به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، موافقت نامه همکاری میان ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن صنفی شرکت ها و موسسات پژوهشی نفت، گاز پتروشیمی ایران 28 مردادماه امضاء شد.
جعفر توفیقی دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی در این نشست با اشاره به مسئولیت اصلی این ستاد گفت: مسئولیت اصلی این ستاد حمایت و تسهیل گری و تنظیم گری در توسعه تکنولوژی صنعت نفت و گاز است، به همین منظور از تمامی ظرفیتها و امکاناتی که طی سالیان گذشته در صنعت نفت گاز و ذغال سنگ شکل گرفته است استفاده می کند.
وی ادامه داد: ظرفیت های موجود در غالب شرکت های فنی مهندسی، و شرکت های سازنده تجهیزات و به خصوص انجمن هایی است که این شرکتها را تحت پوشش دارند و در جهت انجام وظایف خود سعی بر ایجاد هم افزایی دارند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی به مفاد این موافقت نامه اشاره کرد و افزود: موافقتنامه ای که ستاد با انجمن صنفی شرکت ها و موسسات پژوهشی نفت، گاز پتروشیمی ایران امضا کرد محورهای همکاری از جمله مشارکت در سیاستگذاریها، تدوین قوانین و آیین نامه های پژوهش و فناوری، ظرفیت سازی و توسعه توان شرکتها و موسسات خصوصی فعال در عرصه پژوهش و فناوری، ساماندهی و بهبود فضای کسب و کار پژوهش و فناوری، شناسایی و تعیین اولویتها، چالشها و راهکارهای پژوهش و فناوری، ارزیابی طرحهای دانش بنیان و فناورانه و توانمندی شرکتهای مجری داخلی و خارجی و نظارت بر اجرای بهینه طرحها، انتقال و بومی سازی فناوری های مورد نیاز، حمایت از مالکیت معنوی فناوریهای توسعه یافته، تجاری سازی فناوری و ورود آن به بازارهای ملی و بین المللی، بستر سازی و ساماندهی اخذ گواهینامه های بین المللی و همكاري با وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دانشگاه ها و مراكز پژوهشي را در خود جای داده است.
توفیقی با تاکید بر این که زمینه گسترده ای برای استفاده از ظرفیت های انجمن صنفی شرکت ها و موسسات پژوهشی نفت گاز پتروشیمی ایران وجود دارد اظهار کرد: نیازی که ستاد به انجمن دارد در ارزیابی طرحهای دانش بنیان و فناورانه است که به ستاد ارجاع داده میشود که ما برای ارزیابی و داوری این شرکتها می توانیم از توان شرکت های انجمن استفاده کنیم. از سوی دیگر در زمینه تجاری سازی فناوری های توسعه یافته و ورود آنها به بازارهای ملی و فناوری و همچنین اخذ گواهی نامههای بینالمللی برای تکنولوژی هایی که در داخل توسعه یافتهاند همگی موضوعاتی است که میتوان برای پرداختن به آن از ظرفیت های انجمن استفاده کرد.
وی با تاکید بر وجود رابطه متقابل بین ستاد و انجمن صنفی شرکت ها و موسسات پژوهشی نفت، گاز پتروشیمی ایران عنوان کرد: متقابلاً ستاد هم وظیفه خود میداند که از تشکلها و انجمنها و شرکت هایی که عضو این انجمنها هستند حمایت کند چرا که به هر حال ظرفیت های فکری فنی مهندسی و مدیریتی بسیار خوبی در این انجمنها انباشته شدهاند که میتواند به ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ در انجام وظایف کمک کنند.
ضرورت توسعه تکنولوژی در کشور نباید به انباشت شرکتهای دانش بنیان ورشکسته منجر شود
توفیقی با اشاره به تجربه ضرورت توسعه مقاله و دانشجو در کشور اظهار کرد: زمانی در کشور ضرورت انتشار مقاله و قبل از آن ضرورت تربیت فارغالتحصیلان در کشور درک شده بود که نتیجه آن ایجاد جمعیت دانشجویی 5 میلیون نفری در کشور بود.
وی در این خصوص افزود: ضمن اینکه از پرداختن به مقوله رسیدگی به شرکت های دانش بنیان حمایت میکنم ولی باید توجه داشته باشیم که پدیده توسعه تکنولوژی و صنعت نفت از پدیدههای پیچیده ایی است که نیاز به نگاهی عمیق تر و ارائه راه حل های بلند مدت و همچنین کارآمد تر دارد، از این رو ستاد توسعه فناوری صنعت نفت گاز و ذغال سنگ در این خصوص سعی بر عملکرد محتاطانه دارد تا از ایجاد انبوه شرکت های دانش بنیان که قادر به ورود بازار نیستند جلوگیری کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی به فرهنگ جا افتاده صنعت نفت در کشور اشاره کرد و گفت: فرهنگ جا افتاده در صنعت نفت فرهنگ 100 تا 110 ساله است که نقطه مرکزی آن نگاه به خارج است که یک صنعت عملیات محور منهای توانمندیهای تکنولوژی و همچنین برنامه در راستای توسعه تکنولوژی است و ما نگرانیم در حال حاضر در فازی قرار نداشته باشیم که به کلید واژه تکنولوژی نگاه سطحی شود و کارها مؤثر واقع نشود بنابراین در راستای شکافت دقیق این مسئله به شناخت دقیق توسعه تکنولوژی و ابزارهای آن باید بپردازیم.
براساس این گزارش، این موافقتنامه مابین ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن صنفی شرکت پژوهشی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به مدت سه سال منعقد شده است.