حسن عابدینی کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به بازگشایی مجدد سفارت انگلستان در تهران اظهار داشت: جمهوری اسلامی در چارچوب چشم انداز 20 ساله به صورت یک سیاست راهبردی عمل میکند وروابط کشور براساس اصول احترام متقابل با همه کشورها محقق میشود.
وی اضافه کرد: طبعا در میان همه این کشورها رژیم صهیونیستی که کشور تلقی نمی شود از این موضوع مستثی است چرا که این رژیم نه کشور تلقی میشود و نه در چارچوب روابط دیپلماتیک عمل می کند.
وی با بیان اینکه در حوزه ارتباط با برخی ازکشورها از جمله انگلستان چند نکته حائز اهمیت است خاطر نشان کرد: مسئولین جمهوری اسلامی در مقاطع مختلف طی 35، 36 سال گذشته دچار فراز و فرودهایی در روابط با جهان شدند.
عابدینی با اشاره به نقش سفارت انگلیس در جریان فتنه 88 تصریح کرد: در آن مقطع به دلیل نقشی که دولت انگلیس در مسائل فتنه در ایران داشت خود جک استروا وزیر خارجه پیشین انگلستان اظهار داشت مردم ایران نسبت به کشورما به سبب مشارکت سفارت انگلستان در موضوع کودتای 28 مرداد 32 خاطره خوشی ندارند.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اینکه در روابط بین دو کشور آنچه از اهمیت ویژه ای برخوردار است پرهیز از دخالت در امور داخلی کشورهاست یادآور شد: اگر چنین روابطی بین جمهوری اسلامی و انگلستان برقرار شود و دولت ها در چارچوب منافع و روابط خود با یکدیگر تعامل داشته باشند مشکلی پیش نخواهد آمد.اماموضوع این است که مراودات سیاسی جمهوریاسلامی باید منوط به خدشهدار نشدن امنیت ملی کشور باشد.
عابدینی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم بازگشایی مجدد سفارت انگلیس خاطر نشان کرد: یکی از نیازهایی که کشورها برای مراوده با یکدیگر دارند این است که برای اتباعی که قصد سفر به کشور مقابل را دارند مسائلی از قبیل نیاز به ویزا و استفاده از امکانات کنسولی برطرف شود و نفس این کار موضوعی نیست که نیاز به دلیل داشته باشد اما آنچه مهم است هوشیاری براساس عدم مداخله سفارت خانه ها در امور داخلی کشورهاست.