به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام میر قسمت موسوی عصر امروز در بازدید از بخشهای مختلف جهاد دانشگاهی اردبیل اظهار کرد: جهاد دانشگاهی جز نخستین نهادهایی بود که به فریاد دادخواهی انقلاب و رهبر کبیر انقلاب اسلامی لبیک گفت و از لحاظ حرکت در مسیر آرمانهای انقلاب موفق عمل کرده است.
وی با اشاره به فرا رسیدن 16 مرداد سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نقش به سزایی در توسعه علمی کشور ایفا کرده است، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی فعالیتهای علمی عظیمی در سطح منطقهای و جهانی انجام داده که توسعه و بهبود این امور نیازمند حمایت مسئولان امر است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه مجموعه منسجم جهاد دانشگاهی تاکنون توانسته در توسعه علمی کشور مؤثر عمل کند، گفت: فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و درمانی جهاد دانشگاهی استان اردبیل به ویژه در مرکز درمان ناباروری قفقاز مایه مباهات و افتخار استان است.
موسوی با ابراز نارضایتی از اینکه سهم پژوهشی دانشگاههای کشور به درستی تبیین و تحقق نیافته است، افزود: هنوز به رشد قابل قبولی در چشمانداز 20 ساله کشور نرسیدهایم.
وی اصل مشارکت و تلاش جهادگران جهاد دانشگاهی را برای خودکفایی کشور لازم و ضروری دانست و بیان کرد: جهاد دانشگاهی در تکمیل زیرساختهای پژوهشی و علمی کشور نقش به سزایی داشته و دارد.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی توسعه علمی و آموزشی را لازمه توسعه استان اردبیل عنوان کرد و با تأکید بر اینکه جهاد دانشگاهی در تحقق این امر مشارکت کند، اضافه کرد: تحقیقات و تولید مقالات باید با محوریت رفع نیازهای جامعه باشد تا سرمایه و اعتبار هزینه شده مؤثر باشد، بنابراین تلاش برای تحقیق در اموری که گرهای از مشکلات جامعه باز نمیکند، اتلاف سرمایه است.
موسوی با بیان اینکه سرمایه انسانی و تجهیزات دانشگاهها باید به سرمایه تبدیل شود و در رشد اقتصاد استان مؤثر باشد، ادامه داد: با بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی، سرمایه کشور تلف میشود در صورتی که باید سرمایه دانشگاهها به طور ویژه به سرمایه علمی تبدیل شود تا وابستگی کشور به درآمد نفتی کاهش یابد.
وی با ابراز تأسف از اینکه تولید علم در دانشگاهها صرفاً در تولید مقاله خلاصه شده است، اظهار کرد: اکثر دانشگاههای کشور به بودجه نفت متکی هستند و محصولی برای فروش ندارند در حالی که دانشگاهها باید منبع علم، نوآوری و شکوفایی در جامعه باشند.
موسوی تصریح کرد: با ایجاد بسترهای لازم و به کارگیری نیروی انسانی تحصیلکرده شهرستان گرمی، این شهرستان میتواند با تبدیل علم به ثروت و سرمایه در ریل توسعه استان سهیم باشد.