به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، انوش برزیگر عصر دیروز در هفتمین روز از هفته سلامت، در همایش بهداشت و سلامت که در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی برگزار شد، با بیان اینکه بحث خود مراقبتی و حفاظت از کالبد از ابتدای خلقت انسان وجود داشته است، گفت: متاسفانه رویکرد خودمراقبتی در اعصار مختلف مورد بی توجهی قرار گرفته است و در عصر حاضر شاهد بروز انواع بیماریها هستیم.
وی با اشاره به شعار بهداشتی امسال افزود: هر ساله از سوی سازمان بهداشت جهانی شعاری در نظر گرفته میشود و امسال نیز شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره، عنوان شده است؛ ولی به اعتقاد بنده، شعار از تولید به مصرف شایسته تر مینمود، زیرا بسیاری از بیماری ها در مراحل محتلف تولید و توزیع در زنجیره غذایی وارد می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: حفظ و ارتقای سلامت را نباید محدود به ایام خاصی از سال کرد؛ بلکه در هر لحظه از زمان انسان باید با رویکرد خودمراقبتی در طول زندگی پیش برود.
برزیگر تصریح کرد: گرامیداشت این ایام و انجام فعالیتهای اطلاع رسانی و آموزشی میتواند در حساس سازی و جلب مشارکت مردم به ویژه گروههای هدف نقش موثری داشته باشد.
وی سرچشمه بسیاری از بیماری های قلبی را پرخوری و خوردن غذاهای نامناسب ذکرد کرد و گفت: باید در انتخاب نوع و اندازه مواد غذایی دقت بیشتری شود تا بتوانیم از ابتلا به انواع بیماری ها بویژه بیماری های قلب و عروق پیشگیری کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت گفت: طرح تحول نظام سلامت یک انقلاب در عرصه بهداشت و درمان کشور بود که منجر به کاهش هزینه های درمان شد و میزان رضایت مندی مردم را تا حد زیادی نیز افزایش داد.
برزیگر با اشاره به سفر اخیر ریاست جمهوری و وزیر بهداشت به استان گیلان گفت: وزیر بهداشت در سفر اخیر خود مراکز درمانی را مورد بازدید قرار داد که این نشان عشق خدمت به مردم است.
وی خاطرنشان کرد: کارهای بزرگی که در این عرصه صورت گرفته است، نباید تحت الشعاع مشکلات کوچک قرار گیرد.