به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از خبرگزاری رویترز ، این خبرگزاری در گزارشی تحت عنوان «شرکتهای ایرانی کار آفرین مشتاق سرمایه گذاری خارجی هستند» اعلام کرد: «توحید تسوجیان» طراح و گرافیست و مالک شرکت دانش بنیان دیجیتالی در ایران است.
وی این هفته در همایشی که با حضور بیش از 80 شرکت «استارت آپ» ایرانی در برلین برگزار شد شرکت داشت.این همایش بزرگترین گردهمایی از نوع خود در خارج از ایران به شمار می رود و این درحالی است که این کشور خود را برای کاهش احتمالی تحریم ها آماده می کند.
رویترز نوشت: تسوجیان سه سال پیش برای تحصیل در رشته مدیریت ارشد کسب و کار ( ام بی ای ( MBA به دانشگاه تهران رفت.وقتی فارغ التحصیل شد ، تجارت الکترونیکی رونق گرفته بود و وی دوستش را تشویق کرد برنامه ای برای خرید دیجیتالی پایه ریزی کنند.
بر اساس این گزارش این طراح و گرافیست 38 ساله گفت : « من طراحی و گرافیک را دوست داشتم اما فکر می کردم می توانیم کار بیشتری کنیم.«
میل به تلاش بیشتر توجه شمار زیادی از جوانان ایرانی دوستدار تکنولوژی را جلب کرد که از انزوای کشورشان در زمان تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا و همچنین ممیزی داخلی رقبای خارجی برای طرح نسخه های بومی آمازون ، ای بی eBay یا یوتیوب استفاده کرده اند.
اما تامین بودجه و سرمایه کافی کاری سخت و دشوار بود.
«محسن ملایری» از فعالان شناخته شده اکوسیستم استارتاپ ها و کارآفرین تجارت الکترونیک در ایران گفت : « دسترسی به منابع مالی برای شرکت های استارت آپ هنوز در مراحل اولیه است.«
وی افزود : « ما مهندسان با استعدادی داریم اما درک دینامیک بازار مسئله متفاوتی است.«
بر اساس این گزارش برخی شرکت های ایرانی استارت آپ ها با حمایت صندوق سرمایه گذاری کار آفرینی سرآوا پیشرفت کرده اند که این صندوق در شرکت های اینترنتی چون دیچی کالا و کافه بازار سرمایه گذاری کرده است.
بر این اساس دیجی کالا سال گذشته با جذب سرمایه گذاری ده میلیون دلاری یک صندوق خارجی ارزش خود را به 150 میلیون دلار رساند و کافه بازار که حسام آرماندهی از بنیانگذارانش است در رتبه دوم برترین شرکت های اینترنتی ایران قرار گرفت.
آرماندهی 29 ساله که دو شرکت استارت آپ دیگر را پایه گذاری کرده است گفت : « ما سعی کردیم فرهنگ سیلیکون ولی (Silicon-Valley) را داخل ایران ایجاد کنیم که کار بسیار سختی است.«
وی افزود کافه بازار که تقریبا اپلیکیشن های ایرانی را برای رسانه های اجتماعی ، پیام رسانی و دیگر کاربردها ارائه می دهد ، 21 میلیون نفر از جمعیت سی میلیون نفری دارندگان تلفن های هوشمند را در ایران جذب خود کرده است و هر سه ماه یکبار رشدی حدود 35 درصد دارد.
مثال وی این امید را به سایر شرکت ها داده است که نیازی نیست برای کسب موفقیت در آمریکا یا اروپا ، ایران را ترک کنند.
این مثال همچنین امیدی برای برگزار کنندگان این همایش یعنی جامعه ای از ایرانیان خارج از کشور از جمله «پی یر امیدیار» موسس ای بی (eBay) و «فرزاد ناظم» مدیر فنی سابق سایت یاهوست.
«کامران اللهیان» از بنیانگذاران شرکت های آی بریج (iBridges) و سیروس لاجیک (Cirrus Logic) گفت : « ما گفتیم شاید باید همایشی برگزار کنیم زیرا هر وقت به ایران در رسانه ها اشاره می شود همیشه خبر بدی است.«
وی افزود اولین همایش آی بریج سال گذشته در دانشگاه برکلی کالیفرنیا برگزار شد و تنها 20 ایرانی موفق به اخذ روادید شدند. دلیل اصلی برگزاری همایش بعدی در برلین ، تمایل دولت آلمان به اعطای 300 روادید بود.
«دیو مک کلر» (Dave McClure) از سرمایه گذاران سیلیکون ولی و دوست الهیان توجه بسیاری را در همایش برلین به خود جلب کرد اما گفت برنامه قریب الوقوعی برای سرمایه گذاری در ایران ندارد.
وی افزود : « برای دیدار با افراد علاقه مند و باهوش به اینجا آمده ام. به محض اینکه آمریکا به ما اجازه دهد در ایران سرمایه گذاری خواهیم کرد؛ اغلب سرمایه گذارای خارجی اما نه همه آنها چنین رویکرد محتاطانه ای دارند.
صندوق اروپایی که سهام دیجی کالا را خریده و این سرمایه گذاری علنی نشده ، از دولت خود مجوز داشته است زیرا این تجارت شامل تحریم ها نبوده است.
شرکت آلمانی «راکت اینترنت» که در حال پایه ریزی امپراطوری تجارت الکترونیکی در جهان است مستعد ورود به ایران از طریق سرمایه گذاری مشترک با شرکت «ام تی ان» آفریقای جنوبی است.
ملایری گفت : « از لغو تحریم ها استقبال می شود . امسال سال مهم و سرنوشت سازی است.«