حمایت از مشاغل خرد و کوچک همکاری لازم را با صندوق کارآفرینی امید داریم.
رئیس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی کشور با تاکید بر اینکه تسهیلات دهی به صورت انفرادی بسیار اندک است گفت:آنچه تجربه در کشورمان و سایر کشورها ثابت شده است فعالیت های انفرادی استمرار بالائی ندارند. همه افراد دسترسی به بازار داشته باشند . اینکه از صفر تا 100 کار توسط فرد انجام شود، اعم از تهیه مواد اولیه و بازاریابی پس از فروش صورت گیرد کار دشواری است.
امامدادی تاکید کرد: بنابراین این بهتر است این کار در قالب یک مجموعه انجام شود در غیر این صورت فرد اگر به صورت انفرادی کار را انجام دهد امکان موفقیت کمتری خواهد داشت .
وی در پایان با اعلام اینکه از سال90 تاکنون 3 میلیون نفر خواستار شغل خانگی شدند، گفت: هدف اصلی ما در راستای اقتصاد مقاومتی توسعه مشاغل پشتیبان است.
منبع: تسنیم