به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، صادق زیباکلام در همایش لوزان بدون روتوش که عصر امروز در لانه جاسوسی و به همت بسیج دانشجویی هشت دانشگاه تهران برگزار شد اظهار داشت: بنده نمی خواهم در مورد جزئیات توافق صحبت کنم چراکه معتقدم توافق در بهترین حالت یک لیوان نصفه و نیمه است براساس اینکه شما مخالف یا موافق توافق باشید بر روی بخش های خالی یا پر لیوان دست می گذارید.
وی ادامه داد: اگر مخالف دولت باشید بر روی نیمه خالی لیوان دست می گذارید و می گوید ببین چه چیزهای را از دست دادند و چیز خاصی هم نگرفتند و اگر طرفدار دولت و یا از خود دولتی ها باشید مسلما از آنچه که انجام شده است دفاع می کنیدو نیمه پر را می بنید.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بنده معتقدم هر توافقی به هر حال باید یک طرف عقب نشینی کند و یکسری چیزها را بدهد و طرف مقابل هم همین طور باید از برخی منافعش دست بردارد.
وی افزود: اصل موضوعی که بنده می خواهم عنوان کنم پیرامون کل برنامه هسته ای است من معتقدم اگر توافقی صورت گرفته یک نقطه عطف خواهد بود یعنی اگر مشکلات خاصی بر سراهش ایجاد نشود نهایتا به جاهای خوبی می رسد.
زیباکلام با بیان اینکه بااین نگاه لوزان را نقطه عطف می دانم ادامه داد: بعد از ۳۶ سال گروهی در ایران و امریکا حاضر شدند که با نگاهی متفاوت به یکدیگر نظر کنند و آن نگاه آکنده از بغض کینه و دشمنی که طی این ۳۶ سال بوده را کنار بگذارند و ببینند می توانند به یکدیگر اعتمادکنند یا خیر.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: ۳۶ سال است شنیده ایم که به امریکایی ها نمی شود اعتماد کرد واین اولین بار است که یک گروه و جمع هسته ای به نام دولت یازدهم حاضر شده اند که آن نگاه سنتی پر از بغض و کینه را کنار بگذارند و بگویند آیا نگاه دیگری هم با امریکا می توانیم داشته باشیم یا خیر متقابلا در آن طرف نیز بخشی از دولت امریکا گفته اند بگذاریدببینیم آیا این دولت می تواند به تعهداتش عمل کند و روی حرفش بایستد یا خیر.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: هر دو طرف ضمن اینکه امید دارند اما در عین حال به شدت با ترس و لرز حرکت می کنند در طرف ایرانی کسانی نشسته اند که منتظرند حمله ور شوند به اعتقادم در حال حاضر نیز به دو دلیل بیش از این به لوزان حمله نمی کنند دلیل اول استقبالی که جوانان و تحصیل کردگان از لوزان داشته اند و دلیل دوم نیز این است که تا کنون مقام معظم رهبری در خصوص لوزان موضع گیری نکرده اند یقینا اگر ایشان موضع گیری کنند که اگر مثبت نباشد این پایان کار خواهد بود و اگر ایشان همچنان بی طرفانه برخورد کنند اما اگر نشان داده شود که خیلی موافق نیستند مسلما توپخانه مخالفان لوزان قوی تر می شود آن طرف هم همین گونه است نتانیاهو می گوید حماقت محض می کنید که به ایران اعتماد خواهید کرد و جمهوری خواهان نیز همین حرف ها را می زنند.
وی افزود: اوباما و مجموعه قوه مجریه اش که توافق را انجام داده اند زیر فشار هستند که در آینده چگونه خواهد شد بنده فکر می کنم نگرانی مخالفان لوزان این است که آنان معتقدند اگر مسائل پیش برود امریکایی ها به تعهداتشان عمل کنند و ما هم عمل کنیم آنگاه نقطه عطفی بعد از ۳۶ سال در جمهوری اسلامی به وجود می آید و شروع به تکثیر شدن می کند.
وی تأکید کرد: اگر این اتفاق بیفتد اولا خیلی چیزهای که در مورد امریکا گفته شده است زیر سوال می رود نکته دوم اینکه اگر ما بتوانیم با امریکا در زمینه هسته ای که جدی ترین مسئله مورد مناقشه بود به توافق برسیم مسلما در مورد چیزهای دیگر هم به توافق خواهیم رسید چرا که ما در هسته ای هیچ نقطه اشتراکی با امریکا نداریم.
وی تأکید کرد: آیا در مورد افغانستان نمی توان با امریکا به توافق برسیم؟ آیا ما خواهان بازگشت طالبان هستیم یا خیر؟ آیا امریکا خواهان بازگشت طالبان است یا خیر؟.
که این قسمت سخنان زیباکلام با واکنش دانشجویان مواجه شد و آنان فریاد می زدند که امریکا خواهان بازگشت طالبان است زیباکلام نیز در پاسخ گفت: بنده ۲۴ ساعت تلویزیون شما را تحمل می کنم اما شما ۵ دقیقه نمی توانید من را تحمل کنید.
وی در ادامه صحبت هایش با بیان اینکه معضل اساسی در مورد توافق فقط مسئله امریکا نیست گفت: مردم خواسته های داشتند که انقلاب کردند بعد از انقلاب آن خواسته ها مصادره شد و عمدتا به امریکاستیزی بدل شد و تمام مسائل کلان جامعه ما نظر به امریکاستیزی شد زمانی که بحث هسته ای توسط مجاهدین لو رفت سیاست اصلاح طلبان این بود که به گونه ای پیش برویم که دنیا در مقابل ما قرار نگیرد در سال ۸۲ دولتی آمد و گفت: آن سیاست خائنانه بوده است مشکل اساسی که به وجود آمد این است که اصولگریان به جای اینکه مذاکرات به گونه ای پیش ببرند که مصالح کشور حفظ شود آن را در خدمت امریکاستیزی قرار دادند به نظر بنده باید نیمه پر و خالی لیوان را این گونه نگاه کرد که دولت یازدهم برخلاف دولت نهم و دهم و اصولگرایان تندرو نمی خواهد از هسته ای بهره برداری سیاسی و جناحی کند به همین دلیل است که به سمت و سوی سازش می رود و کسانی که ذی نفع هستند و تحریم ها و امریکاستیزی برایشان نفع دارد طبیعی است که اتفاقات رخ داده را دوست ندارند.