به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، رسانه های عربی منطقه و در راس آن ها الجزیره و العربیه روز گذشته از حملات جنگنده های رژیم صهیونیستی به منطقه قلمون سوریه خبر داده اند، خبری که مورد تکذیب و یا تایید هیچ یک از طرفین سوری و یا اسرائیلی قرار نگرفته است، اما آن گونه که شواهد مشخص می نمایند این حمله صورت پذیرفته است. حمله ی فوق چندمین حمله ای است که صهیونیست ها از زمان آغاز بحران در سوریه بدان مبادرت می ورزند.
کارشناسان منطقه در رابطه با چرایی حملات فوق دلایل متعددی بیان نموده اند، ادله هایی هم چون هدف قرار دادن استحکامات نظامی-اقتصادی سوریه، هدف قرار دادن نیروهای ایرانی و یا حزب الله و.... .
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در شماره امروزش به بررسی این موضوع پرداخته و دلایل قابل اعتنایی را ذکر نموده است. به باور هاآرتص تا پیش از بیانیه لوزان و توافق ژنو، برنامه هسته ای ایران در راس خطرناک ترین اقداماتی بوده که منافع اسرائیل را به خطر می انداخته است، برنامه ای که صهیونیست ها جهت مقابله با آن آموزش های لازم جهت بمباران تاسیسات هسته ای ایران را دیده بودند. اما وضع توافق های اولیه در این باره عملا دست اسرائیل را جهت اقدامات پیش دستانه من جمله بمباران تاسیسات نطنز و فردو بسته و احتمال حملاتی یک جانبه به اهداف ایرانی از سوی اسرائیل دور از دهن به نظر می آید، لذا اسرائیل به اولویت های امنیتی دیگرش خواهد پرداخت.
به نوشته ی هاآرتص هم چنان مهمترین خطر پابرجا بر علیه امنیت اسرائیل را می توان حضور نیروهای نظامی حزب الله و به ویژه تسلیحات موشکی آن در شمال این رژیم دانست. بر مبنای این گزارش منابع نظامی صهیونیستی بر اساس اطلاعات به دست آورده به این نتیجه رسیده اند که هم اکنون موشک های حزب الله به صد هزار عدد رسیده که بیش از هفت برابر موشک های این سازمان تا پیش از حملات 2006 ( جنگ 33 روزه) می باشد.
بنا به نوشته هاآرتص نگرانی اسرائیل صرفا افزایش تعداد موشک ها نمی باشد چرا که هزار تا کم یا بیشتر این موشک ها تغییری در موازنه طرفین ایجاد نمی کند، امری که صهیونیست ها را مجاب نموده که مبادرت به حمله به خاک سوریه جهت مقابله با موشک های که به سوی لبنان ارسال می شده بنماید این است که امتیاز این موشک ها زمینه را برای دگرگونی وزن قدرت ها در این منطقه فراهم می نماید.
هاآرتص به دو ویژگی دور برد بودن موشک ها و هم چنین دقت آن ها در این زمینه اشاره می کند که اسرائیل را وادار کرده مانع از انتقال این موشک ها از سوریه به سوی لبنان گردد.
رسانه های منطقه لحظاتی پس از انتشار اخباری در این باره این گونه گزارش داده اند که « ...جنگندههای اسرائیلی ظاهرا یک انبار تسلیحاتی را که احتمال انتقال جنگافزارهای آن به حزبالله لبنان میرفته بمباران کردهاند.» الجزیره نیز در گزارشهای اولیه خود از این اقدام اسرائیل مدعی شده بود که دو تیپ ارتش سوریه که کاربرد «جنگافزار راهبردی» و موشکهای دوربرد در اختیار آنهاست، بمباران شدهاند. العربیه نیز مدعی شده بود که شماری از موشکهای اسکاد موجود در انبارهای این تیپها منهدم شده است.
در تمامی حملات صورت پذیرفته در سال های گذشته اسرائیل رسما مسئولیت آن ها را نپذیرفته است، اما رسانههای این رژیم به نقل از مقامات ارشد اسرائیل نوشته بودند که «اسرائیل اجازه نخواهد داد که سلاحهایی به دست حزب الله لبنان برسد که توازن استراتژیک در منطقه را بر هم بزند.»
هاآرتص در ادامه نوشته است که موشه یعلون، وزیر جنگ اسرائیل در پانزدهم آوریل در بازدید از یک مانور نظامی در بلندی های جولان ایرانی ها را به ادامه ارسال سلاح به این گروه شبه نظامی مستقر در لبنان متهم کرد. نیسیم بن شیتریت، از مدیران ارشد وزارت امور خارجه اسرائیل نیز در نامه ای مسئله مسلح کردن حزب الله را مهمترین و اضطراری ترین مسئله از نظر اسرائیل دانست.
این روزنامه صهیونیستی جهت اثبات ادعای خود به اظهارات سید حسن نصرالله و مواضع وی اشاره نموده است. هآرتص نوشته است: «... نصرالله در سخنان خود سعی کرده است تعادلی در بازدارندگی ایجاد کند. وی بارها گفته است اگر اسرائیل به زیرساخت های غیرنظامی لبنان آسیب برساند، حزب الله نیز همانگونه عمل خواهد کرد. حزب الله برای اجرای این تهدید علاوه بر موشک های دور بردی که می توانند هر نقطه ای در اسرائیل را هدف قرار دهند، قابلیت اصابت دقیق به هدف را نیز دارد.»
در انتهای نوشته هاآرتص آمده است که در سال های اخیر، شجاعت حزب الله در مقابل اسرائیل افزایش یافته است به خصوص این که حزب الله مایل است به اسرائیل نشان دهد که ترس از مواجهه با قدرت نظامی اسرائیل آن را فلج نکرده است.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله بارها و بارها از افزایش قدرت نظامی این سازمان یاد کرده و بیان داشته اقدامات اسرائیل نظیر هدف قرار دادن تسلیحات ارسالی به سوی لبنان مانع جدی در راستای افزایش قدرت نظامی این حزب نمی باشد. رهبری معظم انقلاب ایران نیز بارها اعلام نموده که جمهوری اسلامی ایران خود را موظف به حمایت از برادران مسلمانش در لبنان، سوریه و فلسطین دانسته و از هر اقدامی که منجر به تضعیف رژیم جعلی اسرائیلی گردد امتناع نمی ورزد.
منبع: فرهنگ نیوز