به گزارش«خبگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومي جهاد دانشگاهي البرز، قریب به ۷۰ دانشجوی مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته زیستشناسی دانشگاه خوارزمی از مزرعه تحقیقاتی رویان واقع در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی بازدید کردند.
دانشجویان در این بازدید با همراهی پژوهشگران رویان با فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی این مرکز آشنا شدند.
گفتنی است مزرعه تحقیقاتی رویان در دهه دوم پیروزی انقلاب اسلامی ایران، فعالیت خود را در زمینه نگهداری حیواناتی چون بز و گوسفند به منظور کارهای تحقیقاتی همچون شبیهسازی، تولید حیوانات ترانسژن و کارهای تحقیقاتی بر روی حیواناتی چون خرگوش آغاز نمود. این مزرعه محلی برای نگهداری حیوانات مورد آزمایش و سایر ملزومات برای انجام انواع جراحی در حیوانات مانند انتقال جنین، گرفتن نمونه از مغز قرمز استخوان، نمونهبرداری از گوش برای کشت فیبروبلاست در شبیهسازی حیوانات و سزارین میباشد.
همچنین در این مزرعه حیوانات تحت بررسی در شرایط ایده آل تحقیقاتی نگهداری میشوند. هم اکنون ۲ راس بز با روش IVM-IVF و یک راس گوسفند در این مزرعه تولید شده و نگهداری میشوند. همچنین انتقال جنین در نشخوارکنندگان به روش لاپاراتومی و آمادهسازی هورمونی حیوانات جهت گرفتن تخمک بالغ در این مزرعه آموزش داده میشود.
بازدید دانشجویان دانشگاه خوارزمی از مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران
در ادامه برنامه بازدید از دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، دانشجویان دانشگاه خوارزمی با همکاری مرکز گردشگری علمی فرهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خوارزمی از مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد استان البرز، دانشجویان در بازدید از بخشهای مختلف این مرکز با حوزه فعالیتهای مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیک ایران آشنا شدند. معرفی کلکسیونهای مختلف، خدمات، محصولات زیستی و تکنیکهای آزمایشگاهی و خدمات آموزشی از برنامههای دیگر این بازدید بود.
گفتنی است، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در سال ۱۳۸۶ و با فرمان مقام معظم رهبری در جهاد دانشگاهی پایهگذاری شد و هدف اصلی آن ارتقاء فعالیتهای ملی در زمینههای جمعآوری، نگهداری و مطالعه منابع زیستی است. در این راستا، این مرکز ضمن پشتیبانی از مراکز ذخایر زیستی کشور و ایجاد شبکه ملی ذخایر زیستی، در تلاش است تا به مرکزی پیشتاز به منظور گردآوری، تکمیل، ساماندهی، استانداردسازی و حفظ ذخایر زیستی و ژنتیکی برای توسعه دانش، فناوری و افزایش کیفیت زندگی و سلامت و حفظ امنیت غذایی، منابع طبیعی و تنوع زیستی کشور تبدیل گردد.