به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نشست علمی مذاکرات هسته ای و علوم سیاسی در ایران که صبح دیروزدر دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد دارای حاشیه هایی بود که خواندن آن خالی از لطف نیست.
رئیس انجمن علوم سیاسی حاضر به شنیدن سوال خبرنگاران هم نشد
دیروز در محل برگزاری نشست حاضر شدیم و اتفاقا کاظم سجادی رئیس انجمن علوم سیاسی نیز زودتر از بقیه البته به عنوان میزبان و برگزار کننده مراسم در سالن حاضر بود براین اساس به دلیل عدم حضور سایر همکاران خبرنگار فرصت را برای صحبت با وی مناسب دیدیم که سجادی تنظیم نت هایش برای مدیریت مراسم بهانه کرد و حتی حاضر به شنیدن سوال ما نشد.
رفته رفته مهمان و اساتید حوزه بین الملل دانشگاه های برگزار کننده این نشست یعنی دانشگاه بهشتی،تهران و علامه طباطبایی در جایگاه خود حاضر شدند و حوالی ساعت 9:55 دقیقه محمد جواد ظریف به همراه عراقچی و مجید تخت روانچی وارد جایگاه شدند.
باید به نقش علوم انسانی درحلوفصل مسائل بینالملل توجه کرد
با فاصله کوتاهی محمد فرهادی وزیر علوم نیز در کنار تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان جای گرفت و مراسم که قرار بود ساعت 9 صبح آغاز شود با یک ساعت تاخیر راس ساعت 10 با تلاوت قرآن مجیدو پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد سپس فرهادی وزیر علوم به عنوان سخنران اول مراسم پشت تریبون قرار گرفت و با تشکر از زحمات تیم هستهای کشور گفت: شاید بتوان گفت توافق صورتگرفته بزرگترین سند حقوق بشر در قرن اخیر است.
وی افزود: امروزه شاهد دستاوردهایی در زمینه مذاکرات هستهای هستیم، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی میزبان دولتمردانی هستند که تحت هدایتهای مقام معظم رهبری و مدیریت بیبدیل رئیسجمهور افتخار آفریدند و به جهانیان نشان دادند از طریق دیپلماسی هم میشود حقوق حقه ملت را احیا کرد.
وزیر علوم تأکید کرد: توافق وین پیروزی حق است که نه در میدان نبرد بلکه در دور میز مذاکرات به اثبات رسید.
فرهادی افزود: من در جایگاه وزیر و به نمایندگی از جامعه دانشگاهی و علمی کشور از آقای دکتر ظریف و همکارانش سپاسگزاری میکنم و زحمات آنان را ارج مینهم.
وی خاطرنشان کرد: در راستای مأموریتگرا کردن دانشگاه و کاربردی کردن علوم انسانی از این پس باید به نقش دانشگاهها به ویژه آنهایی که در حوزه علوم انسانی فعالیت میکنند در حل و فصل مسائل اجتماعی، داخلی و بینالمللی اهمیت ویژهای دهیم.
وزیر علوم در پایان اظهار داشت: به همین دلیل است که تأکید وزارت علوم در دوران جدید استفاده بهتر از ظرفیتهای پژوهشی و استفاده از نظرات و دیدگاه اندیشمندان و نخبگان در اتاقهای فکر و حوزههای مختلف سیاسی و فرهنگی است.
پس از وی حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران و محمدمهدی تهرانچی رئیس دانشگاه بهشتی به ترتیب به ایراد سخن در خصوص نقش علوم انسانی در عرصه بین الملل و به طور خاص در روند مذاکرات اخیر پرداختند.
آینده سازی و ارائه نگرش جدید برای آینده وظیفه دانشمند علوم سیاسی است
در ادامه این نشست سجادی رئیس انجمن علوم سیاسی از ظریف خواست تا پشت تریبون قرار گیرد وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تبریک میلاد امام رضا و دهه کرامت اظهار داشت:دانشمندان روابط بینالملل دو وظیفه اساسی و مبنایی را در دنیای کنونی برعهده دارند؛ وظیفه شناخت تحولات بینالمللی و وظیفه ساختن آیندهای مبتنی بر اراده معطوف به صلح پیشرفت و همزیستی نیز برعهده آنها است و نیاز است این دو با هم دنبال شود.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به اینکه تئوریهای مبتنی بر قدرت نتوانسته صلح را به ارمغان آورد، تاکید کرد: نیاز است به قول سهراب چشمهایمان را بشوییم و به دنیا به شیوه دیگری نگاه کنیم و این یکی از دستاوردهای انقلاب است که به ما اجازه داد قالبهای موهوم را بشکنیم و به شکل دیگری نکاه کنیم.
ظریف با اشاره به اینکه وظیفه دانشمند علوم سیاسی آینده سازی و ارائه نگرش جدید برای آینده است، ادامه داد: اکثر کشورهایی که حرفی برای گفتن در نظام بینالملل را دارند، آینده نگری دارند و نیاز داریم در روابط بینالملل و علوم سیاسی به آینده خودمان نگاه کنیم.
سپس هر یک از اساتید حقوق و علوم هسته ای مدعو پشت تریبون قرار گرفتند و وزیر امور خارجه با همان لبخند معروف همیشگی به سخنان آن ها گوش داد و پس از پایان سخنان هر یک آن ها را با اشتیاق فراوان تشویق کرد.
لبخند ظریف قوت قلب و تذکرهای سجادی دلهره آور بود
در این میان کاظم سجادی به عنوان اداره کننده نشست مرتب به سخنرانان به دلیل کمبود وقت تذکر میداد که یکی از اساتید سخنران گفت لبخند جناب وزیر به من قوت قلب می دهد که با آرامش به سخنرانی خود بپردازم و تذکرهای دکتر سجادی مرا گرفتار دلهره می کند این اظهار نظر وی با تشویق سایر اساتید همراه بود. پس ازبیان نقطه نظرات اساتید دانشگاه به انضمام سخنرانی سیروس ناصری عضو اسبق تیم مذاکره کننده کشور و غلامعلی خوش رو نماینده و سفیر ایران در سازمان ملل که ضمن مثبت ارزیابی کردن برجام به عنوان دستاوردی بزرگ ،از ظریف خواستند تا آینده ایران را پس از برجام توصیف کند سپس ظریف دوباره پشت تریبون قرار گرفت و پاره ای از توضیحات را در خصوص ابهامات اساتید دانشگاه بیان کرد.
تنها قادرم انتقادات را پاسخ دهم
سخنران بعدی مراسم عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان بود که سجادی از وی خواست در این نشست قدری متفاوت تر از آنچه در نشست های مختلف گفته است سخنرانی کند و عراقچی نیز به کنایه گفت در این ایام تا حدی از ما انتقاد شده است که احساس می کنم تنها قادرم به انتقادات پاسخ دهم.