به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در پنجمین کنفرانس بین المللی صنعت احداث و انرژی که در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد، حل مساله تعامل با جهان را افتخار دولت یازدهم دانست و گفت: برخی می گویند کجای این کار افتخار است؟ اگر این نتایج افتخار نیست، حتما فشارهای روی ملت افتخار است.
وی اولویت اصلی دولت را تعامل با جهان برشمرد و افزود: در همه نظرسنجی هایی که درباره توافق هسته ای صورت گرفته است، بیش از 85 درصد مردم از این موضوع حمایت کرده اند. رهبر معظم انقلاب، مراجع و مجلس شورای اسلامی نیز این توافق را تایید کرده اند.
معاون اول رئیس جمهوری حل مسایل ایران با قدرت های دنیا باعث شده بود به بهانه های واهی هر لحظه ایران و ایرانی را مورد اذیت قرار دهند، ادامه داد: ایرانی هایی که در خارج از کشور زندگی می کرد و می کند را به بهانه تحریم و به جرم اینکه پاسپورت ایرانی داشت از داشتن شماره حساب بانکی محروم می کردند.
جهانگیری با بیان این که مشاهده می کنیم که تمام مراجع تقلید از با حضور وزیر امور خارجه در قم از او تجلیل و تقدیر کردند، افزود: هیچ کشور و یا ملاقات خارجی نبود که یک نفر نگفته باشد، تبریک می گویم شما کار بزرگی کرده اید.
از کوره در نمی رویم/آمده ایم تا مشکلات را حل کنیم
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به برخی انتقادات و توهین هایی که به رئیس جمهوری می شود، اظهار کرد: ما برای حل مشکلات مردم و کشور باید این مسائل را تحمل کنیم و نباید از کوره در برویم و ناراحت شویم؛ چراکه آمده ایم مشکلات را حل کنیم.
جهانگیری موضوع تعامل با دنیا یکی از اولویت های اصلی دولت یازدهم بود که توانست با سربلندی و افتخار تمام کند و تیم مذاکره کننده هسته ای نیز به گونه ای عمل کرد که ایران به همه اهداف خود دست یابد.
رئیس جمهوری به خاطر دفاع از مصالح کشور توهین می شنود
معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی مشکلات ایجاد شده در گذشته و ایجاد رکود در اقتصاد به دلیل سوء مدیریت ها که در دوره های قبل انجام گرفته است، گفت: رئیس جمهوری به خاطر دفاع از مصالح کشور شنونده توهین های بسیاری است.
جهانگیری افزود: در تاریخ کشور این رویه سابقه ندارد چرا که همین افرادی که در هشت سال گذشته، رئیس جمهوری به هر صورت که می خواست حرف می زد و هر کاری که می خواست با منابع کشور انجام می داد، یک بار لب به اعتراض علیه آن رئیس جمهور نگشودند، امروز با این تعابیر راجع به رییس جمهور حرف می زنند و به او اهانت می کنند.
وی ادامه داد که برای حل مسائل مردم و کشور باید این مسائل را تحمل کنیم و نباید از کوره در برویم و ناراحت شویم.
مردم باید بدانند 950 میلیارد دلار درآمد نفتی در 8 سال گذشته چه شده است
معاون اول رئیس جمهوری همچنین آینده اقتصادی کشور را بسیار خوب، روشن و امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: مردم در انتخابات سال 92 با حرکتی که انجام دادند مدیریت کشور را به ریل صحیح خود بازگرداندند.
جهانگیری با بیان اینکه در گذشته فقط اتلاف درآمدهای حاصل از نفت صورت نگرفت بلکه در نظام مدیریتی و تصمیم گیری کشور نیز شاهد اتلاف بودیم، ادامه داد: آثار یک ریالی که مدیران کشور خرج می کنند باید در زندگی مردم دیده شود. مردم ایران باید بدانند که در طول هشت سال گذشته 950 میلیارد دلار درآمد حاصل از نفت چه شده است؟
وی خاطرنشان کرد: مردم ایران در سال 92 با اتخاذ این تصمیم که مدیریت کشور به ریل صحیح خود بازگردد، باعث شدند که افرادی مجرب، کاردان و تحصیلکرده که سطوح مدیریتی مختلف را طی کرده بودند در جایگاه مدیریتی قرار بگیرند.
معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه حل مسائل اقتصادی کشور نیز در اولویت برنامه های دولت یازدهم قرار داشت، اظهار کرد: در دوره گذشته اقتصاد کشور با آسیبی جدی مواجه شد که دولت یازدهم با توجه خاص به سیاست های کلی اصل 44 درصدد رفع این مشکلات برآمد.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه سرمایه انسانی یکی از دارایی های ارزشمند کشور محسوب می شود، گفت: امروز سرمایه انسانی در کنار دارایی های یک کشور که منابع طبیعی است، یکی از دارایی های اصلی و حائز اهمیت محسوب می شود که باید مورد توجه و قدردانی قرار بگیرد.
وی با اشاره به فعالیت شرکت های بزرگ خصوصی در کشور که توانایی فعالیت در داخل و خارج از کشور را دارند و سرمایه های ارزشمندی محسوب می شوند، افزود: گاهی اوقات در داخل قدر این مجموعه ها دانسته نمی شود و این باعث وارد شدن آسیب هایی به این شرکت های بزرگ شده و در نتیجه این آسیب ها باعث می شود ناخواسته کشوری در اختیار منابع و امکانات خارجی قرار گیرند.
سقفی برای بخش خصوصی وجود ندارد
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه اصلی ترین نکته و پیام سیاست های اصل 44 این است که سقفی برای پرواز بخش خصوصی در کشور وجود ندارد، افزود: در کشور همگان به این واقعیت رسیده اند که راهی جز ورود بخش خصوصی به اقتصاد وجود ندارد.
جهانگیری تاکید کرد که در همین راستا نیز بخش خصوصی باید خود را آماده کند تا اقتصاد را در دست گرفته و با اشتغال زایی و یافتن شرکای خارجی کاری قابل عرضه در عرصه بین الملل انجام دهد و افزود: شرایط و قوانین نیز برای این اقدامات وجود دارد.
ثبات اقتصادی برخلاف کاهش درآمد ارزی از 118 به 25 میلیارد دلار
معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اتخاذ سیاست های اقتصادی مختلف از سوی دولت یازدهم جهت کنترل و ثبات اقتصاد کشور، گفت: پیش از تحریم ها بیش از 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت در روز صادر می شد که پس از تحریم ها این میزان به کمتر از 1 میلیون بشکه در روز امکان پذیر نبود.
جهانگیری افزود: این در حالی است که قیمت نفت نیز از 107 دلار در هر بشکه به مبلغی حدود 40 دلار کاهش یافت.
وی با بیان این که درسال 1390، درآمدهای ارزی دولت از محل نفت و گاز 118 میلیارد دلار بود اما امسال در بهترین حالت، به 25 میلیارد دلار رسید، اضافه کرد: این بخش از کاهش درآمد در یک سال می توانست ثبات اقتصاد را بهم بزند، اما این اتفاق نیفتاد.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: دلیل این امر این بود که مردم به آینده امیدوار بودند و به تیم مدیریتی خود اعتماد داشتند و این تیم نیز تدابیر خوبی اتخاذ کرد تا ثبات اقتصاد بهم نخورد و تصریح کرد که شرایط فعلی باید طی شود.
تاکید بر کاهش تصدی گری دولت
جهانگیری به برخی از اقداماتی که دولت باید در شرایط فعلی انجام دهد نیز اشاره کرد و گفت: دولت باید تا جایی که امکان دارد خود را از کارهای تصدی گری خارج کند و طرح های عمرانی که در اختیار دارد را با سهل ترین شرایط به بخش خصوصی واگذار کند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: با تصمیم دولت، در سال گذشته و امسال حدود 20 میلیارد دلار از منابع موجود در چین را فاینانس کرده ایم. این منابع جهت پروژه های مهم فاینانس شده است که بخشی از اینها به مرحله ال.سی رسیده و بخش های دیگر نیز گشایش یافته است.
دولت مصمم به اصلاح نظام بانکی است
معاون اول رئیس جمهوری همچنین حجم مطالبات معوقه و فعالیت موسسات غیرمجاز را از مشکلات نظام بانکی کشور دانست و گفت: دولت مصمم است تا این نظام را اصلاح کند.
جهانگیری به مطالبات بخش حصوصی از دولت نیز اشاره کرد و افزود: سعی کرده ایم که در سال جاری و با لحاظ همه محدودیت های بودجه ای با اتخاذ راهکارهایی حدود 15 هزار میلیارد تومان بودجه به بخش عمرانی تخصیص دهیم و بازاری برای بدهی های دولت به ویژه در ارتباط با پیمانکاران ایجاد خواهیم کرد.
وی ادامه داد: جهت پرداخت بدهی ها در بودجه سال به دولت اجازه داده شده است تا 16 هزار میلیارد تومان اوراق منتشر و به بدهکاران خود پرداخت کند و در سال آینده نیز تلاش خواهیم کرد در بودجه کشور بر این موضوع تمرکز داشته باشیم.
صادرات خدمات فنی و مهندسی اولویت بخش خصوصی باشد
معاون اول رئیس جمهوری به منابع باقیمانده در صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: از روزی که صندوق توسعه ملی تشکیل شده است، حدود 70 میلیارد دلار ورودی این صندوق بوده که در این مدت تقریبا 30 میلیارد دلار هزینه شده و در حال حاضر نیز موجودی این صندوق 40 میلیارد دلار است.
جهانگیری افزود: دولت از این صندوق درخواست کرده که بخش عمده ای از موجودی خود را به پشتیبانی صادرات فنی و مهندسی اختصاص دهد. از این رو جهت گیری بخش خصوصی می بایست به سمت صدور خدمات فنی و مهندسی باشد.
وی ادامه داد: پیمانکاران داخلی باید تلاش کنند که به سمت صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای دیگر به ویژه کشورهای همسایه حرکت کنند چرا که در شرایط فعلی و پساتحریم، صدور این خدمات از جمله اولویت های جدی دولت محسوب می شود.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: در دوران پساتحریم دستگاه های مختلف به ویژه دستگاه های دولتی باید خود را برای اجرای طرح های مختلف آماده کنند.
جهانگیری اضافه کرد: باید بخش قابل توجهی از طرح های حیاتی در زمینه نفت و انرژی که تاکنون انجام نشده است نیز اجرایی شوند.
وی اجرای طرح هایی در بخش راه و راه آهن را از جمله طرح های حیاتی دانست و بر لزوم فعالیت بخش خصوصی در زمینه جذب فاینانس داخلی و خارجی در این زمینه تأکید کرد.
معاون اول رییس جمهوری گفت: امیدواریم با تدابیر دولت و همت بخش خصوصی و همچنین دلگرمی و امید به آینده از مشکلات عبور کنیم و دوران خوب رونق اقتصادی را شاهد باشیم؛ در این دوران نیز باید بخش خصوصی محور فعالیت های اقتصادی کشور قرار بگیرد.