به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» محمد حسین خوشنویسان درباره اهمیت توجه به بهداشت دهان و دندان در کشور اظهار داشت: بیماریهای دهان با تمام بیماریهای سیستمیک بدن تفاوت عمدهای دارد چرا که بیش از 90 درصد این بیماریها قابل پیشگیری هستند.
وی ادامه داد: میتوان از طریق آموزش که در حقیقت ارتقای سواد سلامت مردم و جامعه است خود مراقبتی را تقویت کرد، یعنی اگر هر کسی بداند که چه کارهایی باید انجام دهد، در صورت انجام دادن به ارتقای سلامتی خود کمک میکند مسلماً اقداماتی را انجام خواهد داد.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان گفت: اگر ما بتوانیم در این جهت فعالیت کنیم که مطمئناً بخش مهمی از برنامههایمان در این زمینه خواهد بود میتوان بیش از 50 درصد مشکلات را حل کرد.
خوشنویسان ادامه داد: بخش مهمی از بودجهای که قرار است برای ارتقای سلامت دهان و دندان اختصاص یابد، باید به ارتقای سواد سلامت در جامعه و کشور اختصاص پیدا کند تا از طریق رسانه ملی و مطبوعات، به طور مستمر مردم در جریان قرار گیرند.
وی عنوان کرد: همچنین میتوان از طریق سایر روشها از جمله گنجاندن مطالب در کتب درسی در مقاطع دبستان، دبیرستان و دانشگاه این اطلاعات را منتقل کرد، این موضوع اگر در سنین کودکی آموزش داده شود باعث میشود که آنان سبک زندگی سالمی را برای خود انتخاب کنند.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری ازبیماریهای دهان و دندان ادامه داد: اگر این اقدامات انجام شود نه تنها در سلامت دهان بلکه در سلامت عمومی نیز تاثیر بسیاری خواهد داشت، چرا که ارتباط بسیار نزدیکی بین بیماریهای دهان و بیماریهای سیستمیک وجود دارد که از جمله آن میتوان به بیماریهای قلبی، ریوی، گوارشی، کلیوی، زایمانهای زودرس و تولد کودکان کم وزن اشاره کرد.
خوشنویسان گفت: رعایت سلامت دهان یعنی دو بار مسواک زدن در روز به مدت دو دقیقه در ارتقای سلامت دهان و سلامت عمومی نقش بسیار مهمی دارد و حتی تختهای بیمارستانی را خالی میکند.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات علمی درباره ارتقای آموزش انجام شده که بر مبنای آن دقیقا میدانیم که برای هر کدام از گروههای سنی چه کاری باید انجام دهیم که از ابتدای سال آینده به صورت عملی انجام خواهد شد.