به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، اين اقدام در حالي صورت گرفته كه توليد ورقهاي زير سه ميليمتر در داخل به صرفه نبوده و طبق آمار گمرك سال گذشته بيش از 1265 تن واردات داشتهاند.
بنابر اين گزارش گفته ميشود اين اقدام صرفاً به دليل افزايش درآمد دولت از محل عوارض گمركي صورت گرفته كه درآمد گمركات را حدود 180 ميليارد تومان افزايش ميدهد در حالي كه با اين كار توجيه اقتصادي كارخانههاي لوله و پروفيل از بين رفته و 40 هزار شغل مرتبط با اين صنعت در معرض بيكاري قرار ميگيرند. هر چند اين اقدام به گفته نايبرئيس سنديكاي توليدكنندگان لوله و پروفيل اشتباهي غير عمدي بوده اما شواهد نشان ميدهد نقش صنايع بالادستي فولاد در اينباره قابل تأمل است.
حمله به توليد با رمز حمايت!
بنابر اين گزارش سيد ابراهيم حسينيمهربان در نشست خبري از افزايش ۱۱درصدي تعرفه واردات ورقهاي زير سه ميليمتر گلايه كرد و گفت: امسال تعرفه ورقهاي زير سه ميليمتر از ۴ به ۱5 درصد افزايش يافته است ودر توضيح اين اقدام به حمايت از توليد داخلي استناد شده درحالي كه فولاد مباركه به عنوان تنها توليدكننده اين نوع ورقها، هيچگونه توليدي در اين زمينه ندارد.
نايب رئيس سنديكاي توليدكنندگان لوله و پروفيل از نامهنگاريهاي متعددي با وزير صنعت، معدن و تجارت توسط اين سنديكا خبر داد و گفت: چنانچه دولت با بازگشت مجدد تعرفه به ۴ درصد موافقت نكند، به احتمال زياد، واحدهاي توليدي كه هم اكنون اشتغال ۴۰هزار نفري را در خود جاي دادهاند، تعطيل ميشوند و به جاي ورود مواد اوليه، كالاهاي ساخته شده از چين وارد كشور ميشوند. اين در حالي است كه واحدهاي توليدي داخلي طي سالهاي گذشته تلاش بسياري را براي به دست آوردن برخي بازارهاي صادراتي همچون افغانستان، عراق و تركمنستان صورت دادهاند و با اين تصميم ديگر توان رقابت در بازارهاي منطقهاي نيز از بين خواهد رفت.
وي ابراز اميدواري كرد تعرفهها اصلاح شود و اظهار داشت: در جلسهاي با رئيس كميسيون صنايع مجلس شوراي اسلامي طرح مسئله كرديم تا با رايزني بتوان دولت را متقاعد كرد اين تعرفه را اصلاح كند و صنعت را از ورشكستگي نجات دهيم.
مهربان از نامهنگاري با وزير صنعت، معدن و تجارت خبرداد و گفت: بر اين اساس در تاريخ ۲۹ فروردين ماه سال جاري، خسروتاج، قائممقام وزير صنعت، معدن و تجارت در نامهاي به معاونت معدني اين وزارتخانه، اعلام كرده وضع كردن اين تعرفهها توليد كنندگان را با مشكل مواجه ميكند و حسب بررسيهاي به عمل آمده شركت فولاد مباركه به عنوان عمده توليدكننده ورق مذكور، تكافوي نياز حدود 2 ميليون تني داخلي را نداشته و صنايع پايين دستي، ناگزير به واردات حدود ۶۰ درصد نياز از خارج هستند.
همچنين در ادامه اين نشست، مهدي ابويي مهريزي، عضو هيئت مديره سنديكاي توليدكننده لوله و پروفيل نيز با بيان اينكه انتظار اين سنديكا حداقل مشورت براي وضع تعرفهها بوده است، گفت: اگر دولت يكطرفه قوانين را وضع ميكند كه كارشناسي نشده است، بايد منتظر آثار ورشكستگي و از دست دادن بازارهاي هدف صادراتي بود، اين در حالي است كه سال گذشته يك ميليون و ۲۵۶هزار تن ورق از مبادي رسمي وارد كشور شد كه به دليل عدم توانايي توليدكنندگان داخلي بوده است.
منبع : روزنامه جوان