محمدرضا مرندی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اینکه امروز هر کسی از امام یک نوع تعریف دارد گفت: در اوایل انقلاب نیز روال تحریف سخنان ایشان نیز مرسوم بود که متاسفانه حتی برخی در حضور امام هم سعی می کردند یک نوع سوء برداشت نسبت به نگاه خود را تحلیل می کردند.
وی تصریح کرد: حتی بعد از رحلت ایشان شاهد افزایش این روند بودیم در دوران اصلاحات نیز افرادی بودند که خود را اصلاح طلب و پیرو خط امام دانسته اما اندیشه و دیدگاه شان خلاف نظرات ایشان بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه برخی در همین راستا میخواستند با امام که جزو جریان اصلی انقلاب میباشند مقابل شان بایستند اظهار داشت: امروز هم در همین روزها برخی تعابیری را به امام نسبت میدهند به گونهای که اگر ایشان نیز امروز در قید حیات بودند طرفدار رابطه با آمریکا بوده و برای از سر گیری این ارتباط تلاش میکردند.
وی افزود: برخی دیگر معتقدند که امام مخالف شعار مرگ بر آمریکا بود که باید گفت هر چیزی را میتوان به امام چسباند ولی اینکه ایشان مخالف مرگ بر شیطان بزرگ بودند به امام نمیچسبد.
مرندی با بیان اینکه امام خمینی(ره) سردرمدار مبارزه با آمریکا بودند، تاکید کرد: ایشان اولین کسی بودند که تعبیر شیطان بزرگ را نسبت به آمریکا به کار برده و آمریکا را ام المسائل مشکلات جهان دانستند.
وی بیان داشت: ایشان به همه ما توصیه میکردند که آمریکا بسیار مکار است و گول آن را نخورید، ولی دیدیم در این سالهای اخیر نسبتهایی را در مورد آمریکا به امام میدهند که کار درستی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه این طور سوء استفاده و سوء برداشتها در مسیر خاص سیاسی با رویکرد اصلی انقلاب سازگاری ندارد گفت: همچنین فرمایش رهبر معظم انقلاب نیز معطوف به همین تحریفها بود که اگر امام را می خواهیم باید با همه برداشت هایش بپذیریم ایشان فرمودند امام یک اصول نفوذناپذیر داشتند. به هر حال هر رهبری به اقتضای شرایط موجود تصمیماتی را میگیرد ولی این به معنی نیست که اصول اصلی را زیر پا بگذارد امام اصولش مشخص بود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: رهبر هر جامعهای ممکن است به اقتضای زمان موجود نظراتش عوض شود یعنی تکنیکها تغییر کند ولی امکان ندارد که سیاست ها و اصول بنیادی تغییر کند.