حسین افشار، شاگرد شهید مجید شهریاری و استاد فیزیک هستهای دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زاهدان، در خصوص قطعنامه جدید سازمان ملل متحد که روز گذشته به تصویب رسید، گفت: قطعنامه صادر شده دارای ایرادات اساسی و خطرناکی است که لازم است در خصوص آن روشنگری صورت گیرد.
وی ادامه داد: اولین ایرادی که باید به آن پرداخته شود این است که این قطعنامه ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار میگیرد که این دقیقا بر خلاف ادعایی است که این روزها در برخی رسانهها مبنی بر خروج از این فصل شنیده میشود.
استاد فیزیک هستهای دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد مختص کشورهایی است که صلح و امنیت بینالملل را به خطر انداختند و ما همچنان ذیل این فصل قرار داریم.
افشار ناکید کرد: این قطعنامه متاسفانه دو هدف را برای طرفین غربی به جلو میبرد؛ یکی اینکه تسلیحات متعارف ما را زیر نظر آمریکا و دیگر کشورها قرار میدهد و میبایست ورود و خروج سلاحهای ما با نظارت کشورهای غربی باشد که این یعنی صنایع دفاعی زیر نظر آنها قرار میگیرد.
وی افزود: دومین هدف این قطعنامه برای طرفین غربی این است که آنها در بحث موشکهای بالستیک ورود می کنند که این خطرناک تر از همه است؛ زیرا طبق این قطعنامه ایران تا هشت سال نباید آزمایش و به کارگیری و همچنین تحقیقات در مورد مشکهای بالستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته ای دارند را داشته باشد.
این شاگرد شهید مجید شهریاری تاکید کرد: اکثر موشکهای راهبردی ما از نظر غربیها توانایی حمل کلاهک هستهای را دارد و زمانی خطر این مسئله پدیدار میشود که ایران با این ادعای آنها مخالفتی داشته باشد و طبیعی است برای اثبات این ادعا، ایران باید اطلاعات موشکی را در اختیار آنها بگذارد.
افشار تصریح کرد: طبیعی است که هیچ مسئولی در کشور چنین کاری را انجام نخواهد داد و مسلماٌ، این اقدام تازه آغاز بهانهگیری جدید برای آمریکا هست تا به تعهداتش عمل نکند.
وی همچنین گفت: حالا اگر آمریکاییها بخواهند در بحث موشکها پا را فراتر بگذارند، میتوانند بحث ماهوارههای ما را نیز ذیل همین موضوع قرار دهند.
استاد فیزیک هستهای دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: چون موشکهای ماهوارهبر ما، ذیل برنامههای موشکی بالستیک قرار میگیرد آنها میتوانند با اعلام فشار، مقابل پیشرفت فضایی ایران را نیز بگیرند.
افشار افزود: البته مسئله به همین جا ختم نمیشود، زیرا با توجه به متن جمعبندی شده، ما اجازه ساخت هیچگونه راکتور آب سنگین تا ۱۵ سال دیگر را نداریم که موجب آن میشود ایران از بازفرآوری سوخت عاجز بماند که بر این اساس ما نمیتوانیم پلوتونیم تولید کنیم.
وی افزود: پلوتونیم از این لحاظ باعث اهمیت است که برای ساخت باطری های پلوتونیومی به کار گرفته شده در ماهوارههای فضایی با طول عمر بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
استاد فیزیک هستهای دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: حال شما این دو عامل لازم برای صنعت فضایی را اگر در اختیار نداشته باشید عملا صنعت فضایی نیز نخواهید داشت و به نظر میرسد دشمن پیشرفت علمی کشور را نیز نشانه گرفته است.
افشار تاکید کرد: نکته اصلی که در این قطعنامه مورد توجه همه است، "مکانیزم ماشه"ای است که در قطعنامه گنجانده شده است؛ یعنی اینکه آمریکا و سایر کشورهای 1+5، بندی در این قطعنامه تهیه کردهاند که اگر هریک از 5 کشور صاحب حق وتو تصمیم بگیرد که تحریمها را علیه ایران دوباره بازگرداند این امر برای وی میسر میشود.
وی ادامه داد: با توجه به پیشینه آمریکا در بدعهدیها و دبه در آوردنهای پیدرپی، این مسئله امری غیر محتمل نخواهد بود که میتوانید ببینید حتی طرفداران چشم و گوش بسته این قطعنامه نیز به آن معترف می باشند و تنها توجیهی که می آورند این است که آمریکا این کار را نخواهد کرد چون که آبرویش می رود.
استاد فیزیک هستهای دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: البته این ادعای این افزاد نیز در حالی است که آمریکا همین الان هم در دو سه صحنه منطقهای آبرویش رفته است ولی دست از اعمالش بر نمی دارد که آشکارترینش صحنه یمن میباشد. در یمن از بمباران کننده حمایت میکند و بمباران شوندگان را که زنان و کودکان مظلوم هستند محکوم میکند.
افشار تصریح کرد: حالا شما این قانون "مکانیزم ماشه" را بگذارید در کنار سخنرانیهای کاندیداهای احتمالی جمهوری خواه ریاست جمهوری آمریکا که همه آنها در نطقهای انتخاباتی خود گفتهاند که اگر رای بیاورند زیر همه چیز میزنند. در واقع "مکانیز ماشه" راه دبه در آودن آمرکاییهاست.
وی تاکید کرد: برخیها به راحتی میگویند که اگر اینگونه بشود شرایط ما در نهایت به دوران پیش از توافق بر میگردد که باید بدانند شرایط ما پس از توافق به هیچ وجه به مانند شرایط پیش از توافق برنخواهد گشت زیرا الان ما به میل خود ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل رفتهایم، قلب راکتور اراک را تخریب کرده ایم، سانتریفیوژها را جمع آوری کرده ایم و سوخت های ذخیره شده خود را از بین برده ایم و از طرف دیگر نیز تمام اطلاعات مربوط به برنامه هستهای خود چه آنهایی که لازم بود و چه آنهایی که نبود را در اختیار دشمن قرار دادهایم.
استاد فیزیک هستهای دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: به نظر شما آیا ما به دوران قبل از توافق بر خواهیم گشت؟
افشار تاکید کرد: شاهد این ادعای بنده سخنان مقامات نظامی آمریکاست که گفتهاند توافق باعث خواهد شد که به کارگیری گزینه نظامی برای آمریکا و اسرائیل راحتتر و دقیقتر شود.
وی ادامه داد: بنده متعجبم که چنین قطعنامه مهمی چرا در مشورت با مجلس شورای اسلامی قرار نگرفته است؟
این شاگرد شهید هستهای، مجید شهریاری در پایان تصریح کرد: تناقض بزرگی که در این بین وجود دارد این است که صدور این قطعنامه، مجلس ما را پیش از بررسی متن جمعبندی شده مذاکرات در یک عمل انجام شده قرار میدهد؛ زیرا که محدودیتها علیه برنامه هستهای ما طبق متن برجام در قطعنامه صادر شده وجود دارد و ما عملا پیش از بررسی موظف به اجرای آن هستیم.