به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در خصوص تاخیر صادرات گاز به عراق گفت: آمادگی برای صادرات گاز به این کشور وجود دارد تست خط لوله صادرات گاز به عراق در اردیبهشتماه آغاز شده بود ولی به دلیل مشکلات فنی عملیات به اتمام نرسیده است.
حمیدرضا عراقی افزود: به دلیل شرایط منطقه، برای تست این خط لوله با کمبود آب مواجه بودیم و عملیات تست همچنان در خطوط لوله در حال انجام است امیدواریم تا خردادماه تمام شود.
وی تاکید کرد: هر دو طرف آماده هستند که صادرات گاز صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل تاخیر صادرات گاز به عراق موضوع قرارداد است که با چه روشی پول را از طرف قرارداد با توجه به شرایط تحریم دریافت کنیم.
حجم گازرسانی به عراق با صادرات روزانه چهار میلیون مترمکعب آغاز و امکان افزایش این مقدار تا ٤٠ میلیون مترمکعب در فصول گرم سال نیز وجود دارد.
بر پایه این گزارش، اجرای این پروژه از بهمن ماه سال ٩٢ از EPCF به EPC تغییر کرد و تا پایان اردیبهشت ماه، مشعل گاز در مرز ایران و عراق روشن می شود.
عراقی در پاسخ به سوالی در خصوص تهاتر کالا در قبال گاز وارداتی از ترکمنستان گفت: تمهیداتی اندیشیده شده که اگر بعضی از سازندگان و پیمانکاران قراردادی را با ترکمنستان منعقد کردند پول پرداخت نکند.
وی ادامه داد: ما تعهد میکنیم شرکت گاز پول را بابت واردات گاز به سازندگان بدهد. هم اکنون تعدادی از سازندگان در خصوص قراردادی را عملیاتی کردند اگر از آنها تاییدیه گرفتند ما پول را برای آنها پرداخت خواهیم کرد.
وی در خصوص گاز تحویلی به نیروگاهها گفت: نیروگاهها از جمله بخشهایی بود که شرکت ملی گاز ایران از ابتدای امسال در زمینه مصرف سوختهای میان تقطیر در آن حساسیت داشت و هم اکنون تنها چند نیروگاهی که به شبکه متصل نیستند از این سوخت استفاده نمی کنند.
وی تصریح کرد: استفاه از گاز علاوه بر کاهش مصرف سوختهای میان تقطیر در این بخش، زمینه صادرات فرآورده و ارزآوری برای کشور را فراهم می کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: از سوی دیگر با افزایش تحویل گاز به نیروگاهها شاهد حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی خواهیم بود.
عراقی با بیان این که نیروگاهها نیز باید بهره وری و راندمان خود را افزایش دهند، یادآور شد: برای تحقق این موضوع باید سرمایه گذاری زیادی انجام شود.