به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا یاری، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ict گفت: با تصویب شورای راهبری، در طرح جویشگر (موتور جستجوی بومی) کارگروههای فنی و تخصصی برای مشورت در نهایی سازی شرح خدمات و مدل اجرای پروژههای طرح جویشگر تشکیل شد.
وی افزود: در اولین بخش از فعالیت خود کارگروه فنی نسبت به مدلهای تجاری سازی خدمات جویشگر و نحوه اعمال حمایت دولت در این طرح پرداخت و با شناسایی علاقه مندان و فعالان این حوزه نسبت به تعریف صحیح پروژههایی نظیر موتور جستجوی نقشه، مالتی مدیا و نیز مکانیزم و ساز و کار یکپارچه سازی خدمات برای دسترسی راحت تر کاربران به طرح جویشگراقدام کرد.
یاری با بیان این که این کارگروه در اولین جلسه خود به بررسی موضوع فراخوان برای شناسایی و تشکیل لیست فعالان این حوزه پرداخته و انجام این فراخوان را جهت دهی کرده است، اظهار داشت: کارگروه فنی ترکیبی از اعضای حقیقی و حقوقی با تجربه فنی و خدمت رسانی در این حوزه است که در کنار مجری طرح نسبت به جهت گیری صحیح پروژههای طرح مشاوره خواهد داد.
وی با اشاره به این که هدف فراخوان شناسایی شرکتها، موسسات و مراکز تحقیقاتی است که حاضر به سرمایهگذاری، مشارکت یا ارائه خدمت در زمینه طرح جویشگر هستند، گفت: افراد، مراکزتحقیقاتی و شرکتهای علاقه مند به همکاری در این زمینه میتوانند پیشنهاد خود را طبق شرایط ذکر شده در فراخوان ارائه کنند تا در راستای نیازمندی طرح، مستندات بررسی و لیستی از شرکت کنندگان تهیه شود.
در این راستا بازیگرانی چون تولیدکنندگان محصولات و خدمات تحت وب، ارائه دهندگان سکوهای خدماتی و نیزارائه دهندگان زیرساخت های پردازشی نقش بازی میکنند. کلید ارزش آفرینی این طرح آن است که با ایجاد محیطی منسجم از محصولات و خدمات حول نیاز بخشهای مختلف بازار، تلاش کنند تا تمامی نقشآفرینان را بهطور همزمان جذب نموده و از مشارکت آنها در جهت اهداف ارائه محصولات وخدمات جویشگر به طور مؤثری بهرهبرداری کرده و مبنای حمایت در طرح مربوط قرار دهد.