به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، تالاب کردخورد یا آق گل در موقعیت جغرافیایی بین استانهای مرکزی و همدان قرار دارد. تالاب کردخورد يا تالاب آق گل در جوار روستاي کردخورد و در جنوب دشت نهاوند قرار گرفته است.
اين تالاب که در حوزه آبريز رودخانه قره چاي واقع شده، 5 کيلومتر طول، 5/3 کيلومتر عرض و 5/0 متر عمق متوسط دارد.
عميق ترين نقطه تالاب در فصل پرآبي 80 سانتي متر است. پوشش گياهي دل انگيز و همجواري آن با کوه کت که بيش از 2000 متر ارتفاع دارد، منظره زيبايي را به ويژه در اواخر زمستان و اوايل بهار ايجاد مي کند. اين زمان، فصل مهاجرت پرندگان است که از نقاط دور دست وبسيار سرد روسيه و قفقاز و کشورهاي اسکانديناوي به آنجا پرواز مي کنند.
پوشش گیاهی خاص و زیبای این تالاب به همراه وجود كوهی به نام كت در كنار آن چهرهای زیبا و شگفتانگیز از طبیعت را بهنمایش گذاشته و منظرهای بینظیر را در برابر چشمان هر رهگذری ترسیم میكند. در كنار پوشش گیاهی ویژه منطقه، این تالاب زیستگاه پرندگان زیبایی هم هست كه روح زندگی به آن بخشیدهاند، پرندگان مهاجری نظیر فلامینگو، مرغ باران، حواصیل، آبچلیك، گونههای مختلف اردك، غاز و كاكایی در این تالاب زندگی میكنند.
ارتفاعات اطراف این تالاب به نامهاي وصال در شرق، با ارتفاع حداكثر 1856 متر، روميه در شمال غرب كه با ارتفاع حداكثر2019 متر و چراخون در جنوب با ارتفاع 2357 متر از سطح دريا هستند.
آب اين تالاب از حوضه آبريز رودخانه قره چاي در جنوب دشت کميجان تامين مي شود. ساحت تالاب حدود وسعت 830 هکتار و متغيرتخمین زده می شود و آن را در گروه تالاب هاي Floodplains با آب شيرين طبقه بندي مي کند.
بررسي ها نشان دهنده حضور 46 گونه از پرندگان ايران در آق گل است. اين تنوع اكولوژيك بالا، جايي براي ترديد باقي نمي گذارد كه تالاب آق گل نياز اساسي به برنامه هاي حفاظتي و مديريت مناسب دارد. مجموع اين فاكتورها نشان دهنده اهميت و جايگاه ارزشمند تالاب آق گل براي پرندگان آبزي و به طور خاص براي توليد مثل گونه هاي مثل آووست و چوب پا است.
شهر نهاوند از نظر بناهای تاریخی و هنری نیز غنی است. برای دیدن تالاب کردخورد، ابتدای بهار بهترین فرصت است؛ این فرصت را از دست ندهید.