به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، محمد حسین قدیری ابیانه شب گذشته در مناظره با مطهرنیا در دانشگاه بیرجند با بیان اینکه جهان در حال عبور از تک قطبی به چند قطبی است، گفت: امروز آمریکا هم در حال افول است، بنابراین تک ابر قدرتی خود را حفظ کند.
وی با بیان اینکه هدف آمریکا تصاحب منابع انرژی در منطقه است و اگر این کار را نکند افول میکند، افزود: منابع نفت ایران برای آمریکا کفایت نمیکند، آنها می خواهند کل خاورمیانه را به اشتغال در بیاورند و آمریکا منافع نامشروعی را در منطقه ما طرح ریزی کرده است که با منافع مشروع ما در تضاد است.
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه برخی میخواهند دزدی کنند و برخی دیگر می خواهند جلوی دزدی را بگیرند، گفت: بابک زنجانی اصولگرا نبود؛ بلکه یک اصلاح طلب افراطی بود.
قدیری ابیانه با اشاره به اینکه ما جایی که منافع است مذاکره میکنیم، افزود: ما با هر کشوری مذاکره کنیم یک سری مضرات دارد یک سری منافع، بنابراین باید ببینیم کدام بیشتر است و در ارتباط با آمریکا قطعا مضرات آن بیشتر است و اگر روزی به این نتیجه برسیم که مذاکره با آمریکا منافع بیشتری دارد؛ مذاکره میکنیم.
وی با بیان اینکه دانشجویان چینی می گویند تا جایی که توان داری درس بخوان؛ اما دانشجویان ایران می گویند تا جایی درس بخوان که آن واحد درسی را بگذرانی یعنی پشتکار خوبی ندارم و تلاش نمیکنیم، گفت: الان صاحبان سرمایه افراد صاحب فکر دارند و دنیا دنیایی نیست که چیزی مطابق میل مردم بسازند؛ بلکه چیزی را می سازند بعد میل مردم را به آن تغییر می دهند.
کسانی که از آمریکاییها میترسند ایمانشان ضعیف است
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کسانی که از آمریکایی ها می ترسند ایمانشان ضعیف است، افزود: اگر ما حزب الله را حمایت نمیکردیم و برای جنگهای سوریه خرج نمی کردیم؛ اکنون داعش داخل خاک ایران بود.
قدیری ابیانه با بیان اینکه آمریکا اگر مراکز هستهای ایران را بزند خودش 100 مرکز هسته ای دارد که ایران آنها را در پاسخ خواهد زد، افزود: اگر مشکلی در کشور است نباید علنا بگوییم؛ روحانی میگوید سانتریفیوژها بچرخد چرخ کارخانهها هم بچرخد در صوررتی که نباید این حرفها گفته شود نباید بگوییم آب خوردن ما به مذاکرات بستگی دارد.
وی با بیان اینکه اگر ما با آنها مذاکره کنیم، بخندیم و دست بدهیم؛ آنها هرگز دوستی با ما را قبول نمیکنند، گفت: در زمان انقلاب سفارت آمریکا بزرگتری سفارت ایران بود؛ زیرا آنها گفته بودند ما به دنبال جبران گذشته هستیم؛ اما وقتی که این سفارت تسخیر شد مشخص شد در حال جاسوسی بوده اند و به دنبال کودتا و قومیت گرایی و نفوذ در ایران بودند. هر کاری کردند تا ایران را تجزیه کند حال سوال اینجاست آیا برقراری رابطه باعث کنار گذاشتن خصومتها میشود؟ اصلا این طور نیست. مگر روسیه و آمریکا رابطه نداشتند؛ اما حالا با هم درگیرند؛ یا کویت در زمان جنگ ایران و عراق چه مقدار به عراق کمک کرد آیا این مانعی برای حمله عراق به کویت شد؟ به طور کلی اگر دزدی در نقش دوست به خانه میآید همه جای خانه را یاد میگردد و میفهمد که چه باید بدزدد و چگونه بدزد.
این استاد دانشگاه گفت: روحانی میگوید منطق ما در مذاکرات پیروز شد؛ در صورتی که در آن جا اصلا بحث منطق نیست ،بحث زور است، اگر ما ۱۹ هزار سانتریفیوژ نداشتیم و این توانایی را در ما نمیدیدند که در زمان کوتاه به 100هزار سانتریفیوژ برسانیم و اگر اورانیوم نداشتیم، اگر جزو چهار کشور موشکی دنیا نبودیم؛ آنها اصلا با ما مذاکره نمیکردند. در اینجا ما از موضع قدرت حرکت کردیم.
قدیری ابیانه افزود: یکی از تلاشهایی که دشمن میکند این است که میخواهد ذهن جوانان ما را درگیر کند، به عنوان نمونه میگویند حضور ایران در سوریه به خاطر اجرای برجام است؛ در حالی که اینطور نیست همه کشورهای همسایه سوریه تلاش کردند تا بشار اسد را برکنار کنند و سوریه را براندازند؛ اما ایران از سوریه دفاع کرد یا عقب نشینی صدام به خاطر وزیر امور خارجه ما نبود؛ بلکه به خاطر تلاشها و پیروزیهایی بود که مردم در جنگ بدست آوردند.
وی با بیان اینکه روحانی گافهای بزرگی داده است، گفت: روحانی گفته آب خوردن ما هم به مذاکرات وابسته است یا گفت اگر برجام اتفاق بیفتد وضعیت اقتصادی دگرگون میشود و همچنین میگویند ما جلوی جنگ را گرفتیم، در صورتی که خودشان گفته اند اگر ما با ایران وارد جنگ شویم تمام ناوهای آمریکا در منطقه نابود میشود.
این استاد دانشگاه گفت: در مذاکرات به جای اینکه ما در دل آنها رعب بیندازیم آن ها در دل ما رعب انداخته اند، در جایی ظریف میگوید یک بمب آنها همه چیز را نابود میکند این نشان از رعب ندارد؟ در صورتی که مقام معظم رهبری فرمودند اینها را ببرید از مناطق و دستاوردهای نظامی بازدید کنند تا اینگونه حرفها نزنند.