به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از راشاتودی، بانک مرکزی چین به تازگی بخش نظام پرداخت ارزی یوآن را برای ایجاد بستر مناسبتر برای استفاده از یوآن در مبادلات بین المللی افتتاح کرده است.
این اقدام دولت چین با هدف بین المللی کردن یوآن در مبادلات تجاری و به چالش کشیدن سلطه دلار در بازار جهانی انجام شده است.
بنا به گفته هلن وونگ، معاون بخش چین بانک HSBC، تأسیس نظام پرداخت بین المللی یوآن قدمی بسیار مهم در راستای بین المللی کردن یوآن در بازارهای جهانی است و می تواند به استفاده کنندگان از این ارز در سراسر جهان امکان استفاده از زیر ساخت واحدی را بدهد تا بتوانند از یک نظام مستقل بهره ببرند.
نظام پرداخت بین المللی یوآن پرداخت های برون مرزی، سرمایه گذاری های مستقیم، تأمین مالی به یوآن و پرداختهای شخصی را برای استفاده کنندگان فراهم خواهد کرد.
نکته بسیار جالب اینست که اولین مبادله صورت گرفته با استفاده از این نظام پرداخت توسط بانک استاندارد چارترد انجام شده است.
تا کنون 19 بانک از جمله هفت شعبه بانک های خارجی در چین مجوز استفاده از این نظام پرداخت را دریافت کرده اند.
از جمله بانک های خارجی مجاز برای اجرای این پرداخت می توان به سی تی، دویچه بانک آلمان، HSBC و ANZ اشاره کرد.
پیشتر مبادلات ارزی به یوآن از طریق برخی بانک ها در سنگاپور، هنگ کنگ و لندن صورت می گرفت.
این روش پیشین بسیار پرهزینه و زمان بر بوده است و پیش بینی می شود راه اندازی نظام پرداخت بین المللی یوآن بتواند در زمان و هزینه مبادلات ارزی این نوع ارز به میزان قابل توجهی صرفه جویی کند.
چین در حال کاهش وابستگی خود به دلار و همچنین نظام پرداخت بین المللی موسوم به "سوئیفت" است.
این کشور مدت هاست که در تلاش است تا استفاده از یوآن را در مبادلات بین المللی گسترش دهد به گونه ای که یوآن چین در ماه آگوست با پشت سر گذاشتن ین ژاپن به چهارمین ارز پر کاربرد در جهان تبدیل شد.
یوآن در حال حاضر توسط 100 کشور در مبادلات بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد.
با هدف تثبیت موقعیت یوآن در بازار جهانی، چین در تلاش است تا این ارز را در سبد حق برداشت مخصوص صندوق بین المللی پول در کنار دلار، ین،پوند و یورو جای دهد.