به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته مدیر شبکه پیامرسان تلگرام از موضوعی عجیب پرده برداشت و در ارتباط با دلایل کندی تلگرام برای کاربران ایرانی این موضوع را به سلیقه مسئولان حوزه ارتباطات ایران ربط داد و عنوان کرد: به دلیل اینکه برخی اطلاعات کاربران ایرانی را در اختیار آنها نگذاشتهایم، وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت ترافیک این اپلیکیشن را در ایران پایین آورده اند و برخی کاربران با مشکل مواجه شدهاند.
این اظهارات صریح سریعا واکنش مسئولان اجرایی ایران را برانگیخت و محمود واعظی در قامت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با این اظهارات از سوی مدیر تلگرام گفت: ایمیلهایی بین همکاران ما و شبکه تلگرام رد و بدل شده و از آنها خواسته شد تا بعضی از کانالهایی را که دارای مباحث غیراخلاقی هستند ببندند که این کار انجام شد، اما دو هفته پیش دوباره این کانالها را باز کردند و اگر این شرایط ادامه پیدا کند ما ناچاریم تصمیم کارگروه را اجرا کنیم.
وزیر ارتباطات افزود: اختلال چند روزه تلگرام به دلیل اختلال در کانالهای ارتباطی بوده و ربطی به فیلتر شدن ندارد.
وی ادامه داد: در دو هفته گذشته سه تا از کانالهایی که ما را به دنیا وصل میکنند شامل کانال موجود در خاک ترکیه، بابالمندب و خلیج فارس دچار مشکل شده و همه سایتهایی که مسیرشان از این کانالها میگذشت، دچار اختلال شده بود و تلگرام تصور کرده بود که این اختلال مربوط به شبکه خودش است.
او با اشاره به سیاستهای دولت در برخورد با شبکههای اجتماعی گفت: سیاست دولت این است که هیچ یک از شبکههای اجتماعی که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند فیلتر نمیشوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بحث فیلترینگ را خارج از محدوده اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و افزود: کارگروهی تشکیل میشود که مصادیق مربوط به بحث فیلترشدن در آن به تصمیم گذاشته میشود و از طرف این کارگروه اگر سایتی غیراخلاقی و یا دارای تصاویر یا فیلمهای مستجهن باشد فیلتر میشود و وزارت ارتباطات تنها کارهای فنی آن را برعهده میگیرد.
وی با بیان اینکه اساس کار دولت براساس اعتماد به مردم است، خاطر نشان کرد: در این دو سال من مدافع حریم خصوصی مردم بودم. مردم نیز باید بدانند دولت حریم خصوصی آنها را حفظ میکند، اما ما همیشه به آنها گفتیم اطلاعاتی را منتشر کنند که برایشان مشکل ایجاد نکند، زیرا سرورهای این نرمافزارها در ایران نیست.
علاوه بر این اظهارات در باب اظهارات مدیر تلگرام، وزیر ارتباطات گفت: زمانیکه ارتباط اینترنتی ما قطع شد، مدیران تلگرام احساس کردند تلگرام در ایران فیلتر شده است برهمین اساس چنین موضوعاتی را منتشر کردند اما مسائل اصلی آن بود که ما به این شرکت اعلام کرده بودیم، صفحات غیراخلاقی و مستهجن را در ایران مسدود کند.
با این حال در آپدیت جدید این پیامرسان موبایلی (3.2.5) که انتظار میرفت با اتفاقاتی که افتاده مطابق میل کابران ایرانی که بیشترین کاربران تلگرام هستند، باشد اما شاهد اضافه شدن ایموجیهایی (شکلک) با رسالت تبلیغ همجنسگرایی هستیم که تصویر آن به شرح زیر است:
منبع: تسنیم