به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، محمد صاحبکار ، سرپرست امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کارگروه ارزیابی شرکتهاي دانش بنیان، اصلاح و بهبود فرایندهای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان را در دستور کار خود داشته است؛ به گونه ای که هر ساله ویرایش جدید و کاملتری از آییننامهها و دستورالعملهای خود ارائه داده است. بازنگری در فرآیندها با توجه به بازخوردهای دریافت شده از شرکتهای متقاضی و شبکه گسترده کارگزاران اجرای قانون و نیز با مشاوره صاحبنظران صورت گرفته است.
صاحبکار افزود: مهمترین اصلاحاتی که در ویرایش جديد آیین نامه ارزيابي شرکتهاي دانش بنيان صورتگرفته عبارتند از: بازنگری در شاخصهای ارزیابی تحقیق و توسعه، دانش فنی و نوآوری فناورانه؛ اصلاح معیارهای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان نوپا؛ اصلاح معیارهای ارزیابی شرکت های صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان با هدف تشویق این نوع شرکت ها به استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی؛ امکان استفاده شرکتهای توليدکننده تجهیزات یا ماشین آلات دانش بنیان.
فهرست جديد کالاها و خدمات دانش بنيان
دبير کارگروه ارزيابي شرکتهاي دانش بنيان با اشاره به تقاضای شرکتها برای استفاده از مزایای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: مهمترین شاخص ارزیابی شرکتها، تولید و فروش کالاها و خدمات دانشبنیان است و باید بر مبنای معیارهای مشخصی، کالاها و خدمات دانش بنیان را شناسایی کرد.
وی افزود: کالاها و خدمات دانشبنيان بايد داراي سه معيار زير باشند:
1- در حوزه فناوری های بالا و متوسط به بالا باشد.
2- دارای پیچیدگی فنی بوده و تولید آن نیاز به تحقیق و توسعه هدفمند توسط یک تیم فنی خبره داشته باشد. همچنین برای حفظ توان رقابتی آن محصول در بازار، تحقیق و توسعه باید به صورت مداوم انجام شود.
3- عمده ارزش افزوده آن کالا یا خدمات، ناشی از دانش فنی و نوآوری فناورانه باشد که ارزش افزوده عبارت است از ارزشی که در فرآیند تولید، به ارزش کالاها/خدمات واسطه ای (مواد اولیه و قطعات مصرفی و...) افزوده میشود.
دبیر کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان افزود: «با توجه به لزوم تامین نیازهای کشور خصوصا در شرایط تحریم، کالاها و خدماتی که بدلیل تحریم های بین المللی به آن ها نیاز حیاتی وجود دارد به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و به فهرست کالا و خدمات دانش بنیان افزوده شده اند.
سرپرست امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به تنوع شرکتهاي متقاضي گفت: «در ویرایش جدید فهرست کالاها و خدمات دانش بنيان، هفت دسته فناوری و صنعتی که بیشترین میزان تقاضا را در میان شرکت های متقاضی به خود اختصاص داده بودند، مورد ویرایش و بازنگری قرار گرفتند. این دستهها عبارتند از: زیستفناوری؛ داروهای پیشرفته و مهندسی پزشکی؛ فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای؛ تجهیزات پیشرفته ساخت و تولید و آزمایشگاهی؛ مواد پیشرفته؛ نفت و گاز و پتروشیمی؛ برق و الکترونیک و سخت افزارهای رایانهای.
صاحبکار در پایان خاطرنشان کرد: روند اصلاحی و تکاملی در فرآیندهای اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، همچنان از سوی دبیرخانه کارگروه دنبال میشود و از نظرات و پیشنهادهای شرکتها و دستگاهها در این زمینه استقبال خواهد شد.
شايان ذکر است آيين نامه جديد ارزیابی شرکتهای دانش بنیان و فهرست جديد کالاها و خدمات دانشبنیان، به همه کارگزاران ارزیابی شرکت های دانش بنیان ابلاغ شده و بر روی سامانه www.Daneshbonyan.ir نیز قرار گرفته است.