به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ صنعت معدن کاری طلا یک صنعت جهانی است که میلیون ها نفر را به کار می گیرد و تاثیر شگرفتی در اقتصادهای چندین کشور دارد. بطور مثال، معدن کاری طلا ۲۲ درصد از GDP کشور مالی و ۱۴ درصد از درآمد دولت پرو را تشکیل داده است.
قدیمی ترین معدن طلایی که در طول تاریخ کشف شده است نزدیک پایتخت گرجستان، تفلیس است که برآورد می شود ۴۰۰۰ ساله باشد. عمیق ترین معدن طلای جهان نیز در Mponeng آفریقای جنوبی قرار دارد که به اندازه ۱۰ ساختمان امپایر استیت )برج ۱۰۲ طبقه تجاری در نیویورک) در زمین فرو رفته است.
طلا تقریباً در ۹۰ کشور جهان معدن کاری می شود. در سراسر جهان ۱۰۰ میلیون نفر برای امرار معاش طلا معدن کاری می کنند. تولید طلای جهان در سال ۲۰۱۴، ۲۸۶۰ تن برآورد شد. بیست کشور اول تولیدکننده طلا بیش از ۷۵ درصد طلای جهان را در سال تولید می کنند اما هیچ کشوری به تنهایی بیش از ۱۴ درصد از تولید طلای جهان را به خود اختصاص نداده است.
بر اساس پژوهش زمین شناختی آمریکا در سال ۲۰۱۴، ۱۰ کشور زیر بیشترین طلا را تولید کردند.
۱۰. غنا: ۹۰ تن
۹. مکزیک: ۹۲ تن
۸. ازبکستان: ۱۰۲ تن
۷. پرو: ۱۵۰ تن
۶. آفریقای جنوبی: ۱۵۰ تن
۵. کانادا: ۱۶۰ تن
۴. ایالات متحده آمریکا: ۲۱۱ تن
۳. روسیه: ۲۴۵ تن
۲. استرالیا: ۲۷۰ تن
۱. چین: ۴۵۰ تن
بیشترین طلا در دست کدام کشورها است؟
بسیاری از بانک های مرکزی سراسر جهان در ذخایر خود طلای فیزیکی نگهداری می کنند. برخی از کشورها هم طلا دارند اما ذخایر خود را بطور رسمی گزارش نمی کنند. کل طلای نگهداری شده در بانک های مرکزی جهان ۳۲۰۳۳ تن برآورد می شود (در ماه مارس سال ۲۰۱۵) که ارزشی بالغ بر ۱,۲۳۵,۸۷۳,۴۱۳,۲۷۴ دلار آمریکا (با نرخ ۱۲۰۰ دلار در هر اونس) خواهد داشت.
کنسول جهانی طلا با استفاده از اطلاعات صندوق بین المللی پول (IMF) ذخایر طلای رسمی را بر اساس دوره های سه ماهه گزارش می کند.
در ماه مارس سال ۲۰۱۵، ۱۰ کشور با بیشترین ذخایر رسمی طلای بانک مرکزی به این ترتیب هستند:
۱۰. هند: ۵۵۷.۷ تن
۹. هلند: ۶۱۲.۵ تن
۸. ژاپن: ۷۶۵.۲ تن
۷. سوئد: ۱۰۴۰ تن
۶. چین: ۱۰۵۴.۱ تن
۵. روسیه: ۱۲۰۷.۷ تن
۴. فرانسه: ۲۴۳۵.۴ تن
۳. ایتالیا: ۲۴۵۱.۸ تن
۲. آلمان: ۳۳۸۴.۲ تن
۱. ایالات متحده آمریکا: ۸۱۳۳.۵ تن