به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از آسوشیتدپرس رئیس سازمان صندوق بینالمللی پول به کشورهای عرب منطقه خلیج فارس هشدار داد تا هر چه زودتر اصلاحات مالی را اجرا و خود را با شرایط درآمد پایین قیمت نفت سازگار کنند.
لاگارد رئیس صندوق بینالمللی پول به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد که احتمالاً قیمت انرژی جهانی برای سالها پایین خواهد ماند، بنابراین ضروری است تا این کشورها برای شرایط جدید آماده شوند.
لاگارد که در دوحه پایتخت قطر صحبت میکرد بعد از دیدار با وزرا و مقامات 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، اعلام کرد: این کشورها دیگر نباید به درآمدهای نفتی متکی شوند.
لاگارد در کنفرانس خبری گفت: «ما معتقدیم که قیمت نفت سالها با همین شرایط پایین ادامه پیدا میکند، بنابراین کشورهای عرب منطقه خلیج فارس باید با این شرایط جدید سازگار باشند».
وی افزود: بنابه پیشبینی صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی این کشورها در سال 2016، به 2.7 درصد کاهش مییابد.
به گفته رئیس صندوق بینالمللی پول نحوه سازگاری کشورهای عرب منطقه خلیج فارس باید بهصورت کنترل هزینه شرکتها و کارخانهها بهویژه در دستمزدها و هزینههای بخش عمومی باشد و نیز از بخش خصوصی حمایت بیشتری شود.
لاگارد تأکید کرد: استراتژی جدید مالی باید هرچه زودتر اجرایی شود و نحوه اجرا و چشم انداز آن به مردم اطلاعرسانی شود تا آنها هم خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.
وی گفت: اینکه به چه میزان مردم بتوانند با شرایط جدید خود را وفق دهند در کشورهای مختلف عضو شورای همکاری خلیج فارس، متفاوت است. این کشورها شامل بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان و امارات متحده است و یکی از کشورهایی که بسیار ضروری است تا این اصلاح و سازگاری را انجام دهد، کشور قطر است. این کشور در سال 2022 میزبان جام جهانی فوتبال خواهد بود که از همین الان علی شریف العمادی وزیر اقتصادی قطر اعلام میکند کشورش سال آینده با کسری بودجه مواجه خواهد بود.
رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: جدای اینکه امروز قیمت نفت چگونه خواهد بود، ما میدانیم که بسیاری از این کشورها به سمت کسری بودجه پیش میروند و باید با رویکرد جدید انطباق بیشتری داشته باشند. پیش از این قطر هم اعلام کرده که با کسری بودجه 4.9 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2016 و 3.7 درصدی در سال 2017 به واسطه افت قیمت نفت مواجه خواهد بود.