به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، اظهارات وزیر کشور در مجلس شورای اسلامی درباره پولهای کثیف بازتابهای متفاوتی در رسانهها به دنبال داشت که به منظور تنویر افکارعمومی ذکر برخی نکات ضروری است.
در پی بازتابهای متفاوت حضور وزیر کشور در جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی، مرکز اطلاعرسانی و امور بینالملل وزارت کشور با صدور اطلاعیهای به روشنگری در این خصوص پرداخت.
بنا بر این گزارش متن کامل این اطلاعیه به این شرح است:
اظهارات وزیر کشور در مجلس شورای اسلامی درباره پولهای کثیف بازتابهای متفاوتی در رسانهها به دنبال داشت که به منظور تنویر افکارعمومی ذکر برخی نکات ضروری است:
1- چنانچه دغدغه و نگرانی طرح شده در تمام مطالب بیان شده از سوی وزیر کشور در خصوص این موضوع از جمله در جمع رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر و دیگر مصاحبهها را عیناً کنار هم قرار دهیم، بیانگر تلاش دکتر رحمانیفضلی در تبیین اصل خطر وجود پولهای کثیف و احتمال ورود آن به حوزه های مختلف از جمله اجتماعی و اقتصادی و بیان نگرانی از تسری آن به عرصههای سیاسی و قدرت است.
2- با تأمل در آمار و اطلاعات مربوط به فعالیتهای قاچاق موادمخدر، کالا و ارز و... توسط شبکههای فعال این حوزه در سطح بینالمللی، منطقهای و داخلی، واضح است که این امر تهدیدی جدی، انکارناپذیر و غیرقابل اغماض بوده و خطر آن را باید جدی پنداشت.
3- مبارزه با پولشویی با توجه به میزان، تنوع فعالیتهای غیرقانونی و قاچاق در حوزههای مختلف و منابع مالی حاصل از فعالیتهای این حوزه که تحت عنوان پولهای کثیف تعریف و مطرح میشود دغدغه اصلی وزیر کشور از ابتدای طرح این مبحث بوده است و کماکان با الهام از دو اصل عدالتخواهی و فسادستیزی، با قوت و قدرت در دستور کار میباشد و عَلَم مبارزه با آن همچنان برافراشته خواهد بود.
4- متاسفانه شرایط سیاسی و رسانهای در کشور به گونهای پیش رفت که عدهای طرفدار این رویکرد شدند و برخی آن را به خود گرفتند و باعث شد با ایجاد فضای کاذب و فشار، مسیر بحث به سمتی هدایت شود که اصل موضوع، یعنی هشدار نسبت به خطر ورود پولهای کثیف در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در سایه حاشیهسازیها فراموش و کمرنگ شود.
با تغییر واژهها و جملهسازیهای انجام شده، اصل به صدا در آوردن زنگ خطر وجود پولهای کثیف از سوی وزیر کشور به حاشیه رفت و به جای اینکه ابعاد، تنوع و حجم این دسته از شبکههای جرائم سازمان یافته حوزههای قاچاق کالا و ارز و موادمخدر که بعضاً نیز ریشه در آن سوی مرزها دارد، مطالبه شود، خواستار بیان مصادیق شدند، در حالی که وزیر کشور با طرح این موضوع مهم هرگز به دنبال ارائه لیست و مصادیق نبود، چرا که اصل موضوع برای آینده کشور بسیار مهمتر از این رویکرد ساخته و پرداخته ناقص برای به انحراف بردن اصل موضوع بود.
5- تجربههای تلخ گذشته مبنی بر ورود جریان پولهای کثیف در حوزه سیاست و قدرت که بارها منجر به تذکرات جدی رهبر معظم انقلاب نیز شده است قابل کتمان نیست، بنابراین سیاستمداران هوشمند انقلابی و متعهد باید در هر یک از نهادهای کشور برای مصونسازی حال و آینده کشور مراقب سیل ویرانگر قاچاق و ورود پولهای کثیف ناشی از آن در عرصههای مختلف باشند در این راستا انتظار میرفت صدای همراهی بیشتری با وزیر کشور برای مبارزه با این پدیده شوم شنیده شود!
6 - اما در مورد تحلیلهای مختلف مبنی بر عذرخواهی و عقبنشینی وزیر در این موضوع باید گفت؛ چنانچه متن سخنان ایشان با دقت و انصاف مرور شود، ایشان پس از تاکید بر مواضع اصولی خود و مواردی که تاکنون بیان داشتهاند، اینگونه اظهار نمودند "به بنده پیشنهاد میکنند که من بگویم، اگر دوستان از صحبتهای من به دلیل انعکاس بد نشریات و روزنامهها، سوء استفاده شده است؛ من از شما عذرخواهی کنم از طرف آنها ". حال قضاوت را به عهده مخاطبان قرار میدهیم.
7- ورود این مفهوم به ادبیات سیاسی و فرهنگ عمومی از سوی وزیر کشور و تاثیر آن بر افزایش آگاهی عمومی، انشاءاله موجب آثار مبارک در کنشهای سیاسی، اجتماعی وفرآیندهای انتقال قدرت خواهد بود و مردم به عنوان ناظران اصلی و صاحبان انقلاب اجازه به فرد و افرادی نخواهند داد که با این منابع نامشروع قصد تاثیرگذاری در حوزههای مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
در پایان امیدواریم در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت با همکاری و همراهی حقیقی نهادهای قانونی، نظیر مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، دستگاههای اجرایی، رسانهها و نیروهای انتظامی و امنیتی به ویژه ملت شریف در مبارزه با قاچاق و پولهای کثیف، بتوانیم منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله العظمی خامنهای( مدظله العالی) و ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر روحانی را برآورده سازیم.
مرکز اطلاعرسانی و امور بینالملل وزارت کشور