به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، کمال محامدپور، استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در همایش فضای مجازی پاک در خصوص کسب و کار پاک در فضای مجازی گفت: ضریب نفوذ اینترنت در جهان 60 درصد و در کشورهای در حال توسعه 80 درصد است که این رقم در ایران به عددی بالغ بر 50 درصد می رسد.
وی در ادامه با اشاره به آماری از فضای مجازی پرداخت و یادآور شد: سهم محتوای فارسی در فضای وب هم اکنون هشتم دهم درصد است در حالی که این رقم برای محتوای انگلیسی 57 درصد است.
محامدپور ادامه داد: در حالی که زبان فارسی یکی از ابزارهای استراتژیک در کسب و کار منطقه محسوب می شود کشور ما باید بتواند با توجه به این مهم محتوای بومی مربوط به خط و زبان فارسی را افزایش دهد.
این استاد دانشگاه افزود: ایران هم اکنون با 25 میلیون بازدید رتبه ششم استفاده از گوگل را داراست به طوری که این کاربران در رده سنی 16 تا 30 سال قرار داشته و این سن دقیقا مربوط به سن اشتغال است که باید توجه ویژه ای به آن معطوف شود.
محامدپور در ادامه به آمار دیگری از فضای مجازی اشاره کرد و یادآور شد: 74 درصد کاربران اینترنت عضو شبکه های اجتماعی هستند که از این تعداد 56 درصد آنان با مشکلاتی از قبیل امراض روانی و اضطراب مواجه هستند.
وی همچنین یادآور شد: 68 درصد طلاق های ثبت شده در جامعه جهانی مربوط به عضویت یک یا هر دو طرف در شبکه های اجتماعی است.
محامدپور در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: براساس آمارها 89 درصد محتوای چت ها را مطالب غیراخلاقی تشکیل می دهند.
وی افزود: از آنجایی که بازار آی تی یک بازار کسب و کار پر پول در جامعه جهانی است باید کشورها توجه به این مهم را سرلوحه کار خود قرار داده تا بتوانند منافع اقتصادی این حوزه را وارد اقتصاد خود کنند.
این استاد دانشگاه شاخص توسعه فابا در ایران را در بین ۱۶۶ کشور در جایگاه 94 عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون سرانه پهنای باند اینترنت در ایران یک کیلوبیت در ثانیه است در حالی که این روند در کشوری مانند ترکیه 50 و در قطر 100 کیلوبیت بر ثانیه است.
وی در ادامه با اشاره به سهم تولید ناخالص کشور (GDP) یادآور شد: براساس برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود سهم(GDP) ایران از فابا به سه درصد برسد در حالی که این رقم هم اکنون سه دهم درصد است.
محامدپور همچنین رتبه ایران در اجرای دولت الکترونیک را 105 اعلام کرد و گفت: هم اکنون کسب و کارهاب مبتنی بر آی سی تی جزو کسب ها و کارهای پر سود تلقی می شوند به طوری که با یک دلار سرمایه گذاری در این حوزه می تواند ده دلار برگشت سرمایه داشت.
وی در ادامه به سالروز حکم مبارک رهبری در تشکیل شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و یادآور شد: این شورا با توجه به اهمیتی که در سیاست گذاری فضای مجازی کشور دارد می تواند آثار چشم گیری را در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی افراد ایجاد کند و آسیب های این حوزه را کاهش دهد.
محامدپور در پایان تاکید کرد: هر کسب و کاری که زمینه ایجاد گناه در فضای مجازی را فراهم کند حلیت آن حوزه را مخدوش کرده است هر چند که بتواند سود اقتصادی زیادی را فراهم کند.