به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در سال ۹۳ وزارت ICT اقدامات مهمی مانند رومینگ ملی، ارائه نسل سوم و چهارم خدمات ارتباطی، کاهش تعرفه اینترنت همراه، اجرای طرح همکدسازی تلفن ثابت و اجرای فیلترینگ هوشمند را در برنامه داشت.
کمیسیون مشترکی با ترکیه، برگزاری روز جهانی ارتباطات و جشنواره فاوا و دیدار وزیر ارتباطات با مراجع عظام تقلید و صدور پروانههای جدید برای اپراتورهای ماهوارهای از اتفاقات مهم وزارت ICT در بهار ۹۳ بود و اجرای فاز نخست رومینگ ملی و اعطای پروانه نسل سوم خدمات همراه نیز از مهمترین اقدامات این وزارت خانه در تابستان 93 بود.
پاییز ۹۳ نیز به بهرهبرداری از ۵ هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور و برگزاری نمایشگاههای تلکام و الکامپ و ایجاد نهضت تولید محتوا گذشت. اما وزارت ارتباطات زمستان پرباری را در سال گذشته داشت که همین امر موجب شد اتفاقات مهمی در ۳ ماه پایانی سال رقم بخورد.
کاهش تعرفه اینترنت همراه
از اول دی ماه ۹۳ تعرفه اینترنت همراه به نیم ریال کاهش یافت و به گفته علی اصغر عمیدیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات خاطرنشان کرد: سقف تعرفه خدمات داده تلفن همراه برای سیم کارتهای دائمی مستقل از فناوری برای هرگونه دیتای نسل ۲ و ۳ به ازای هر کیلو بایت، نیم ریال تعیین شد.
به این ترتیب تعرفه دیتای نسل ۲ به میزان چشمگیری (حداقل ۵۰ درصد) کاهش یافت.
اعضای کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با دریافت نظرات مردم و اپراتورها و پس از بررسی مصوبات شماره ۴۵ و ۱۴۲ که بر اساس آن تعرفه های مختلفی با تفکیک تکنولوژی برای نسل سوم و GPRS برای سیم کارتهای دائمی از نیم ریال تا ۱۴.۸ ریال وجود داشت، به منظور یکسانسازی تعرفه در نسلهای مختلف تلفن همراه، تعرفه جدید را تصویب کردند.
براساس این مصوبه اپراتورهای تلفن همراه مخیر شدند تا با شرایط رقابتی و بازه تعرفهای تعیین شده در این مصوبه، ضمن فروش خدمات دیتا براساس کیلو بایت، بستههای مختلف تعرفهای نیز متناسب با نیاز مشترکین تعریف و ارایه کنند.
پایان طرح هم کدسازی پس از ۲ سال تاخیر
طرح همکدسازی تلفن ثابت که میبایست در مهرماه سال ۹۳ به پایان میرسید با ۳ ماه تاخیر با اجرای همکدسازی در استان ایلام در نیمه آذر ماه ۹۳ به ایستگاه پایانی رسید.
طرح همکدساری تلفن ثابت با هدف افزایش رضایت مردم و عدالت ارتباطی از سال ۹۰ آغاز شد و در مرداد ماه همان سال به دلیل مشکلات مالی متوقف شد. این طرح از فروردین ۹۳ مجدد اجرایی شد.
با اجرای طرح همکدسازی شماره مشترکان هر استان پس از اجرای این طرح ۸ رقمی و تمام استان از یک فرمت شماره بهرهمند شدند.
با اجرای این طرح تعرفه مکالمات تلفن ثابت، کلیه استانها به ازای هر دقیقه مکالمه ثابت به ثابت داخل استانی ۳۰ ریال، هر دقیقه مکالمات ثابت به ثابت بین استانی ۳۳۰ ریال، هر دقیقه مکالمات تلفن ثابت به همراه شرکت ارتباطات سیار ۶۲۵ ریال و هر دقیقه مکالمه تلفن ثابت به سیار اپراتورهای دیگر تلفن همراه ۶۲۵ ریال محاسبه خواهد شد.
مبلغ آبونمان ماهیانه خط تلفن ثابت در این استانها حداقل ۱۰۰ و حداکثر ۳۶۰ تومان و آبونمان متغییر آن براساس مبالغ کارکرد ماهیانه حداکثر تا ۸۴۰ تومان تعیین شده است.
براساس اعلام مخابرات ایران با اجرای طرح همکدسازی تلفنهای ثابت در کشور ۳۰۰۰ کد بینشهری تبدیل به ۳۱ کد بین استانی شدند.
اجرای طرح همکد سازی تلفنهای ثابت با هزینهای بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان، برای تامین تجهیزات کلید خورد و در کنار آن مبلغی نیز به اطلاع رسانی این طرح اختصاص یافت.
جنجالهای بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات و سازمان فضایی به وزارت ارتباطات
در دی ماه امسال دیوان عدالت اداری حکم انحلال مرکز مخابرات ایران را صادر و رای بر بازگشت آن به مرکز ملی فضای مجازی داد.
در پی اعلام این رای و ابلاغ آن به شورای عالی اداری پس از بحث و تبادل نظر در خصوص جایگاه سازمانی موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) مقرر شد مصوبات پیشین شورای عالی اداری در ارتباط با این موسسه لغو و به منظور ایجاد انسجام تشکیلاتی در ساختار دولت، به عنوان موسسه وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اداره شود و این امر کاملا برخلاف قوانین کشور است چرا که حکم دیوان عدالت اداری بر همه احکام ارجحیت دارد.
به هر روی سال ۹۳ به پایان رسید و همچنان مشخص نشد که وضعیت این مرکز به چه شکل خواهد شد.
موضوع بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات تنها اتفاق چالش برانگیز وزارت ارتباطات نبود چرا که موضوع بازگشت سازمان فضایی به وزارت ارتباطات نیز حاشیههای زیادی را در سال ۹۳ ایجاد کرد.
رونمایی از موتور جستجوی بومی «یوز»
رونمایی از موتور جستجوی بومی «یوز» نیز آخرین رویداد مهم وزارت ارتباطات در سال ۹۳ بود.
در روزهای پایانی بهمن ماه سال گذشته، موتور جستجوی ایرانی «یوز» با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از مدیران این وزارتخانه افتتاح شد. پیش از این نیز موتور جستجوی «پارسی جو» در دانشگاه یزد رونمایی شده بود.
فراهم ساختن بستری امن برای جستجو، تمرکز بر نیازمندیهای مختلف بر زبان فارسی، تمرکز بر سرویس های محلی، جلوگیری از هدر رفت سرمایه و توسعه علمی دانشهای راهبردی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی از اهداف طراحی این موتور جستجو است.
موتور جستجوی ایرانی «یوز» در شرکت داده پردازان «شیداندیش» و با حمایت وزارت ارتباطات مورد طراحی و بهره برداری قرار گرفت.