به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری کمیته امداد، محمد امید در نشست خبری افزود: حداقل سقف پرداختی آن ۱۵ میلیون تومان و حداکثر وامها برای کارآفرینی ۷۵ میلیون تومان است در صورتی که کارفرما بتواند چهار مددجوی دیگر را مشغول به کار کند ۴۰۰هزار تومان پاداش دریافت می کند.
وی گفت: اشتغال و توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد از مهمترین فعالیتهای این نهاد است.
امید افزود: تولید و اقتصاد و در راس آن اشتغال از مهمترین مسائل کشور هستند و وظیفه امداد نیز درحال حاضر ایجاد مشاغل خرد و خانگی است و وارد مشاغل بزرگ نمیشود و امیدواریم با همکاری دولت و مجلس گامهای بلندتری در حوزه اشتغال، خودکفایی و توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت امداد صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه کار کمیته امداد ایجاد اشتغالهای خرد و کوچک است، افزود: این نهاد در زمینه ایجاد اشتغال چهار مرحله را طی میکند که مرحله نخست آن استعدادیابی مدجویان به وسیله مشاوران شغلی است؛ گام بعدی آموزش است چرا که اگر فرد مهارت شغلی نداشته باشد، دچار مشکل می شود؛ پس از آن ، مرحله تزریق مالی است و مرحله آخر نظارت بر طرحهای اشتغال است.
معاون اشتغال کمیته امداد با اشاره به اینکه هر طرح اشتغال بین دو تا پنج سال مورد نظارت قرار میگیرد، گفت: این نهاد در ادامه حمایت از مددجویان محصولات آنان را به صورت تضمینی خریداری می کند به طوری که سال گذشته ۲۲۰ هزار متر فرش به مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان از مددجویان خریداری شد.
وی تصریح کرد: منبع دوم تامین منابع اشتغال کمیته امداد صندوق اشتغال نیازمندان است که دولت سالیانه از این محل مبلغی را به کمیته امداد میدهد که امسال ۱۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است و تاکنون ۲۰ میلیارد آن تخصیص یافته است.
امید گفت: منبع سوم صندوق توسعه ملی است که ما در آن ۵ درصد سهم ریالی داریم که مبلغ آن حدود ۱۰۰ میلیارد تومان میشود و برای ابلاغ آن منتظر مصوبه شورای عالی اشتغال هستیم.
وی اظهارداشت: منبع چهارم نیز کمک های مردمی است که سال گذشته به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان بوده اما درصدد هستیم تا با ایجاد حساب قرض الحسنه برای مردم بخشی از تسهیلات را نیز از این محل پرداخت کنیم.
امید تصریح کرد: امسال از دو هزار میلیارد تومان منابع بانکی هزار میلیارد آن ابلاغ و ۲۵۰ میلیارد تومان آن وصول شده است و ما امیدواریم بتوانیم ابلاغی خود را تا پایان شهریور به ۱۵۰۰ میلیارد تومان برسانیم.
وی گفت: سال گذشته در همین زمان ۱۹۷ میلیارد تومان وصولی داشتیم و همچنین ۹۶ درصد از منابع بانکی را از بانکها دریافت کردیم و بانک های ملی، ملت و سپه بیشترین تسهیلات را در اختیار مددجویان قرار دادند.
امید در خصوص بازاریابی محصولات تولیدی مددجویان عنوان کرد: در حال حاضر کمیته امداد امام خمینی (ره) به طور مشخص دو محصول فرش و صنایع دستی تولیدی مددجویان را خریداری میکند هرچند خود مددجویان نیز میتوانند تولیدشان را در بازار آزاد به فروش برسانند.
وی خاطرنشان کرد: منابع مالی اشتغال از چهار منبع تامین می شود ، منابع قرض الحسنه بانکها که در قانون برنامه بودجه دو هزار میلیارد اعتبار قرض الحسنه بانکی از ۲۰ بانک تامین می شود که بیشترین رقمها مربوط به بانک ملی و صادرات با ۳۰۰ میلیارد تومان است.
معاون اشتغال کمیته امداد با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۲۷ هزار فرصت شغلی در سال گذشته ایجاد شده است گفت: این رقم با هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار حاصل شد.
امید افزود: در سال جاری پیش بینی میکنیم که ۱۱۰ خانوار از پوشش کمیته امداد خارج شوند، سال گذشته کمیته امداد ۴۵ درصد از اشتغال کوچک کشور را ایجاد کرد و توانست رتبه نخست را در این زمینه بدست آورد، در صورتی که ۵۵ درصد بقیه در ۱۸ دستگاه دیگر ایجاد شده بود.
وی گفت: برای طرحهای اشتغال کشاورزی بازپرداخت وام ها شش ماه یکبار و برای طرح های دامپروری به صورت فصلی صورت میگیرد اما اقساط به طور کلی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه اشتغال های این نهاد در زمینه های مشاغل خرد و کوچک است گفت: بسیاری از مددجویان کمیته امداد در طرحهای خودکفایی و اشتغال موفق بودند به طوری که خانوادههای خودکفا ۴.۵ میلیون راس دام سبک، یک و نیم میلیون راس دام سنگین و همچنین سهم ۱۷درصدی در صنعت حمل و نقل درون شهری و سهم ۳۰ درصدی ازصنعت صیادی و سهم ۱۶ درصدی از صنایع دستی کشور را دارند.
امید ادامه داد: طی چهار سال گذشته چهارهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تحت عنوان منابع بانکی و ۱۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان منابع امدادی در بحث اشتغال مددجویان پرداخت شده است که در مجموع پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان طی این چهار سال هزینه شده و ۶۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد و درنهایت ۴۱۰ هزار نفر از چرخه حمایتی خارج شدهاند.
وی با اشاره به اینکه از جامعه خودکفاشده کمیته امداد ۳۷ درصد زن هستند افزود: در صورتی که این ۳۷درصد را مبنای ۱۰۰درصد در نظر بگیریم ، ۶۰ درصد آنها زنان سرپرست خانوار و ۴۰ درصد دختران خانواده کمیته امداد هستند.
وی با بیان اینکه معیار خودکفایی برای خانوادههای کمیته امداد درآمد ماهانه ۸۰۰ هزار تومان برای هر فرد است، گفت: کمیته امداد میانگین درآمد یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را برای یک خانواده دو تا سه نفره در نظر گرفته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: طبق آمار وزارت کار، ۴۵ درصد از اشتغالهای کوچک در سال گذشته به وسیله امداد ایجاد شده و ۵۵ درصد مابقی آن از سوی ۱۸ دستگاه ایجاد شده که این آمار نشاندهنده موفقیت امداد در بحث اشتغال است.
امید با بیان اینکه مددجویان باید شرایط روحی و وضعیت اقتصادی برای خودکفایی را داشته باشند گفت: بسیاری از مراجعان امداد به ویژه زنان درخواست دریافت مستمری از این نهاد را ندارند بلکه خواستار دریافت تسهیلات برای توانمند و خودکفا شدن هستند و همین موضوع باعث شده میانگین اشتغالزایی برای زنان در کمیته امداد بیشتر از مردان باشد.
وی خاطرنشان کرد: کمیته امداد برای خانوادههای خودکفا کارتی تحت عنوان کارت همت صادرمی کند که پشتیبانی، حمایت، پرداخت وام و تسهیلات برای آنها ادامه دارد و فقط کمکهای بلاعوض و مستمری آنها قطع میشود.
امید گفت: سال گذشته صد هزار خانواده تحت پوشش امداد خودکفا شدند که از این تعداد حدود سه درصد درخواست بازگشت به پوشش حمایتی را داشتند که بیشتر به دلایل مختلف از جمله تصادف و بلایای طبیعی است.
وی ادامه داد: طی چهار سال گذشته در بحث اشتغالهای کوچک، کمیته امداد توانسته است مقام نخست را کسب کند، ضمن اینکه در این چهار سال نیز بیشترین تسهیلات را از بانکهای عامل در بحث اشتغال دریافت کرده به طوری که حدود ۹۶ درصد وصولی داشته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد افزود: امسال ۱۲۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد و در پایان جشن خودکفایی ۱۱۰ هزار خانواده استقلالیافته و خودکفاشده برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طرحهای اشتغال در کمیته امداد بیمه هستند، گفت: از طرحهای فعال حق بیمه کارکنان ۲۵۰ طرح را کمیته امداد تقبل میکند و ۱۲۰ هزار طرح را نیز خود مددجویان پرداخت می کنند به طوری که سال گذشته هزار و ۱۰۰ خانواده از طریق بیمه تامین اجتماعی، مستمری بگیراین سازمان شده اند.
امید با اشاره به اینکه آموزش رکن کار کمیته امداد است افزود: سال گذشته ۳۸۰ مورد آموزش صورت گرفته که تضمین کننده اشتغال است ضمن اینکه تلاش میشود تا آموزشها بازار کار داشته باشند.
وی در خصوص معوقاتی که در بازپرداخت وامهای مددجویی وجود دارد خاطر نشان کرد: بیشترین معوقات طی چهار سال گذشته زیر پنج درصد است ضمن اینکه زنان سرپرست خانوار در استانها که هیچ گونه ضامنی ندارند میتوانند از ضمانت کمیته امداد بهره مند شوند به طوری که تاکنون ۱۰ هزار مورد اجازه ضمانت از طریق کمیته امداد در کل کشور داده شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد همچنین از تنظیم سند راهبردی اشتغال کمیته امداد که با سازمان ملل متحد تنظیم شده است خبر داد و گفت: این سند تائید شده و قرار است الگوی اشتغال کمیته امداد برای کشورهای درحال توسعه با شرایط مشابه کشورما به کار گرفته شود.