افشین مهر، معاون آموزشی دانشگاه فنی وحرفهای درگفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص فعالیتهای آموزشی این دانشگاه گفت: نظام ورودی دانشجویان ما از طریق هنرستانها و شاخه کارو دانش وزارت آموزش و پرورش است پس وقتی ورودی ما ازطبقه خاصی است باید برنامههایمان را با آنها دربرنامه توسع تطبیق دهیم. پس رویکرد ما در توسعه آموزشها به رشتههایی است که در کار و دانش و خصوصا فنی و حرفهای آموزش پرورش، آموزش داده میشود به همین جهت کمیتههای بین رشتهای شکل گرفته که بعد از سالگرد تاسیس دانشگاه فنی وحرفهای نقطه عطفی است که اینها به سرعت جریان پیدا کرده و رشد خواهند کرد.
وی افزود: دانشگاه فنی حرفهای ۵ سال از زمان تصویب آن به عنوان دانشگاه گذشته باید شرایط خود را با نظام آموزش عالی در حوزه کادر آموزشی تطبیق دهد که این مسئله معضل بزرگی برای دانشگاه به حساب میآمد که در روز برگزاری مراسم سالروز تاسیس از دستور العمل آن رونمایی خواهد شد. که اعضای هیئت علمی به عنوان هیات علمیهای دانشگاه فنی و حرفهای معرفی خواهند شد.
افشین مهر اضافه کرد: دانشگاه رویکردش در حوزه مهارت به گونه ای ست که در پذیرش اعضای هیات علمیاش پس از این به جز توجه به مدارج علمی به سوابغ حرفهای آنها هم اهمیت میدهد و هم امتیاز و مانند سایر دانشگاهها در پذیرش اعضای هیات علمی که فقط رویکرد علمی وپژوهش دارند ملاک پذیرش نیست و البته رویکرد پژوهشی و علمی راداریم اما سوابق حرفهای مطرح است. که این مسئله بسیارمهمی است که استارت آن از فراخوان شهریور ۹۴ خورده و اطلاع رسانی انجام خواهد شد.
وی یاد آور شد: دانشگاه فنی و حرفهای بخش مهمی از نیازآموزشی خود را از طریق نیروهای حق التدریس برطرف میکند که این مسئله بیانگر این است که هیات علمی این دانشگاه به نسبت دانشجویان بسیار کم است و نیازمند آن است که رشد و توسعه پیدا کند.
افشین مهر خاطرنشان کرد: شرایط سخت مالی که در دانشگاه وجود دارد دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه از قشر ضعیف جامعه هستند به همین دلیل شهریه دانشگاه ما امسال افزایش پیدا نکرد همه دانشگاههای کشور افزایش شهریه داشتند اما ما این افزایش را نداشتیم.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای ادامه داد: بودجه ریزی در مبنای سرانه دانشجویی رایزنیهای زیادی صورت گرفته که سازمان مدیریت باید تصمیم نهایی را بگیرد.
وی در پایان در خصوص سالروز تاسیس این دانشگاه گفت: سالگرد تاسیس دانشگاه ۲۴ آبان با حضور مقامات کشوری و لشگری برگزارمی شود. آنچه که هدف این برنامه است و در شعار دانشگاه هم آمده این است که ما دانشگاه فنی و حرفهای را به عنوان دانشگاهی نو آور، فنی آورو کارآفرین به کشور معرفی کنیم این نگاه، نگاه مهارت محوری است که فارغ التحصیلان ما نقش مهمی در آن دارند و اینکه اعلام کنیم دانشگاه فنی و حرفهای آماده است که بخشی از خلا کشور را در زمینه اشتغال و تکنسین و نیروی ماهر را مرتفع کند.
دوستان با اینکه دانشگاه فنی وحرفه ای بایدیک بخش بزرگی از راه پیشرفت کشور را ایفا کند(مانند کشور آلمان)اما در کشور مااین موضوع اصلاصورت نپذیرفته که باعث افسوس فراوانی هست.دانشگاه فنی حرفه ای که باید دارای دستگاه های به روز و مربیان واستادان خبره وبه روز باشند تا همراه با صنعت روز دنیا تکنسین اموزش داده که بعد از فارغ التحصیلی بتوان یک کار افرین یا حداقل یک شغل برای خود فراهم کنیم با این دستگاه های قدیمی که درون دانشکده ها وجود دارد و قدمتی به درازای 30سال یا بیشتر از این هادارد چگونه با کشور های دیگر در زمینه های دیگر رقابت کنیم (منظور کشورهای پیشرفته نه کشور هایی که معمولا در رسانه ها ایران را با ان ها مقایسه می کنی)
حمید رضا هاشمی دانشکده فنی وحرفهای رجایی کاشان