به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمد رضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در نشست ماهانه تشکل مطبوعش که با حضور علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی برگزار شد، اظهار داشت: در سال 94 دو انتخابات مهم یعنی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی را داریم که برای اولین بار این دو انتخابات در یک روز با حضور مردم پای صندوق های رای برگزار می شود.
وی ادامه داد: جنس و هدف این دو انتخابات متفاوت است و باید به گونه ای عمل کنیم که هیچ کدام تحت شعاع دیگری قرار نگیرد.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه بنا بر تعبیر امام راحل مجلس خبرگان پشتوانه ولایت فقیه است افزود: ولایت فقیه پشتوانه وحدت، آزادی های مشروع و در یک کلام پشتوانه نظام جمهوری اسلامی است و اهمیت خاص خود را دارد بنابراین ما سیاسیون باید مراقبت کنیم که مجلس خبرگان را در رقابت های سیاسی سبک نیندازیم.
باهنر تأکید کرد: مجلس خبرگان موقعیتش به گونه ای است که نباید وارد جریانات سیاسی شود اما ممکن است بعضی ها خواب های آشفته ای را ببینند که امیدواریم آنان هم از خواب بیدار شوند و دنبال تعبیر خواب های خود نباشند.
وی در باره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتخابات مجلس شورای اسلامی جریان های مختلف سیاسی حضور دارند معمولا جریان سیاسی نباید از رقیب دعوت تعریف و تمجید کند اما بنده همواره گفته ام که اصلاح طلبان حضور داشته باشند فعال و امیدوار باشند البته یکسری شرایطی هم وجود دارد که برای حضور در انتخابات باید لحاظ شود.
دبیر کل جامعه مهندسین ادامه داد: این ها هم شرطی نیست که ما بخواهیم برای رقیبمان بگذاریم بلکه نظام جمهوری اسلامی می گذارد اول اینکه باید همه قانون اساسی و فرایند انتخابات را قبول داشته باشند اگر کسی این دو را قبول نداشته باشد رقابت ها از حالت سالم بودن بیرون می آید و دعوا می شود در حالی که نظام از حاکمیت قانون دفاع می کند و ضامن اجرای آن است.
وی تصریح کرد: زمانی که می گویم برای حضور در انتخابات شرایطی وجود دارد عده ای می گویند برای ما شرط گذاشته اند نه خیر ما شرطی نمی گذاریم بلکه نظام خود برای همه ما شرط گذاشته است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی به فتنه 88 و هنجارشکنی ها اشاره کرد و گفت: به خود فتنه گران بیشترین هزینه وارد شد و قاعدتا نباید این مقوله ها تکرار شود ما از حضور رقبای سیاسی استقبال می کنیم که در یک رقابت جوانمردانه به میدان بیایند و مردم هم به هر کسی که رای داد با همدلی و هم افزایی بتوانیم کار را جلو ببریم.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و در این باره گفت: ترجمه بنده از واژه دولت که رهبری در شعار سال به کار بردند فقط قوه مجریه نیست بلکه حاکمیت است یعنی مجلس، قوه قضائیه، همه دستگاه ها و دولت باید همدلی داشته باشند.
باهنر به درباره طرح استانی شدن انتخابات اظهار داشت: این طرح از مدت ها قبل مطرح بود و داستان استانی شدن انتخابات از اینجا نشأت گرفت که نمایندگان مجلس بیشتر وقتشان صرف کارهای می شود که جزو وظایف آنان در قانون اساسی نیست.
وی تصریح کرد: بیشتر وقت نمایندگان صرف مراجعات مردمی، نامه نگاری، صحبت کردن با مدیران و دعوا کردن و خواهش کردن سپری می شود مردم در حوزه انتخابیه دورشان را که نگاه می کنند می بینید تمام مقامات انتسابی است اما کسانی که دستشان زیر ساتور ملت است یعنی با رای مستقیم ملت سرکار می آیند رئیس جمهور شورای شهری ها و نمایندگان مجلس هستند و به صورت طبیعی هر جا به مشکلی برخورد می کنند به نمایندگان مراجعه خواهند کرد.
وی ادامه داد: نمایندگان هنگامی که از حوزه انتخابیه بازمی گردند حسابی ناکاوت و خسته اند و کیسه کیسه نامه دارند.
دبیر کل جامعه مهندسین تصریح کرد: زمانی که طرح استانی شدن انتخابات مطرح شد گفتند اگر نمایندگان کارهای را دنبال می کنند بنابراین به کارهای استانی برسند و به کارهای شهرستانی کوچه و خیابان و برزن کاری نداشته باشند و چهره های که به مجلس می آیند ملی تر و مشهورتر باشند.
باهنر یکی دیگر از نتایج استانی شدن انتخابات را حضور تشکیلات در تبلیغات کاندیداها عنوان کرد و بیان داشت: انتخابات در تهران تقریبا صددرصد به صورت لیستی است و اگر شخصی بخواهند فردی کاندیدا شود شاید رای نیاورد، لیست در شهرستان ها تأثیرش کم است و اگر انتخابات استانی شود تأثیرات لیست در شهرستان ها هم مثل کلان شهرها می شود.
وی گفت: طرحی که هم اکنون در دست بررسی است به این صورت است که حوزه های انتخابیه همچنان شهرستانی اند یعنی کسی که می خواهد از حوزه شهرستانی کاندیدا شود باید شرایطی را داشته باشد اما تمام استان به وی رای می دهند.
باهنر به اشکلاتی که نسبت به طرح استانی شدن وارد می شود اشاره کرد و اظهار داشت: البته اشکالاتی هم به این طرح وارد است اینکه ارتباط مردم با نمایندگان ضعیف می شود و ممکن است مثلا یک نفر در شهرستان جیرفت نفر اول شود اما در استان نفر دوم بالاترین رای را بیاورد این پاردوکس وجود دارد.
وی با بیان اینکه حداکثر تا پایان خرداد ماه تکلیف روشن می شود که سیستم انتخابات به استانی تغییر می کند یا خیر ادامه داد: اگر انتخابات استانی شود قاعدتا سیستم کارهای تشکیلاتی متفاوت می شود.
دبیرکل جبهه خط امام و رهبری تصریح کرد: مطالعاتی که تا الان انجام داده ایم 40-50 کاندیدا را شناسایی کرده ایم که امکان رای آوری بالایی دارند و با وجود اینکه ده ماه به انتخابات مانده می توانیم بگویم که به لیست رفته اند اما اگر انتخابات استانی شود این نفرات هم تغییر می کنند.
باهنر با بیان اینکه بعداز اجرای استانی شدن انتخابات وظایف احزاب سنگین تر خواهد شد تصریح کرد: ما تلاشمان این است که همه اصولگرایان را دور هم جمع کنیم و به ائتلاف کامل برسیم اما در حال حاضر اینکه به ائتلاف برسیم یا نرسیم قابل پیش بینی نیست ولی در هر صورت تلاش ما ادامه دارد اما مخالفت های هم هست.
وی ادامه داد: در مجلس نهم رقابت میان اصولگرایان بود و بعضی ها هنوز این نوع رقابت ها در حافظه شان هست و فکر می کنند که این دوره هم باید آن رقابت تکرار شود اما این انتخابات متفاوت است چرا که اصلاح طلبان آن زمان خیلی حضور نداشتند و امیدوار هم نبودند اما این بار منسجم شده اند و بخش های از آنان هم با دولت هماهنگ است بنابراین محکم می آیند و در این دوره باید جریان اصولگرا به وحدت برسد چرا که ضرورت وحدت مطرح است نه رقابت.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره دلواپسان گفت: در داخل کشور شاهد وجود طرفدارانی و مخالفینی نسبت به مذاکرات هستیم یک گروه به دلواپسان مشهور شده اند و نگران فروش و ذبح مملکت هستند و گروه دیگر هم می گویند بدون توافق با 5+1 کاری جلو نمی رود و اگر توافق نشود اوضاع بدتر خواهد شد.
نایب رئیس دوم مجلس شواری اسلامی ادامه داد: ما در زمان جنگ هم با وجود اینکه به همه فرماندهان اعتماد داشتیم دلواپس هم وجود داشت یعنی دلواپس خوب است اما این راه هم یادمان باشد هر زمانی که مقام معظم رهبری درباره 1+5 صحبت کردند فرمودند به دیپلمات های خودمان اعتماد داریم.
وی گفت: اگر کسی فکر کند تیم مذاکره کننده رفته و مملکت را بفروشد این ظلم و خیانت است و از آن طرف هم گفته می شود اگر با 5+1 به نتیجه می رسیم همه چیز گل و بلبل می شود و اگر نرسیم همه چیز را باخته ایم؛ بنده معتقدم که 50 درصد مشکلات فعلی به تحریم ها برمی گردد و 50 درصد مابقی هم به اشتباهات مربوط می شود.
وی ادامه داد: فکر نکنید اگر تحریم ها برداشته شود همه چیز حل است ما به دنبال برد برد هستیم و اگر رقیب بخواهد برد باخت بازی کند قاعده آن بازی را هم بلدیم و بازی می کنیم.
وی ادامه داد: عده ای از تحریم ها به نان و نوا رسیده اند بنده نگران این هستم که اینها بعد از تحریم ها ما را رها می کنند و یا دوباره به گونه ای دیگر بازی درمی آورند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به سیاست های کلی برنامه ششم که هم اکنون در مجمع تشخیص در حال بررسی است اشاره و خاطرنشان کرد: طی بررسی این سیاست ها تصمیم بر این شد که چند کمپانی بزرگ نفتی با کمک بخش خصوصی و دولتی راه بیندازیم و کارهای بزرگی هم در مقیاس شیلات و کشاورزی انجام شود.