به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» محمود حجتی صبح امروز در جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال استان کرمان، اظهار داشت: کار فوقالعاده سخت و سنگینی در استان کرمان در زمینه مبارزه با زمینخواری و ساماندهی حاشیهنشینی با همت، پیگیری و جدیت استاندار کرمان و همکاری موثر دستگاهها صورت گرفته است.
وی بیان داشت: حفظ حقوق بیتالمال و تغییر کاربری اراضی کشاورزی جزو دغدغههای نظام بوده که تجاوز غیرقابل قبولی در این زمینه گسترش پیدا کرده است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در بحث حاشیهنشینی افرادی ناخودآگاه در بستری افتادهاند که مورد ضرر و زیان شدهاند و باید برای آنها چارهای اندیشیده شود و با توجه به فرآیندهایی که وجود دارد باید راهحل داشته باشیم.
حجتی اضافه کرد: مسائل را باید با زمان و مکان تطبیق دهیم و بدانیم چگونه باید برخورد کنیم و پاسخ قابل قبول برای متقاضی منطقی در بخش تغییر کاربری داشته باشیم، اما این امر دلیل نمیشود که خاک را که تجدیدپذیر نیست را یک فرد به علت سوداگری برای همیشه از انتفاع کشاورز و تولید غذای مردم خارج کند بلکه باید دقت و مراقبت کنیم، زیرا خاک یک ودیعه و امانت در اختیار ما است.
وی تصریح کرد: اینکه یک فرد زمین زراعی غیرقابل تجدید شونده را تغییر کاربری دهد، ارزش افزوده زیادی دارد و این سوداگری است یعنی اگر ارزش افزودهای است باید تغییر کاربری برای انتفاع ملی یا خزانه ملی قرار گیرد، نه اینکه با تغییر کاربری ثروت یک فرد چند صد برابر شود و تمام آن در جیب وی برود و در هیچ جای دنیا این گونه نیست.
وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: برخورد جدی با سوداگران و متجاوزان باید از سوی شورای حفظ حقوق بیتالمال صورت گیرد و برخورد با زمینخواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کرمان کار فوقالعاده بزرگی بوده است، اما در دل خودش غمهایی دارد که در دل انسان مینشیند و تخریب ساختمان باعث تأثر است، اما آنجا که دست متجاوز قطع میشود امری لذتبخش است.
حجتی تأکید کرد: رویههای ما باعث میشود، این اتفاقات در بحث حاشیهنشینی و زمینخواری روی دهد به نوعی که شهری در ایران داریم که طرح جامع برای آن تصویب شده، اما حریم شهر 170 برابر محدوده خدماتی است.
وی تصریح کرد: 200 هزار هکتار از اراضی شالی از مجموع 600 هزار هکتار در طرح هادی قرار گرفته است در حالی که با تراکم جمعیت همخوانی ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کرمان 19 میلیون هکتار زمین داریم، گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی کاهش پیدا کرده است و باید نسخهای برای افراد ضعیف در بخش حاشیهنشین بپیچیم.
حجتی از تشکیل سالانه 8 هزار پرونده تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کشور خبر داد و افزود: 100 هزار پرونده تغییر کاربری اراضی کشاورزی داریم.
منبع: فارس