معصومه ابتکار عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمانشاه اظهار کرد: سازمان جنگلها و مراتع کشور برای احیا و مدیریت جنگلهای بلوط موظف به تهیه برنامه ملی و استانی شده است.
وی، موضوع جنگلهای زاگرس را مسئلهای فرابخشی دانست و ادامه داد: رویکرد دولت یازدهم احیا و مقابله با بیماری بلوط است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حذف بنزین آلوده، ارتقای استاندارد بنزین به یورو 4 در کلانشهرها، سوخت دیزل، حذف و کاهش شدید گوگرد، کاهش 30 درصدی مصرف مازوت در نیروگاههای مجاور شهرها، از رده خارج کردن 350 هزار خودروی فرسوده و ارتقای استاندارد خودروسازی کشور را از اقدامات دولت در سال 93 برای کاهش آلودگی هوا برشمرد.
ابتکار از تهیه برنامه برای تمامی تالابهای کشور خبر داد و بیان داشت: برخی در دست اجرا و برخی در حال تکمیل است.
وی تصریح کرد: با وجود شرایط بحرانی تالابهای کشور و خشکسالی سال 93، از اوایل سال جدید با توجه به بارندگیهای مناسب خبرهای خوبی از تالابها گزارش شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اقدام دولت برای بازگشایی آب به هورالعظیم و برنامههای نجات دریاچه ارومیه را یادآور شد و اضافه کرد: 100 مورد از چاههای غیرمجاز برای احیای تالاب پریشان در استان فارس برچیده شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اصلاح الگوی کشاورزی، مدیریت صحیح منابع آب و... را از راهکارهای نجات تالابها عنوان کرد.
این مسئول در مورد تأمین سوخت زمستانی برای روستائیان زاگرسنشین نیز بیان داشت: سیاست تأمین آبگرمکن و اجاق خورشیدی برای این مناطق در بودجه 94 در نظر گرفته شده است.
ابتکار در مورد ممنوعیت کامل شکار در سال گذشته و برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست برای سال جدید چنین توضیح داد: سیاست سازمان بر صدور پروانه شکار در مناطقی که امکان اجرای برنامههای مشارکتی برای حفاظت محیط زیست توسط جوامع محلی وجود دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص امکان ایجاد مرکز اطفاء حریق غرب کشور در کرمانشاه نیز افزود: ستاد مواجه با بحران آتشسوزی جدای از ستاد مدیریت بحران در استان باید تشکیل شود.
وی با اشاره به لزوم تجمیع امکانات لازم در این ستاد، بر ضرورت تدوین برنامه جامع مقابله با آتشسوزی و برگزاری مانور برای دستگاههای مربوطه تأکید کرد.
این مسئول در خصوص مشکلات رودخانه قرهسو نیز اظهار کرد: از سال 81 شورای حفاظت کیفی از رودخانههای کارون و زایندهرود تشکیل شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: پیشنهاد میکنم که ستادی برای احیای رودخانه قرهسو با حضور دستگاههای مرتبط شکل بگیرد و با شناسایی منابع آلودگی برای آنها برنامهریزی شود.