به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، نظری دیروز در همایش پیوند اعضا و یادبود مرحومه میترا زندی و مرحوم حامد رضایی از اهدا کنندگان اعضای بدن در لرستان که توسط کانون وحدت و همبستگی دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: بنا بر نتایج تحقیقات به عمل آمده 50 درصد عوامل اهدا نکردن عضو در کشور متوجه مسائل مذهبی، فرهنگی و نارضایتی مردم از نظام درمانی است.
وی بر ضرورت تبیین اهمیت و ارزش اهدای عضو در جامعه از بعد مذهبی و فرهنگی توسط روحانیت و پیشرویان عرصه فرهنگی تاکید کرد و افزود: در قرآن آمده است که اگر کسی انسانی را از مرگ نجات دهد مانند این است که همه انسان ها را از مرگ نجات داده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: قطعا اگر هماهنگی های لازم در سیستم درمانی کشور برای اهدای عضو ایجاد شود نه تنها پیوستگی بین مردم و دولت نیز در این زمینه افزایش می یابد؛ بلکه همین مسئله ضمن کاهش نارضایتی ها از سیستم درمانی بستر اهدای عضو در کشور را گسترش می دهد.
نظری ادامه داد: همچنین بنابر نتایج تحقیق انجام شده 40 درصد افرادی که با آنها مصاحبه شده است علت عدم موافقت با اهدای عضو را داشتن امید به زندگی افراد مرگ مغزی عنوان کرده اند که البته این عقیده به ناآگاهی افراد و یا عدم اعتماد به سیستم درمانی برمی گردد.
وی تصریح کرد: بعضا مردم تصور می کنند که کادر درمانی از ادامه درمان عزیزان آنها خسته شده اند به همین دلیل از اهدای عضو جلوگیری می کنند و این در حالی است که امیدی به زنده ماندن افراد مرگ مغزی نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه برای ترغیب مردم به اهدای عضو باید انگیزه های مذهبی را در این زمینه در جامعه تقویت کرد، گفت: راهکار دیگر این است که تربیت افراد به گونه ای رقم بخورد که انگیزه لازم را برای اهدای عضو را پیدا کنند و البته در این زمینه باید به گونه ای عمل کرد که اهدای عضو به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
نظری با اشاره به اینکه روزانه سه تا چهار نفر در کشور به علت کمبود اعضای بدن برای پیوند جان خود را از دست می دهند، ادامه داد: سالانه 2500 پیوند کلیه و 80 پیوند قلب در کشور انجام می شود که آمار خوبی است؛ اما کافی نیست چون تعداد افراد نیازمند بیش از این است.
وی گفت: طبق آمارها از هر یک میلیون نفر 1.7 نفر حاضر به اهدای اعضای بدن خود می شوند و این تقریبا یک درصد از آمار افرادی است که دچار مرگ مغزی می شوند.