به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - سحر بخشی روشن؛ «خانه احزاب مجددا فعالیت خود را آغاز میکند»؛ این تازهترین موضع گیری مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور در نشست با احزاب و فعالان سیاسی استان بوشهر درباره خانه احزاب است، خانه احزاب در اسفند ۱۳۷۹ کارش را آغاز کرد تا سقفی مشترک برای احزاب اصولگرا و اصلاحطلب باشد. دور اول اصلاحطلبان و دور دوم اصولگرایان بر مسند ریاست نشستند اما اختلافات از دور سوم کلید خورد. برخی معتقد بودند که در این دوره از انتخابات خانه احزاب تقلب شده است پس از این، رفته رفته، اختلافات بیشتر شد.
اما اختلافات تا جایی بالا گرفت که انتخابات مجمع عمومی پنجم در سال ۸۸ نیز از سوی وزارت کشور زیر سوال رفت و عباس مشکینیزاده، دبیر وقت کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، خانه احزاب را به «خانهای خالی و بدون مستاجر» تشبیه و اعلام کرد که این کمیسیون، مجمع عمومی خانه احزاب را به رسمیت نمیشناسد. از آن زمان به بعد عملا خانه احزابی وجود نداشت.
«یکی از درخواستهای من این است که استانداران باید از فعالیت احزاب حمایت کرده و فعالیت آنها را تسهیل کنند این دولت در پی تقویت احزاب قانونی در چارچوب قانون و مقررات است، دولت هم باید حامی احزاب باشد و هم باید تسهیلکننده فعالیت آنها باشد بدون آنکه بخواهد بین این جناح و آن جناح و این حزب و آن حزب تفاوتی قائل باشد» این اظهارات بخشی از سخنان حسن روحانی در اولین همایش استانداران دولت در ۱۷ دیماه ۹۲ بود که این نوید را به فعالان حزبی داد که رئیسجمهور و وزارت کشور مصمم به حمایت از احزابند.
آغوش باز وزارت کشور برای احزاب
پس از شکلگیری دولت جدید و حضور عبدالرضا رحمانی فضلی در وزارت کشور، احزاب و تشکلهای سیاسی دو بار به میدان فاطمی دعوت شدند تا دیدگاهها و نقطه نظرات خود را در قبال مسائل سیاسی مطرح کنند، یکی از مهمترین مطالب بیان شده در آن جلسه، احیا و فعالیت مجدد خانه احزاب بود، به همین جهت پس از برگزاری دومین نشست احزاب با وزیر کشور، برخی احزاب اقدام به تشکیل کمیته اجرایی احیای خانه احزاب کردند. کمیته اجرایی ماموریت یافت ضمن دعوت از احزاب و تشکلهای سیاسی، مجمع عمومی خانه احزاب را در دوره جدید برگزار کند اما چینش سیاسی این کمیته با انتقاد برخی از احزاب رو به رو شد.
موسوی تبریزی دبیرکل مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم (اصلاح طلب)، حسن غفوری فرد عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی (اصولگرا)، یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران (اصلاح طلب)، فاطمه راکعی عضو مجمع زنان اصلاحطلب، سید محمد میرمحمدی «دبیرکل حزب تمدن اسلامی» (اعتدالگرا)، امرالله شیخیانی «دبیرکل حزب مردم و نایب رئیس سابق خانه احزاب» (اصلاح طلب)، پور نامدار (اعتدالگرا) و اسلامی تبار (اعتدالگرا) اعضای کمیته هشت نفره (کمیته اجرایی احیای خانه احزاب) را تشکیل میدادند.
اما وزارت کشور در حالی سخن از احیای خانه احزاب میگفت که اختلافات زیادی بر سر این مسئله وجود داشت، عدهای معتقدند احیای خانه احزاب ممکن نیست؛ عدهای هم معتقدند بازگشایی آن به روند توسعه احزاب در کشور کمک خواهد کرد. با این حال آن چیز که بیشتر مورد مناقشه است پیشینه عملی این خانه است چیزی که باعث شده بین اصلاح طلبان و اصولگرایان به عنوان دو جناح رقیب اختلاف ایجاد شود.
در نهایت وزیر کشور معاون سیاسی خود را مامور بازگشایی خانه احزاب کرد. مقیمی که به گفته خودش اصلاحطلب است در یک سر این اختلافات قرار گرفت و چندین نشست را با احزاب اصولگرا و اصلاحطلب برگزار کرد تا راه حلی برای اتمام این ماجرا پیدا کند اما آیا خانه احزاب جدید به سرنوشت خانه احزاب قدیمی مبتلا میشود یا خیر؟ سوالی است که پاسخ آن در آینده وجود دارد.