به گزارش«خبرگزاری دانشجو»؛ عیسی کلانتری که برای حضور در چهاردهمین کنگره علوم خاک ایران به دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان آمده بود؛ با اشاره به میزان برداشت فروان آب از سفرههای آب زیر زمینی گفت: ۸۸ میلیارد متر مکعب آب از ۹۶ میلیارد متر مکعب برداشت شده از سفرههای آبهای زیرزمینی در بخش کشاورزی به مصرف میرسد.
وی ادامه داد: از بتوانیم ۴۳ میلیارد متر مکعب را در بخش کشاورزی مصرف کنیم بهره وری را دو برابر کرده ایم.
دبیرکل خانه کشاورز ایران با اشاره به استاندارهای بین الملل در رابطه با عدم برداشت بیش از ۴۰ درصد از سفرههای آب زیر زمینی؛ گفت: ما در ایران ۴۱ میلیارد متر مکعب اضافه برداشت آب از سفرههای زیر زمینی داریم.
کلانتری به نقش انجمنهای علمی در کشور اشاره کرد و افزود: انجمنهای علمی کشور از هر صنف و گروهی نقش اساسی را ایفا میکنند و در راستای حفظ منابع مالی و ملی کشور هدفمند باشند.
وی تصریح کرد: هنوز خودکفا نشدهایم و دلیل آن هم اشتباهات در سیاستهای کلان است.
مشاور رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسئولان کشور باید به انجمنهای علمی کمک کنند؛ افزود: انجمنها باید مقاوم باشند و حرف علمی بزنند.
کلانتری بیان داشت: وقتی که درآمدهای نفتی کشور همانند دوره قاجاریه هزینه میشود؛ کسانی که متوجه میشوند باید اعتراض کنند؛ زمانی که آب و خاک کشور به حراج گذاشته میشود انجمنهای علمی باید در مقابل این سیاست های غلط ایستادگی کنند.
وی با تاکید بر اینکه ایران توسعه کشت آبی ندارد، گفت: در ایران باید از سطح زیر کشت آبی کاسته شود.
مشاور رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران توان تولید سالانه ۷. ۵ میلیون تن شیر را ندارد، چون باید برای تولید این میزان شیر، آب و علوفه به میزان لازم وجود ندارد.
کلانتری افزود: گاوی که بخواهد روزانه ۳۰ کیلوگرم شیر دهد باید ۱۸ کیلوگرم علوفه بخورد؛ اما این میزان وجود ندارد و میزان تولید شیر کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه در ایران قیمت مواد غذایی ۵۰ درصد بیشتر از دنیاست، تصریح کرد: انجمنها باید در این راستا برنامه داشته باشند.