به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سان جیانگو، جانشین رئیس ستاد کل ارتش آزادیبخش خلق چین به تهران سفر کرده است.
همزمان با سفر دریاسالار ارشد چین به تهران، پکن اعلام کرد در پی همکاری دفاعی نزدیکتر با ایران است.
سان جیانگو، جانشین رئیس ستاد کل ارتش آزادیبخش خلق چین و دریاسالار ارشد این کشور روز پنجشنبه پس از دیدار با حسین دهقان، وزیر دفاع ایران در تهران گفت پکن در پی تعمیق روابط نظامی با تهران است.
وزارت دفاع چین در بیانیهای با اشاره به این دیدار اعلام کرد چین توجه زیادی به توسعه روابط با ایران دارد.
در این بیانیه آمده است هدف از سفر هیأت چینی به تهران ترویج دوستی، تعمیق همکاری و تبادل نظر با ایران درباره روابط نظامی دو جانبه و نگرانیهای طرفین است.
سان جیانگو همچنین گفت این سفر «حفاظت از صلح و ثبات بین المللی و منطقهای را ترویج خواهد کرد.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، این درياسالار ارشد چین همچنین ضمن تاکید بر لزوم اجرای هرچه سريعتر توافقات دفاعی – نظامی ميان تهران و پکن افزود چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران از توافق هستهای با تهران خرسند است.
وي با اشاره به تجاوز عربستان به يمن افزود: «ما در يمن با هرگونه سلطه جويی، به كارگيری معیارهای چندگانه و مخالفت با خواست مردم اين كشور كه از سوی برخی قدرتها اعمال میشود به شدت مخالفيم.»
وزیر دفاع ایران نیز در دیدار سان جیانگو گفت بايد با ايجاد ائتلافهای قدرتمند منطقهای، جلوی نفوذ امريكا و بحران های ناشی از اين نفوذ را گرفت.
سردار دهقان با اشاره به اراده سياسی مقامات ايران و چين برای ايجاد روابطی پويا و فعال ميان دو کشور ابراز اميدواری كرد توسعه روابط دفاعی ميان تهران و پکن، تحكيم ثبات و امنيت بيشتر در دو سوی قاره پهناور آسيا را رقم زند.
سردار دهقان افزود: «امريكا در كشورهای عراق و افغانستان مداخله كرد؛ اين دو كشور را به اشغال خود درآورد و سپس به مردم وعده رفاه و امنيت داد، ليكن نتيجه اين حضور اشغالگرانه را در تقويت و جنگ آفرينی جريانهای تروريستی میبينيم.»
وزیر دفاع ایران ضمن محکوم کردن تجاوز عربستان و امريكا به يمن گفت: «تمام تلاشهای آنان در مقابله با مقاومت و اراده پولادين مردم يمن به بن بست رسيده است.»
دهقان با تائید اقدام روسیه در تهاجم علیه تروریسم در سوریه ابراز امیدواری کرد اقدامات مثبت روسیه منجر به تغییرات اساسی در صحنه نبرد علیه تروریسم شود.
سردار دهقان با اشاره به اينكه همكاریهای ايران و چين در تمامی زمينهها از جمله در بخشهای دفاعی وارد مرحله جديدی شده است؛ ابراز اميدواری كرد همكاریهای دو كشور تا سطوح راهبردی گسترش يابد.
چین و ایران مناسبات دیپلماتیک، اقتصادی، تجاری و انرژی نزدیکی دارند. پکن همچنین نقشی فعال در مذاکرات هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی ایفا کرد که به توافق هستهای 23 تیر با تهران منجر شد.
در سال گذشته، برای اولین بار دو کشتی جنگی چینی در بندر عباس واقع در جنوب ایران لنگر انداختند تا در یک رزمایش دریایی مشترک در خلیج فارس شرکت کنند و یک دریاسالار ایرانی نیز از زیردریایی و کشتیهای جنگی چین بازدید کرد.