به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از سازمان امور اراضی کشور، جلسه کمیته تخصصی کارگروه فراقوهای مبارزه با زمینخواری امروز با دستور کار بررسی تخلفات انجام شده در قالب احداث باغشهرها در استانهای فارس و زنجان و تصمیمگیری در مورد مقابله با این تخلفات در سازمان امور اراضی کشور برگزار شد.
در این جلسه وضعیت اراضی ملی و دولتی و تخلفات و تصرفات جزیره قشم و همچنین تغییر کاربری غیرمجاز تحت عنوان باغشهرها در استان زنجان و بررسی تصرفات اراضی ملی و دولتی و تغییر کاربری غیرمجاز باغشهرهای استان فارس از قبیل فلاحت در فراغت مؤسسه عمران ارمغان شهرک امیرالمؤمنین و شهرک امام حسین مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین روسای سازمان جهاد کشاورزی استانهای فارس و زنجان به همراه مدیران امور اراضی دو استان و مدیر کل دفتر فنی استانداری دو استان حضور داشتند و به ارائه گزارش درباره چگونگی برخورد با تخلفاتی که طی یک دهه گذشته در قالب احداث باغشهر در این استانها اتفاق افتاده است، پرداختند.
در حاشیه این جلسه، رئیس سازمان امور اراضی کشور در جمع خبرنگاران گفت: 40 هزار هکتار از اراضی شناساییشده و ارجاعشده به محاکم قضایی در پرونده زمینخواری با دستور قوه قضاییه خلع مالکیت شده که این مقدار از فسخ مالکیتها مربوط به زمینخواریهای صورتگرفته از ابتدای انقلاب اسلامی تا دو سال گذشته بوده است.
افشار افزود: امسال از ابتدا تاکنون 11 هزار مورد تخلف تغییر کاربری ثبت شده است که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری یافته است.
وی تصریح کرد: در سال 92، تعداد تخلفات شناساییشده 10 هزار مورد و در سال 93، 15 هزار مورد بوده و تعداد شناساییها در ششماهه سال 94 تاکنون از 11 هزار مورد فراتر رفته است.
افشار بیان داشت: تخلفات شناساییشده از آن رو افزایش یافته است که طی هشت سال قبل برخوردی با تخلفات زمینخواری صورت نمیگرفت و تنها 20 تا 30 درصد از تخلفات شناسایی و به دستگاههای قضایی اعلام شده است.
وی افزود: با استقرار گشتهای حفاظت از اراضی کشاورزی، تعداد تخلفات شناساییشده طی دو سال گذشته به 60 درصد افزایش پیدا کرده است که پس از شناسایی، برخوردهای قضایی با آنها و بازپسگیری نیز صورت گرفته است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور همچنین گفت: در دو سال گذشته، شناسایی موارد تخلف 200 درصد افزایش پیدا کرده است و برخورد قانونی و قلع و قمع مالکیت، 400 درصد افزایش یافته است.
افشار یادآور شد: دستگاه قضایی تا زمانی که سازمان امور اراضی برای بازپسگیری آنها اقدام و صورتوضعیت ارائه نکند، کاری انجام نخواهد داد.
وی افزود: با پیگیریهای صورتگرفته در دو سال گذشته پدیده شاندیز، پردیسبان، موج خروشان و باغ فلاحت شناسایی و به محاکم قضایی معرفی شده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با تشکیل کارگروه فراقوهای برخورد با زمینخواری که پس از تأکیدات مقام معظم رهبری و دستور رئیس جمهوری تشکیل شده است، پروژههای بزرگ زمینخواری شناسایی و به شکل شفاف در اختیار رسانهها قرار داده شد.
افشار افزود: شناسایی با زمینخواریهای صورتگرفته در اطراف طالقان نیز در دستور کار قرار گرفته و سازمان امور اراضی برای بازپسگیری اراضی مذکور نیز اقدام کرده است.
وی تصریح کرد: در صورت محرز شدن تخلفات مسئولان از جمله شهرداران، آنان را نیز بدون هیچگونه چشمپوشی به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور در ادامه گفت: در زمینه برخورد با مسئولان متخلف، تاکنون سازمان امور اراضی 200 شهردار، دهیار و مسئول دستگاههای متخلف را به دادگاه معرفی کرده است.
افشار ادامه داد: صدور مجوزهای زمینخواری توسط دستگاههای اجرایی ثبت میشود و هرگونه دستور تغییر کاربری که کمک به زمینخواری کند، شناسایی و به محاکم قضایی ارجاع شده است.
وی تصریح کرد: تخلفات جدید در حوزه زمینخواری تا 70 درصد کاهش پیدا کرده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اجرایی شدن کاداستر اراضی کشاورزی و فعالیت 300 گروه گشت حفظ کاربری اراضی کشاورزی گفت: با فعالیت و آغاز به کار گشتهای سیار و توسعه پروژه کاداستر، از 4.5 میلیون هکتار اراضی طی یک سال گذشته عکس هوایی تهیه شده است و انتظار میرود تا پایان سال 95، کل 15 میلیون هکتار زمین کشاورزی تحت پوشش طرح کاداستر قرار گیرد.
افشار با اشاره به بازپسگیری چهار میلیون هکتار زمین طی سال 93 و بیش از 1.5 میلیون هکتار در سال 94 افزود: 40 هزار هکتار از اراضی واگذار شده به دلیل اجرا نشدن طرحهای مورد نظر، خلع مالکیت شده است.
وی همچنین گفت: واگذاری این مقدار از اراضی که بازپسگیری شده است، به اوایل انقلاب تا دو سال گذشته باز میگردد که تکتک و موضوع به موضوع چه در حوزه واگذاریهای هیئتهای هفتنفره و طرح طوبی یا سایر طرحها، بررسی شده است، تا اگر تخلفی در آنها صورت گرفته با آنها برخورد شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور درباره زمینخواریهای قشم افزود: زمینخواریهای صورتگرفته در قشم، در جلسه آینده کارگروه برخورد با زمینخواری در دو سطح ملی و دولتی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
افشار ادامه داد: واگذاریها به وزارت جهاد کشاورزی یا هر سازمان یا ارگان دیگری، پیگیری میشود و چگونگی واگذاری و مراحل رسیدگی به زمینخواریهای صورتگرفته طی گزارشی به اطلاع معاون اول رئیس جمهوری و همچنین رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی خواهد رسید.
وی تصریح کرد: رسیدگی به تخلفات گردنه حیران در دستور کار کارگروه و سازمان امور اراضی قرار گرفته و بر اساس بررسیهای صورتگرفته، تاکنون 350 مورد ساخت و ساز که حدود 100 مورد آن غیرمجاز بوده است، شناسایی شده است.
افشار یادآور شد: برای 25 مورد حکم خلع مالکیت گرفته شده است و همه موارد تخلف صورتگرفته چه در حوزه طرح هادی و چه در سایر طرحها مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور در ادامه گفت: طی نامهای که رئیس دانشگاه آزاد به این سازمان نوشته است، این دانشگاه خواستار بررسی وضعیت زمینهای تحت مالکیت خود شده است.
افشار افزود: تعیین تکلیف همه اراضی متعلق به دانشگاه آزاد در سراسر کشور در کارگروه ویژهای در سازمان امور اراضی بررسی میشود.
افشار با اشاره به پروندههای صداوسیما و اینکه همه زمینهای واگذارشده به صداوسیما برای راهاندازی ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی در شهرهای مختلف بوده است گفت: بهجز پرونده قو، تاکنون مورد زمینخواری یا تخلفی از سوی صداوسیما دیده نشده است.
در این نشست پالیزدار مشاور معاون اول رئیس جمهور و رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، افشار رئیس سازمان امور اراضی کشور و نمایندگان وزارتخانهها و نهادهای عضو از جمله وزارتخانههای کشور، راه و شهرسازی، نیرو و اطلاعات، قوه قضاییه، بنیاد مسکن، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بازرسی، اوقاف حضور داشتند.