به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» غلامحسین سلطانمحمدی در خصوص تولید و صادرات گل و گیاه در شش ماه اول امسال، اظهار کرد: در شش ماه اول سال حدود یک میلیارد و 200 میلیون شاخه گل تولید کردیم و صادرات حدود 30 تا 40 میلیون دلار بود اما هر ساله صادرات در شش ماه اول سال خیلی خوب نیست و در نیمه دوم احتمال صادرات بیشتر میشود و کشورهای اروپایی برای ایام به خصوص از کشور ما گل میخرند.
وی همچنین با اشاره به تولید و صادرات سال گذشته بیان کرد: سال گذشته تولید گل و گیاه حدود دو میلیارد و 250 میلیون شاخه و صادرات حدود 250 میلیون شاخه گل بود که میزان ارزآوری کشور از این طریق حدود 100 میلیون دلار بوده است.
سلطانمحمدی با بیان این که کشور ما از نظر شرایط اقلیمی هوایی شرایط بسیار خوبی برای صادارات گل و گیاه دارد، گفت: در حال حاضر کل کشت گل و گیاه کشور حدود 8000 هکتار در هوای آزاد و گلخانهای، سنتی، نیمه صنعتی و کاملا صنعتی است اما از جمله مشکلات موجود این است که گلخانهها هنوز کاملا صنعتی نیستند، درحالی که برای پیوستن به صادرات گل و گیاه دنیا باید امکانات گلخانهها را افزایش دهیم.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران با بیان اینکه اگر قرار باشد به صادرات گل و گیاه در دنیا نزدیک شویم باید تولید انبوه داشته باشیم، اظهار کرد: برای افزایش صادرات باید تولید صادراتی داشته باشیم، بستهبندیمان مطابق روز دنیا باشد، قیمت تمامشده گل را به خاطر تولید انبوه کاهش دهیم و بتوانیم با هر کشوری که قرارداد میبندیم چند ماه متوالی گل مورد نظرشان را تامین کنیم.
وی با تاکید بر لزوم تولید انبوه در جهت کاهش قیمت تمامشده گل و افزایش صادرات گفت: گلی که اکنون برای صادرات داریم خیلی از مواقع قیمتی بیشتر از قیمت جهانی دارد، زیرا تولید صادراتی ما کم است. همچنین کشورهایی که از ما گل میخواهند همیشه متقاضی هستند لذا باید تولیدمان را انبوه کنیم.
سلطانمحمدی افزود: کسانی که در دنیا در صادرات گل و گیاه حرفی برای گفتن دارند این اهداف را دنبال و شرایطی هموار میکنند که قیمت گلی که صادر میکنند از قیمت تمامشده کشورهای دیگر و نیز از قیمت رقابتی در دنیا کمتر باشد.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران با اشاره به فروش و صادرات گل و گیاه در زمانهای مختلف گفت: ما چند ماه در سال بازار آشفته داریم. مثلا ماههای محرم، صفر، رمضان و فاطمیه و زمانهایی که مردم نمیتوانند جشن بگیرند مصرف گل نداریم و فروش گل نسبتا کم است. صادرات ما نیز بیشتر در ایام زمستان است، یعنی اغلب در چهار ماه آخر سال صادرات داریم، زیرا شرایط اقلیمی در کشورهای اروپایی سرد و گل برای تولید و صادراتشان کم میشود؛ بنابراین از ما گل میخرند.
وی با بیان اینکه برای صادرات مطلوب باید در کمترین زمان ممکن گل را از باغ چید، به فرودگاه برد و به مقصد فرستاد، اظهار کرد: در حال حاضر ناوگانی برای حمل و نقل گل به کشورهای دنیا نداریم، چون میزان گل و صادراتمان کم بوده است. ما حتی گاهی برای صادرات، گل را به فرودگاه میبریم و از هواپیماهای مسافربری میخواهیم در صورت داشتن فضای کافی کارتنهای گل را برای ما بفرستند.
سلطانمحمدی همچنین درباره روشهای صادرات گل توضیح داد: گل به کشورهای حوزه خلیج فارس با هواپیما صادر میشود، اما بیشترین گلی که صادر میکنیم به کشورهای بلوک شرق است و صادرات اغلب با کامیون از طریق مرز زمینی از تاجیکستان و عشق آباد صورت میگیرد که شرایط زمینی ایجاب میکند هوا خنک باشد، چون کامیونهایمان هنوز سردخانه ندارند.
وی افزود: باید شرایطی هموار کنیم که پایانه گل و گیاه فعال شود و با تعدادی از ناوگان هوایی نیز قرارداد ببندیم تا آنها برای صادرات گل و گیاه، هواپیما اختصاص دهند.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران با بیان اینکه وقتی کسی از ما جنس صادراتی میخرد باید همان جنس را تحویل بگیرد، خاطرنشان کرد: وقتی گل با کیفیت صادر میکنیم، باید در نوبتهای بعدی هم همین کار تکرار شود. جنس ممتاز با درجه یک اختلاف زیادی دارد و اگر کشوری از ما جنس ممتاز خریده و ما بعدا جنس درجه یک تحویلش دهیم، یعنی از کیفیت گل کاسته شده است.
منبع: ایسنا