به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در کنفرانس مطبوعاتی که صبح امروز با حضور همتای برزیلی خود در ساختمان مرکزی وزارت خارجه برگزار کرد در خصوص دعوت اشتان مایر، وزیر خارجه آلمان از جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل مسئله سوریه گفت: ایران همواره برای حضور در یک فعالیت جدی در راستای مبارزه با افراط آمادگی داشته است و اصرار ما همواره بر این مهم بوده است که جامعه بین المللی در این زمینه وارد عمل شود که متاسفانه سیاست های دو گانه برخی از کشورها مانع از عمل جدی در این خصوص شده و حتی برخی از این سیاست ها به افراطی گری در منطقه دامن زده است و در تلاش برای مبارزه با خشونت، تروریست و افراطی گری مانع ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: امروز اروپا در مرزهای خود با حجم گسترده ای از پناهندگانی مواجه است که به واسطه عملکرد داعش کشور خود را ترک و به کشورهای دیگر پناه بردند و به این واسطه اروپا مشکل این منطقه را به خوبی لمس می کند.
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه در شرایط پیش آمده مردم نقشی نداشتند ادامه داد: بنابراین جمهوری اسلامی در هر تلاش جدی بین المللی برای پایان دادن به بحران یمن، لیبی، سوریه که به خاطر افراطی گری منطقه را تهدید می کند مشارکت و همکاری جدی دارد.
اقدام نظامی بحران سوریه را پایان نخواهد داد
در ادامه وزیر امور خارجه برزیل در خصوص برنامه های کشورش برای مبارزه با تروریست اظهار داشت: ما از هر برنامه بین المللی برای مبارزه با پدیده تروریست استقبال می کنیم و اگر بخواهم در این خصوص به طور مصداقی به موردی اشاره کنم در خصوص سوریه معتقد نیستیم که اقدام نظامی باعث پایان دادن بحران سوریه می شود بلکه به دیپلماسی و گفتگو معتقدیم.
وی با تاکید بر اینکه مبارزه با تروریست بخشی از سیاست برزیل است تصریح کرد: ما از تمامی تلاش ها در زمینه یافتن یک راه حل مسالمت آمیز در این خصوص استقبال می کنیم.
در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی ظریف در خصوص پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص مبارزه با تروریست گفت: پیشنهاد دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر مبارزه با خشونت و افراطی گری که در دو سال پیش عنوان شد بر پایه پیش بینی شرایط امروز منطقه و جهان بود لذا جمهوری اسلامی در این زمینه همواره پیشگام بوده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به نقش کشورهای همسایه در این خصوص یادآور شد: در زمینه مسائل منطقه ای جمهوری اسلامی همواره به همسایگان خود پیشنهاد داده است تا باب گفتگو را در این جهت گشاده و یک جبهه مشترک را تشکیل دهیم زیرا معتقدیم افراطی گری برای کشورهای منطقه تهدید است و بهتر است کشورهای همسایه به جای آنکه به منافع کوتاه مدت و زودگذر خود فکر کند به آینده مردم کشورهای خود فکر کرده و بر مبنای آن همکاری گسترده ای را با یکدیگر داشته باشند.
وی اضافه کرد: در این راستا جمهوری اسلامی همواره آماده است با همسایگان خود روابط رو به رشدی داشته باشد.
در ادامه این نشست ویرا، وزیر خارجه برزیل در خصوص اقدامات کشورش برای حل بحران های منطقه خاورمیانه اظهار داشت: برزیل خواستار مذاکرات برای مقابله با مشکلات ایجاد شده در سوریه است و ما به دنبال راه حل دیپلماتیک در این مسیر هستیم.
وزیر امور خارجه برزیل با تاکید بر اینکه کشورش تمام تحولات سوریه را به طور منظم رصد می کند تصریح کرد: رصد این تحولات نه تنها به دلیل مشکلات ایجاد شده برای مردم سوریه و منطقه است بلکه به دلیل آن است که برزیل شهروندان سوری زیادی دارد که برای ما اهمیت ویژه ای دارند. چهار میلیون برزیلی در حال حاضر در کشور زندگی می کنند که اجداد آنها سوری بودند و در توسعه و پیشرفت کشور ما مساعدت های فراوانی داشتند.
مردم سوریه از حمایت برزیل برخوردارند
وی تاکید کرد: مردم سوریه از حمایت برزیل برخوردارند و ما به دنبال یافتن یک راه حل مسالمت آمیز برای حل بحران سوریه هستیم.
ویرا در ادامه با اشاره به روابط خوب دیپلماتیک ایران و برزیل اظهار داشت: سطح روابط دو جانبه هر دو کشور عالی است و ما امروز تصمیم گرفتیم به این روابط تعمیق بیشتری ببخشیم.
وی تصریح کرد: روابط ایران و برزیل نه تنها در زمینه اقتصادی بلکه در سایر حوزه ها مورد بررسی قرار گرفت و به این نتیجه رسیدیم که امکانات مناسبی برای ارتقای روابط دو کشور وجود دارد که در چند سال گذشته مسکون مانده بود و با تحولات اخیر اطمینان داریم که این روابط ارتقا پیدا خواهد کرد.
جمهوری اسلامی دولت آمریکا را مسئول اجرای برجام می داند/مسائل پیش آمده در کنگره آمریکا تاثیری بر مسئولیت ایالات متحده و رئیس جمهور این کشور در اجرای برجام ندارد
براساس این گزارش ظریف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در چند روز اخیر شاهد تحولاتی در ایالات متحده در خصوص برجام بودیم از جمله آنکه برجام در کنگره آمریکا رای نیاورد و تحریم های جدیدی ضد ایرانی نیز علیه جمهوری اسلامی وضع شد گفت: در خصوص تصمیمات ایالات متحده جمهوری اسلامی بارها عنوان کرده است که دولت آمریکا را مسئول اجرای برجام می داند و هر گونه اقدام خلاف برجام در کنگره باید توسط دولت آمریکا متوقف شود و در غیر این صورت نقض برجام صورت گرفته است البته این عمل پس از اجرایی شدن برجام لازم الاجراست.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به دشمنی های موجود در منطقه ادامه داد: به هر حال گروهی در منطقه ما به ویژه رژیم صهیونیستی و گروهی جنگ طلب در آمریکا با هر توافقی مخالف بودند چون منافع خود را در تنش جستجو می کردند اما علی رغم سرمایه گذاری وسیع، این گروه به اهداف خود دست نیافتند.
وی تاکید کرد: این موضوعات و مسائل پیش آمده در کنگره آمریکا از دید ما تاثیری بر مسئولیت ایالات متحده و شخص رئیس جمهور آمریکا برای اجرای برجام ندارد و این دولت و دولت های بعدی که در آمریکا بر مسند امور قرار می گیرند موظفند در صورت اجرایی شدن برجام آن را عملی کنند و هر گونه نقضی در اجرای آن قابل توجیه نیست.
در پایان این کنفرانس مطبوعاتی وزیر امور خارجه برزیل ضمن ابراز خرسندی مجدد از حضور در ایران تاکید کرد: روابط ایران و برزیل تنها محدود به مسائل تجاری و اقتصادی نمی شود و در زمینه سرمایه گذاری نیز گزینه های فراوانی پیش روی ماست و تحرک هر دو دولت ایران و برزیل حاکی از آن است که ما برای بهبود و تعمیق روابط دو جانبه برنامه ریزی گسترده ای داریم.